bannernew5

Τελευταία Νέα

Το περιστατικό με το παιδί στο Αλιβέρι δεν έχρηζε διακομιδής με το ΕΚΑΒ σύμφωνα με τους γιατρούς- Τι δήλωσε ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Ν. Εύβοιας Νίκος Κόκκος

Διαψεύδει τα όσα αναφέρθηκαν για τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Ν. Εύβοιας Νίκος Κόκκος, σχετικά με το περιστατικό με 11χρονο παιδί που μεταφέρθηκε με πόνους στην κοιλιακή χώρα, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, ξημερώματα Σαββάτου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκο, οι γιατροί εξέτασαν το παιδί και δεν έκριναν αναγκαία διακομιδή με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Οι δηλώσεις της μητέρας ότι ζήτησε ασθενοφόρο από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και δεν της το έδωσαν, φαίνεται πως έφεραν τα πάνω κάτω στο ΕΚΑΒ, με τον κ. Κόκκο να σπεύδει να διαψεύσει...

Όπως επιβεβαιώνει παρακάτω και ο Πρόεδρος της Ομάδας SAR 312 Νίκος Αποστόλου, ο οποίος μετέφερε τη μητέρα με το αγοράκι στην Αθήνα, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας της ξεκαθάρισαν ότι το παιδί δεν χρήζει διακομιδής και ότι για προληπτικούς λόγους με δικό της όχημα μπορεί να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας να το δουν και οι χειρουργοί. Εκείνη επέμενε για ασθενοφόρο γιατί το αμάξι της είχε μηχανική βλάβη.

«Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι δεν έγινε καμία κλήση ούτε από τη μητέρα ούτε από γιατρούς για διακομιδή του παιδιού. Τη συγκεκριμένη ώρα, ήταν στη βάρδια του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας τρία ασθενοφόρα. Εάν χρειαζόταν διακομιδή το παιδί και να μην υπήρχε ασθενοφόρο, θα έστελνε το ΕΚΑΒ είτε από την Κύμη είτε από τη Χαλκίδα. Ότι καταγγέλθηκε περί ασθενοφόρου είναι ψέμα και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό» είπε πριν λίγο στο eviakosmos.gr ο κ. Κόκκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, οι εφημερεύοντες γιατροί δεν διαπίστωσαν κάτι το ανησυχητικό στο παιδί. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους συνέστησαν στη μητέρα να το μεταφέρει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας να το δουν και οι χειρουργοί, καθώς δεν είχε χειρουργούς το Κέντρο Υγείας, μην τυχόν υπάρχει κάποιο θέμα με σκωληκοειδίτιδα και όχι περιτονίτιδα όπως γράφτηκε, καθώς στη δεύτερη περίπτωση θα έχριζε άμεσης διακομιδής ο μικρός.

Ο ρόλος της Ομάδας SAR 312, στο Αλιβέρι δεν ήταν ρόλος υποκατάστασης του ΕΚΑΒ αλλά να συμπαρασταθεί στηρίζοντας την μητέρα που κάλεσε σε βοήθεια, γιατί η ίδια δεν είχε μεταφορικό μέσο για να το μεταφέρει. Ο Πρόεδρος της Ομάδας SAR 312 Νίκος Αποστόλου θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ότι αφορά τη σχέση του και το ΕΚΑΒ, δήλωσε στο eviakosmos.gr : «Εγώ κλήθηκα από τη μητέρα να τη βοηθήσω να μεταφέρει το παιδί της σε νοσοκομείο των Αθηνών γιατί όπως μου είπε το πήγε στο Κέντρο Υγείας, το εξέτασαν οι γιατροί, ζήτησε ασθενοφόρο να το πάει σε νοσοκομείο και δεν της το έδωσαν».

Σε ερώτηση μας γιατί το παιδί δε μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι η μητέρα του υπέδειξε να το μεταφέρουν αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα ενώ φτάνοντας εκεί, η μητέρα αποφάσισε να το πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο των Αθηνών, όπως και έγινε.

«Έκανα αυτό που θα έκανε κάθε άνθρωπος για το συνάνθρωπό του. Βοήθησα μία μητέρα να μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο, όπως εκείνη έκρινε. Για να μη γίνει διακομιδή με ασθενοφόρο, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του δε είναι τόσο σοβαρή. Η μητέρα μου ανέφερε ότι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας της ανέφεραν ότι το παιδί δεν χρειάζεται διακομιδή και πως από τη στιγμή που είχε πρόβλημα με το όχημα της θα μπορούσε να το μεταφέρει με ένα ταξί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ήταν δική της η επιλογή να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους το παιδί στην Αθήνα».

Στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά σε συνεργασία με τους συναδέλφους του ΕΚΑΒ δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και τα έχουν καταφέρει περιφημα μέχρι σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα διακινδύνευαν με τίποτα τη ζωή ενός μικρού παιδιού.

Από την άλλη, έχει συζητηθεί πολλές φορές ο ρόλος του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρεξηγείται καθημερινά. Είναι αυτό που επίσης τρέχει να σώσει ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το "χρησιμοποιήσει" αντί του δικού του οχήματος ή ενός ταξί. Είναι φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά από πολλούς. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ασθενοφόρο πρέπει να είναι έτοιμο να τρέξει ένα επείγον περιστατικό. Αν το στερήσουμε για οποιοδήποτε λόγο για κάποιες ώρες από το σταθμό του ΕΚΑΒ, μπορεί να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Περαστικά στο μικρούλη και γρήγορη επιστροφή στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί είναι καλά στην υγεία του νοσηλευεται στη χειρουργική κλινική νοσοκομείου των Αθηνών όπου γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ εχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της περιτονίτιδας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 19:54

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr