Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ειρήνη Νικολοπούλου για τα βραβεία GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021:«Αφιερωμένα σε 20 γιατρίνες και νοσηλεύτριες που είναι στην πρώτη γραμμή μάχης με τον κορονοϊό»

Τα φετινά βραβεία GREEK TOP WOMEN AWARDS αφιερώνονται σε 20 γιατρίνες και νοσηλεύτριες που όλη αυτή τη χρονιά και δυστυχώς συνεχίζουν είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

Η τελετή βράβευσης, με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου διαδικτυακά στις 13.00  μέσω live streaming, από την ιστοσελίδα των βραβείων  www.eirinika.gr  & www.madeingreece.news .

Την εκδήλωση διοργανώνουν επίσης δυο δυναμικές γυναίκες καταξιωμένες στο χώρο της δημοσιογραφίας. Πρόκειται για τη δημοσιογράφο-επικοινωνιολόγο Ειρήνη Νικολοπούλου και τη Διεθνή Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγια Τσαουσίδου.

Η κα Νικολοπούλου μίλησε για αυτή την τιμητική διάκριση των 20 γυναικών στο χώρο της υγείας εξαίροντας το έργο τους καθώς πρόκειται για γυναίκες που ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τον κορονοϊο, στον EVRIPOS 90FM, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Πέμπτης 18 Μαρτίου.

«Είναι οι γυναίκες που είναι επικεφαλής στις ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου, Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, στο Μαμάτσειο της Κοζάνης, γιατί και εκεί είχαν πάρα πολλά κρούσματα. Φυσικά είναι οι πολύ γνωστές γυναίκες που έχουμε εδώ στην Αθήνα, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Διευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Αναστασία Κοτανίδου, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου» είπε η κα Νικολοπούλου και συνέχισε:

«Και έρχομαι στις νοσηλεύτριες, δύο εκ των οποίων δεν είναι πλέον στη ζωή. Είναι η Σοφία Καραγκιοζίδου από τη Δράμα, 52 ετών που έχασε τη ζωή της, λίγες μέρες μετά τη γέννηση του εγγονού της, στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα έδωσε τη μάχη και δεν τα κατάφερε. Και η άλλη είναι η Ευαγγελία Γαζέπη, χειριστής μηχανημάτων μέσα στο Νοσοκομείο της Νάουσας που επίσης έχασε τη ζωή της, μόλις 37 χρονών από τον Κορονοϊό. Τιμής Ένεκεν τα βραβεία στις δύο γυναίκες».

Στο πρόσωπο της γυναίκας νοσηλεύτριας Αρτέμιδας Νικηφόρου, από το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου θα τιμήσουν τις 10 νοσοκόμες που πήραν το αεροπλάνο και ανέβηκαν κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη είχε «χτυπήσει κόκκινο». Και τα νοσοκομεία και οι συνάδελφοί τους δεν άντεχαν.

Επίσης, βραβεύουν τη νοσηλεύτρια που πρώτη είδαμε όλοι με το τεράστιο θάρρος, από τον Ευαγγελισμό να κάνει το εμβόλιο. Την Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Ευσταθία Καμπισιούλη.

Ανάμεσα στις γυναίκες που βραβεύονται είναι η κα Άννα Μαριόλα επίσης, αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

«Την κα Μαριόλα δεν μπορούσαμε καν να τη βρούμε γιατί μονίμως ήταν πάνω σε ένα αεροπλάνο είτε σε ένα ελικόπτερο. Οι περισσότερες από τις γυναίκες είναι αναισθησιολόγοι και εκεί αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή η ειδικότητα» είπε η κα Νικολοπούλου.

Από αυτά τα βραβεία δε θα μπορούσαν να λείπει το βραβείο μίας γυναίκας δημοσιογράφου, όπως είναι η ρεπόρτερ υγείας του STAR Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στο πρόσωπο της οποίας βραβεύουν τους ανθρώπους της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας.

Βραβεία θα απονεμηθούν επίσης στη διασώστρια του ΕΚΑΒ Σεβαστία Παπαστεφανάτου και δυο Ελληνίδες του Εξωτερικού. Ως junior doctor βραβεύουν τη Λιάνα Σπυροπούλου, 25 ετών. Η Λιάνα εδώ και ένα χρόνο αφού τελείωσε το Πανεπιστήμιο, βοηθάει και φροντίζει και περιθάλπει τους ασθενείς με κορονοϊο, στην Αγγλία. Και η άλλη, είναι η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα, Επιδημιολόγος, Διευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Παν/μιακό Νοσοκομείο CAMBRIDGE. Είναι μία γυναίκα που λέει, όπως ανέφερε η κα Νικολοπούλου, αν μου δοθεί η ευκαιρία, εγώ θα έρθω στην Ελλάδα. «Δώστε μου μια καλή ευκαιρία» λέει.

Μία γυναίκα που επίσης είναι στην πρώτη γραμμή και φροντίζει και για την ενημέρωση μας καθημερινά την οποία επίσης βραβεύουν και είναι η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη.

Επίσης θα βραβευτούν:

Η Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ", Ελένη Γκέκα.

Η Συντονίστρια-Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Ελένη Μουλούδη.

Η Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", Μηλίτσα Μπιτζάνη.

Η Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος  Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ" Ελένη Παπακαλά.

Η Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19 "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", Σοφία Πουρίκη.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Βάνα Σύψα.

Και η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ, Φωτεινή Φλίγκου.

«Αυτοί οι άνθρωποι πριν εμβολιαστούν ήταν εκτεθειμένοι Γι’ αυτό και έχουμε τόσους θανάτους υγειονομικών. Δεν ήξεραν τι είχαν να αντιμετωπίσουν» επισημαίνει η κα Νικολοπούλου και συνεχίζει:

«Τότε τον ονομάσαμε όλοι έναν αόρατο εχθρό και ήταν πράγματι ένας αόρατος εχθρός. Τώρα που ξέρουμε. Και τώρα που σε ένα βαθμό τον τιθασεύουμε με τα εμβόλια, πάλι είμαστε πολύ πίσω από την πλήρη ίαση ή από το να πούμε ότι καταφέραμε επιστήμονες και απλοί άνθρωποι, να πούμε ότι έχουμε κερδίσει τον εχθρό.

Γι΄αυτό και εμείς τις επιβραβεύουμε με ένα αγαλματίδιο της Νίκης της Σαμοθράκης για τη νίκη κατά του κορονοϊού αλλά και τη νίκη των γυναικών σε μία κρίσιμη περίοδο που όλοι ευαισθητοποιούμαστε στα θέματα ασφάλειας και προστασίας. Και επίσης, θέλουμε να επιβραβεύουμε για τη συνεισφορά τους και να αναδεικνύουμε τους ρόλους των γυναικών που με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν. Είναι φωτεινά παραδείγματα για τη νέα γενιά. Όχι μονο των Ελληνίδων αλλά και των Ελλήνων.»

Η κα Νικολοπούλου, τέλος, επισημαίνει ότι τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες με το «me too» δείχνουν ότι τα Ελληνόπουλα και οι Ελληνίδες, χρειάζονται μία καινούργια εκ βάθρων εκπαίδευση, παιδεία, καλλιέργεια για το ρόλο της γυναίκας, του άντρα. Για την αγάπη, τον έρωτα και όλα αυτά.

VRAVIO

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 00:17

Σχετικά Άρθρα