Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου: «Λύνουμε προβλήματα και προγραμματίζουμε το άνοιγμα ΚΑΠΗ στο δήμο με διαγωνισμό»

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου, με τηλεδιάσκεψη, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο της Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου και Αντιπρόεδρο την Αθανασία Χονδρονικόλα.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο Αλέξανδρος Θεοδώρου έκανε πράξη την αρχική του δέσμευση για συχνή επικοινωνία των μελών του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τα φλέγοντα θέματα που το απασχολούν και να γίνονται προτάσεις για την επίλυση του.

Η διαδικασία σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Θεοδώρου στο Δ.Σ το οποίο ενημέρωσε για τα θέματα που θα τους απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να μπουν για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Ήδη όπως ανέφερε ο Πρόεδρος τα χρήματα που αφορούν την επιχορήγηση από το Δήμο ύψους 520.000€ μπήκαν στο λογαριασμό είναι στη διάθεση τους. Για το λόγο αυτό, η διοικητικός υπάλληλος κα Διαμαντή ευχαρίστησε και τον κ. Πιλάτη Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που έχουν μπει τα χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεοδώρου στο σημείο αυτό τόνισε ότι έχει συζητήσει με τον δήμαρχο Θανάση Μπουραντά προκειμένου μόλις τα οικονομικά του δήμου το επιτρέψουν μέσα στη χρονιά να δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στο Νομικό Πρόσωπο. 

Στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος, θα μπουν και τα χρήματα του προσωπικού για τα γάλατα που δεν πήρε από το 2016 έως το 2020. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δικαστικές αξιώσεις προς το Νομικό Πρόσωπο, που ξεπερνούν τις 150.000€ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις- έξοδα μετακίνησης, πρώην Προέδρου του Νομικού Προσώπου από την προηγούμενη θητεία Μπουραντά, ύψους 10.000€. Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι προσπαθεί αυτές τις υποθέσεις να τις κλείσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σε ότι αφορά το «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι παρόλο που οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται από την ΕΕΤΑΑ, επειδή γίνονται με καθυστέρηση, φρόντισε ο ίδιος να πληρωθούν με 29.000€ τον Φεβρουάριο, τη μισθοδοσία του Γενάρη. Κάνοντας παράλληλα προσπάθειες προς την αρμόδια υπηρεσία έτσι ώστε να στέλνει στην ώρα του τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, στο δήμο.

Στα άμεσα σχέδια του Προέδρου είναι και η λειτουργία ΚΑΠΗ και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Να σημειωθεί ότι ΚΑΠΗ σε λειτουργία είναι του Αλιβερίου, των Κονιστρών, και της Κύμης. Ενώ κύριο μέλημα του είναι να ανοίξουν ΚΑΠΗ και τα μεγάλα χωριά, εκτός της έδρας της Δ.Ε. όπως είναι για παράδειγμα αυτό του Οξυλίθου.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αν και είχε υπάρξει αρχική συμφωνία, με τον ιδιοκτήτη του οικήματος που ενοικιάζουν για το ΚΑΠΗ στο Αλιβέρι. Είναι ένα θέμα που θα προσπαθήσει να το λύσει σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και αν δε βρεθεί λύση όπως είπε θα αναζητηθεί νέος χώρος που θα φιλοξενήσει το ΚΑΠΗ στο Αλιβέρι.

Και επειδή όπως είπε ο κ. Θεοδώρου θέλει να είναι δίκαιος, θα προχωρήσουν σε διαγωνισμό για τα ΚΑΠΗ του δήμου, έτσι ώστε να υπάρχουν και έσοδα από αυτά στο Νομικό Πρόσωπο.

Σε ότι αφορά τον παιδικό σταθμό στο Αλιβέρι και το θέμα της πυρασφάλειας, ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε ότι σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο και τους αρμοδίους υπάλληλους της Τεχνικής Υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν στις ενέργειες που απαιτούνται για να λυθούν τα θέματα που αφορούν το κτίριο.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι λογαριασμοί τηλεφώνου. Σε παρέμβαση του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργος Μαθιουδάκης ενημέρωσε ότι στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ έχει ήδη δρομολογηθεί οι πληρωμές των τηλεφώνων που αφορούν και το Νομικό Πρόσωπο να γίνονται από εκεί χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του, με δεδομένο ότι θα μπορούν να γίνονται κλήσεις και προς τα κινητά χωρίς κόστος μεταξύ των συμβούλων.

Τέλος, τόσο ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Θεοδώρου, όσο και η αντιπρόεδρος Αθανασία Χονδρονικόλα, ο ρόλος της οποίας είναι σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου όπως και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ στους οποίους ο Πρόεδρος όπως είπε θα δώσει αρμοδιότητες σε ένα από τα επόμενα συμβούλια, δήλωσαν δημόσια ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα που προβλέπονται για αποζημίωση και μετακινήσεις.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Θεοδώρου τόνισε πως στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού αυτά τα χρήματα ύψους 6.800€ θα μεταφερθούν σε άλλο κωδικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νομικού Προσώπου που είναι πάρα πολλές. Ενώ παράλληλα προχωρά αξιοποιώντας την προκήρυξη που έχει βγει από το αρμόδιο υπουργείο, για τα την πρόσληψη επιπλέον ατόμων στο Νομικό Πρόσωπο και την αντικατάσταση όταν χρειαστεί με μόνιμο προσωπικό, εργαζομένων που τα επόμενα χρόνια θα βγουν στη σύνταξη. Ανέφερε ότι στόχος είναι οι 19 εργαζόμενοι να γίνουν 22.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Θεοδώρου και την Αντιπρόεδρο Αθανασία Χονδρονικόλα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Γιάννης Πιλάτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθηνά Ανδριώτη, Ταξιάρχης Γλυκός, Παναγιώτης Αναγνώστου και Ευάγγελος Ντόβολης, ο τοπικός σύμβουλος της Κύμης Δημήτρης Πόγκας και παρακολουθούσε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου, Αλεξάνδρα Θαλασσινού.

Οι παριστάμενοι επικρότησαν την στάση τους και όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουν δυναμικά τόσο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του Νομικού προσώπου που χρονίζουν όσο και για την δημιουργία νέων προϋποθέσεων πλέον σε ένα Νομικό Πρόσωπο που τους δίνει πάρα πολλές δυνατότητες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:11

Σχετικά Άρθρα