Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου για το 1ο Δημοτικό Κύμης: «Το 2022 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το σχολείο- Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί επι θητείας μας»

Ένα έργο πνοής, ιστορικής σημασίας και μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τους κατοίκους της Κύμης παίρνει σάρκα και οστά είναι η αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης. Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου, ανάμεσα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και την Εταιρία “MACONSTRUCTION ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” η ξεκινά τις εργασίες αποκατάστασης του σχολείου αμέσως μετά το Πάσχα.

Η δέσμευση του τότε Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη παίρνει σάρκα και οστά μετά από 6 χρόνια με το σχολείο να χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς η οποία συνέβαλε και στην εκπόνηση μελετών όπου κρίθηκε απαραίτητο. Σημαντική η συμβολή και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Αντιδήμαρχος μοιράστηκε τη χαρά του και των δημοτών της Κύμης μαζί μας στον EVRIPOS 90FM, στην εκπομπή «ταδε έφη» με την Έφη Ντίνη!

«Πριν ξεκινήσω να μιλήσω για το σχολείο, οφείλω να πω ένα ευχαριστώ σε δύο τρείς ανθρώπους γι αυτό που ανακοίνωσα και πως τελικά φτάσαμε στο σήμερα. Πρώτα θέλω να πω ευχαριστώ στον Κώστα το Μπακογιάννη, στον τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειάρχη το Φάνη το Σπανό, στην Μίνα την Παπαναστασίου ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τότε και σε σας την ίδια που δείξατε υπερβάλλοντα ζήλο, αγάπη και πάθος για να φτάσουμε στο σήμερα» είπε ο κ. Θεοδώρου και συνέχισε:

«Εκείνη τη στιγμή δεσμεύτηκαν αμέσως ότι η Περιφέρεια θα ήταν δίπλα και ότι τα χρήματα θα τα βάλει όλα η Περιφέρεια, όπως και έγινε.»

Χρειάστηκε η συμβολή 37 υπηρεσιών όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 1.118.766€. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών με βάση τα όσα αναφέρονται στη σύμβαση είναι περίπου ο ένας χρόνος με τις εργασίες να ξεκινούν μετά το Πάσχα.

«Στόχος και σκοπός είναι το Σεπτέμβρη του 2022 τα παιδιά να μπουν στο σχολείο και να κάνουν μάθημα. Θα πιέσουμε με κάθε τρόπο ώστε να είναι εφικτός αυτός ο στόχος» είπε ο Αντιδήμαρχος της Κύμης και συνέχισε:

«Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ. Ήταν ένα έργο δύσκολο και μέσω πανδημίας είχαμε να ολοκληρώσουμε μία σειρά από διαδικασίες που αναφέρονται στο διαύγεια αναλυτικά από πόσες υπηρεσίες τρέχαμε να πάρουμε εγκρίσεις. Όμως, το θετικό είναι ότι μετά το Πάσχα όπως με διαβεβαίωσε ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος που έπεσε από την αρχή στα χέρια μας αυτό το θέμα και επι θητείας μας θα ολοκληρωθεί. »

eviakosmos sinadisi sxoleio kimi

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 01:40

Σχετικά Άρθρα