bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο ερευνητής Γ. Τσούκαλης στον EVRIPOS 90FM για τον πιλότο: «Είναι ένας άνθρωπος ψυχρός εγκληματίας ο οποίος διέπραξε αυτό το έγκλημα μόνο και μόνο από την αλαζονεία του να θεωρεί ότι η γυναίκα είναι κτήμα»

Ήταν μία ξεκάθαρη υπόθεση από την αρχή επεσήμανε στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Σε συνέντευξή του, την Παρασκευή 18 Ιουνίου το πρωί, μία μέρα μετά τη σύλληψη του πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και του σκύλου της οικογένειας ο κ. Τσούκαλης μοιράζεται μαζί μας, τόσο την εμπειρία του πάνω σε έρευνες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, όσο και στην συγκεκριμένη υπόθεση.

«Δε χρειάζεται να είναι κανείς ερευνητής ή εγκληματολόγος γι’ αυτή την υπόθεση. Ήταν μία ξεκάθαρη υπόθεση και αυτό ήταν και εν γνώσει των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής. Απλούστατα περίμεναν τον κατάλληλο χρόνο για να δέσουν την υπόθεση. Για να μην μπορεί να είναι διάτρητη σα δικογραφία στο δικαστήριο» είπε ο κ. Τσούκαλης και συνέχισε ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης.

«Απλά πράγματα ήταν. Εννοείται ότι οι υποτιθέμενοι ληστές παίρνουν την κάρτα μνήμης και του αφήνουν το κινητό. Δένουν την άτυχη Καρολάιν πισθάγκωνα και εκείνον τον δένουν με τα χέρια μπροστά. Καταφέρνει από το κινητό που του έχουν αφήσει να καλέσει την αστυνομία. Αν παρατηρούσε κανείς τις δηλώσεις του την ώρα που ήταν οι δημοσιογράφοι και έφευγε από το σπίτι. Αν παρατηρούσε κανείς με λίγη σχετική εμπειρία, τη γλώσσα του σώματος, θα καταλάβαινε ότι ο άνθρωπος αυτός έλεγε ψέματα.»

Στη συνέχεια ο κ. Τσούκαλης περιγράφει το δολοφόνο ως έναν άνθρωπο που έχει έντονο το θεατρινισμό μέσα του. «Απόδειξη ότι εκφώνησε έναν επικήδειο, που συγκίνησε το μέσο πολίτη. Δε συγκίνησε τους αστυνομικούς. Δε συγκίνησε τους ανθρώπους που έχουν σχέση με την έρευνα. Αγκάλιαζε χτες την πεθερά του, λίγο πριν συλληφθεί. Ήταν πραγματικά ξεκάθαρη υπόθεση διότι ο χώρος που διαπράττεται ένα έγκλημα και τα συνόδια αλλά και οι μαρτυρικές καταθέσεις του ιδίου και άλλων ανθρώπων από το περιβάλλον, ειδικά του ιδίου, που έγιναν σε διάφορες χρονικές περιόδους και το έκαναν επίτηδες υποθέτω οι έμπειροι αστυνομικοί, όταν ακούσαμε να λέει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία… Όπως ξέρετε οι κακοποιοί το πρώτο πράγμα που λένε είναι έχω τον τάδε αστυνομικό φίλο, τον τάδε στρατηγό, τον τάδε εισαγγελέα. Είναι μία ψυχολογία που τους έλκει να δείχνουν ότι έχουν τέτοιες προσβάσεις. Κι εκείνος ήθελε να δείξει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στην αστυνομία.»

Όλα αυτά για έναν άνθρωπο που ζει την παραβατική συμπεριφορά και τα εγκλήματα, όπως επισημαίνει ο ερευνητής, είναι εύκολο να έχει μία γνώμη και γι’ αυτό τις πρώτες μέρες ο κ. Τσούκαλης, έλεγε στα διάφορα καλέσματα στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές ότι θα εξιχνιαστεί σύντομα και θα έχουμε μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις.

«Εμένα δε, μου θύμισε αυτή η υπόθεση και την υπόθεση του μουσικού εκπαιδευτικού ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του στο πάρκο Πικιώνι πριν από χρόνια και την έθαψε ακριβώς απέναντι από το σπίτι του και μετά με κάλεσε για να εντοπίσω την άτυχη σύζυγό του. Μέσα σε δύο ώρες που έμεινε μαζί του και με την πεθερά του, την κουνιάδα του και το γαμπρό του και τον μπατζανάκη του, διαπίστωσα ότι ο άνθρωπος αυτός έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις. Μάλιστα χτες είχα και μία εμπειρία που λίγο έτσι με στεναχώρησε. Με πήρε η κα Ειρήνη και μου λέει: Γιώργο μου ξαναζώ τη δολοφονία της κόρης μου, από τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν. Ηταν μία υπόθεση η οποία έβγαζε μάτια ο,τι ο δολοφόνος ήταν εκείνος!» είπε ο κ. Τσούκαλης.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους όπως χαρακτηρίστηκε αρχικά ή υπάρχουν στοιχεία που και θα δείξουν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη δολοφονία, ο κ. Τσούκαλης απάντησε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η Καρολάιν ήθελε να φύγει από τη συζυγική στέγη.

«Υπήρχαν διαφορές στο ζευγάρι. Προς Θεού, μην τον πει κανείς ψυχιατρικά άρρωστο. Οι πιλότοι πολλοί συχνά περνούν από ψυχιατρικές εξετάσεις για να ανανεώνουν την άδεια τους» είπε ο ερευνητής και συνέχισε:

«Είναι ένας άνθρωπος ψυχρός εγκληματίας ο οποίος σχεδίασε με τον καλύτερο τρόπο για εκείνον, έκανε πάρα πολλά λάθη όμως. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Και διέπραξε αυτό το έγκλημα μόνο και μόνο από την αλαζονεία του να θεωρεί ότι η γυναίκα είναι κτήμα. Ειδικά στις Μεσογειακές χώρες, ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει κάποια πράγματα. Θεωρούμε ότι η γυναίκα είναι κτήμα μας. Όχι! Η γυναίκα δεν είναι κτήμα μας. Μιλάμε για ένα αλαζονικό άτομο που δεν ήθελε να αποδεχτεί την απόρριψη.»

Στη συνέχεια με αφορμή την «ψυχολόγο» που δεν ήταν «ψυχολόγος» και χωρίς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη περίπτωση ο ερευνητής έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέχτες για ανθρώπους που δεν είναι επιστήμονες και αυτοαποκαλούνται όπως βολεύονται.

«Χωρίς να αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί δε γνωρίζω και δε έχω άποψη. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όταν κάποιος δεν είναι ειδήμων και είναι κομπογιαννίτης, είναι σαν το γιατρό που αναλαμβάνει να κάνει μία εγχείρηση και δεν είναι καν γιατρός. Φανταστείτε σε τι κίνδυνο μπορεί να θέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, ενός ασθενή. Έτσι είναι και τα θέματα των ψυχολόγων, και τα θέματα των δικηγόρων και τα θέματα των ερευνητών. Εάν κάποιος δεν είναι πιστοποιημένος και δεν είναι σοβαρός επαγγελματίας μπορεί να προξενήσει μεγάλη ζημιά σε κάποιους ανθρώπους. Και επομένως, η πολιτεία θα πρέπει να το λάβει υπόψη και να σωστά πράττει και ελέγχει τέτοιες καταστάσεις, στο μέτρο του δυνατού. Αλλά θα πρέπει και εμείς να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες και να καταγγέλλουμε τέτοιες καταστάσεις, πολύ πιο εύκολα από ότι το κάνουμε. Γιατί είμαστε και ένας λαός που μιλάμε πολύ για το κουτσομπολιό, αλλά δεν μιλάμε εκεί που πρέπει» είπε ο ερευνητής.

Τέλος, σε ερώτηση ακροατή αν θα μπορούσε η δολοφονία να είχε αποφευχθεί, σε περίπτωση που από την αρχή το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε επαγγελματία ψυχολόγο, ο κ. Τσούκαλης απάντησε: «Τίποτα δεν αποκλείεται…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 00:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr