Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Την Τρίτη θα γίνουν rapid tests στον Άγιο Ιωάννη και στο Αυλωνάρι - Τι δήλωσε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου για τη Δ.Ε Κύμης

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου θα πραγματοποιηθούν rapid tests για προληπτικούς λόγους στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη της Δ.Ε Αλιβερίου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Ιωάννη στις 9:00 το πρωί και στο Αυλωνάρι, δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα και το σημείο.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα γίνουν από το κλιμάκιο της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Δήμο. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα υγείας Ανδρέας Τοουλιάς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ανέφερε ότι με αφορμή τα κρούσματα που σημειωθήκαν την περασμένη εβδομάδα και στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου, θα πραγματοποιηθούν, σε διάφορες περιοχές rapid tests αφού περάσουν τουλάχιστον 5 μέρες. Για να μπορούν να έχουν μία εικόνα του ιικού φορτίου.

Να σημειωθεί ότι η Δ.Ε Κύμης με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου είχε προχωρήσει σε προληπτικούς ελέγχους rapid tests στο Λιμάνι και την πλατεία της Κύμης με αφορμή κρούσματα που είχαν σημειωθεί πριν από μήνες.

Ο Αντιδήμαρχος και μέλος της Επιτροπής COVID 19 του Δήμου κ. Θεοδώρου σε δήλωση του στο eviakosmos.gr αναφέρει ότι η Δ.Ε Κύμης θα προχωρήσει σε αγορά rapid tests, αν κριθεί απαραίτητο, δεδομένου ότι ο δήμος δεν τα έχει προμηθευτεί ακόμα και θα ξεκινήσει προληπτικούς ελέγχους σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και τη συνδρομή των υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό θα γίνει άμεσα, εάν και εφόσον τα κρούσματα στο δήμο αυξηθούν τις επόμενες μέρες.

«Στόχος μας είναι η αναχαίτηση της διασποράς της πανδημίας και σ΄ αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Η πρόληψη σώζει και γι’ αυτό αν χρειαστεί η Δ.Ε Κύμης τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα πραγματοποιήσει για προληπτικούς λόγους rapid tests και στα 11 χωριά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κρίνουμε ανάλογα εκτιμώντας την κατάσταση.»

Να σημειωθεί ότι από τον ΕΟΔΥ στην Εύβοια καταγράφηκαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ συνολικά 52 θετικά κρούσματα. Από αυτά τα 36 είναι στο Δήμο Χαλκιδέων, 4 στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, 4 στο Δήμο Καρύστου , 4 στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, 3 στο Δήμο Ιστιαίας και ένα στο δήμο Ερέτριας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 00:53

Σχετικά Άρθρα