bannernew5

Τελευταία Νέα

Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης: «Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος για την απόδοση του Ινστιτούτου και οι λόγοι είναι πολλοί…»- Τι δήλωσε για το Π.Ι Σκύρου και το Νοσοκομείο της Κύμης

Ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης που διετέλεσε για πολλά χρόνια δήμαρχος Σκύρου, σήμερα ως γιατρός είναι από τους ανθρώπους που πασχίζουν για να λειτουργήσει το Ινστιτούτο Παπανικολάου. Ο ίδιος ως σύμβουλος του Προέδρου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, του νυν δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Επιστημονικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την επίτευξη των δράσεων όπως έχουν προταθεί από το πρώτο και όχι μόνο, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Κάτι που αποτελεί απώτερο σκοπό όλων των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου και μελών του Δ.Σ.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης 13 Μαΐου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, μίλησε για το Ινστιτούτο Παπανικολάου λόγω της ημέρας, καθώς σαν σήμερα γεννήθηκε στην Κύμη ο ευεργέτης γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου και η προσφορά του για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εμβόλια και το Περιφερειακό Ιατρείο- Κέντρο Υγείας Σκύρου αλλά και τη σχέση με το Νοσοκομείο της Κύμης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και πως ήρθε στο συμβούλιο και ψηφίστηκε κιόλας.

«Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος για την απόδοση του Ινστιτούτου, για να είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον απέναντι στον εαυτό μας. Όμως οι λόγοι είναι πολλοί» είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης και συνέχισε: « Ο βασικότερος λόγος είναι ότι είναι ένα πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Δυσκίνητο, με γραφειοκρατίες δυστυχώς, με προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αφού είναι ένα κομμάτι του δήμου να το βλέπουν σαν πολιτική αντιπαράθεση.»

Ο κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν ήταν ομόφωνος.

«Αυτός ο οποίος μειοψήφησε και γνωρίζετε ποιος ήταν, δεν έπρεπε να κάνει τις παρατηρήσεις του; Να πει εγώ δε συμφωνώ με αυτό. Τουλάχιστον να κάνει τις προτάσεις του. Διότι όταν αρνείται και δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό πάει να πει πως δε θέλει να γίνει τίποτε!»

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο κ. Πατσούρης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης, έχει αναλάβει ένα σχέδιο δράσης για το 2021, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε ένα από τα Δ.Σ που έγιναν δια ζώσης και ψηφίστηκε.

«Έχει γίνει μία προεργασία και θέλω να σας ενημερώσω ότι εντός των ημερών και επ ευκαιρία της επετείου της γέννησης του μεγάλου ευεργέτη, θα παιχτεί ένα σποτ, πάνω στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Και σιγά σιγά θα προχωράμε τις δράσεις ανάλογα και με τα οικονομικά μας» είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι με δικές του παρεμβάσεις έχει καταφέρει να ξεκολλήσει και να διευθετηθούν σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες που είχε το Ινστιτούτο για να μπορέσει να προχωρήσει.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς στο Νησί της Σκύρου, ο κ. Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι λειτουργεί μία εμβολιαστική γραμμή και δεν έχουν ενημέρωση αν θα ανοίξει άλλη. Τα στατιστικά δεδομένα όπως είπε μέχρι την Τετάρτη δεν ήταν σαφή.

«Έχουν γίνει περίπου 2500 εμβολιασμοί, χωρίς όμως να ξέρουμε πόσοι έχουν κάνει τη μία δόση και πόσοι και τις δυο. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση» είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το Νοσοκομείο της Κύμης γιατί όπως είπε είναι θέμα για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος.

«Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το οργανόγραμμα που έχει συσταθεί εν αγνοία των γιατρών του Επιστημονικού Συμβουλίου. Εν αγνοία της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Μα είναι δυνατόν; Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν. Όμως είναι πράγματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν γνωστά, διότι αν τυχόν δε γίνουν γνωστά, δεν πρόκειται και αυτός που τα κάνει να διορθωθεί. Θα συνεχίσει να τα κάνει»

Ο γιατρός επεσήμανε ότι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κύμης ενδιαφέρει και τη Σκύρο. Όπως και το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου το οποίο έχει άμεση επίπτωση στις προσφερόμενες υγειονομικές υπηρεσίες της Σκύρου, επισημαίνοντας πως πρέπει να είναι οι σχέσεις συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα υπουργεία αναφερόμενος στο χαρακτηριστικό παράδειγμα κατασκευής του Πολυδύναμου ιατρείου της Σκύρου, την περίοδο που ήταν ο ίδιος δήμαρχος για το οποίο ανέφερε:

«Εμείς στη Σκύρο μέχρι το 2004, οι υγειονομικές υπηρεσίες γίνονταν μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, σε ένα θάλαμο γηροκομείου. Έγινε το πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Πως έγινε; Ο ίδιος ο δήμος με δικά του λεφτά αγόρασε 3 περίπου στρέμματα. Κι επειδή δεν μπορούσε να το κάνει ο δήμος, τα χάρισε στη Νομαρχία. Τότε ήταν ο κ. Μπουραντάς. Εντάχθηκε στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Κάναμε με χρήματα του δήμου τη μελέτη ανέγερσης. Τη χαρίσαμε στη Νομαρχία, εντάχθηκε στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Δώσαμε και χρήματα, περίπου 180.000€ για την ανέγερσή του. Κάναμε μελέτη για τον εξοπλισμό και έτσι έγινε. Με Υπουργική Απόφαση είναι στα 740τμ. Από τα μεγαλύτερα. Όμως ακόμα και τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.»

Ο κ. Χατζηγιαννάκης στη συνέχεια αναφερόμενος στο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Κύμης, επεσήμανε ότι και το οργανόγραμμα να βγει θα πρέπει να στελεχωθεί. «Δεν έχει παιδίατρο. Δεν έχει παρασκευαστή μικροβιολογικού. Δεν έχει παρασκευαστή ακτινολογικού. Ο οδοντίατρος που είναι χρόνια εδώ πέρα. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να δει τι οδοντιατρικές επεμβάσεις έχει κάνει; Πόσους ασθενείς έχει δει;» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Το ευχάριστο που βγαίνει από όλο αυτό είναι ότι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης, προκηρύχτηκε για 8η φορά η θέση παιδιάτρου και ευτυχώς υπάρχει ενδιαφέρον να πάει στη Σκύρο. «Μακάρι να έρθει κάποιος από το ακτινολογικό και μικροβιολογικό να μην πηγαίνουμε απέναντι, να πάρει ευχή», είπε ο γιατρός και συνέχισε:

«Σε καιρό πανδημίας και σε καιρό υγειονομικής, οικονομικής ακόμα και πολιτισμικής κρίσης, δυστυχώς πολλά γίνονται για μας χωρίς εμάς. Και υπάρχει ένας επικοινωνιακός τρόπος ωραιοποίησης των πάντων και νομοθετούνται πράγματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε αύριο, μεθαύριο. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο μέλλον θα είναι πολύ χειρότερες. Ειλικρίνεια χρειάζεται χωρίς να κοιτάμε τα ψηφουλάκια. Ούτε το πολιτικό κόστος. Να κοιτάμε την πραγματικότητα.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαϊ 2021 01:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr