Τελευταία Νέα

Η πλειοψηφία στο τοπικό Οξυλίθου έδειξε … τον Ανδρέου!- Οι «κωλοτούμπες» της Κατσαρή την έβγαλαν εκτός…πλειοψηφίας!

Η ισχύς εν τη ενώσει, για τους τοπικούς συμβούλους του Οξυλίθου που καταψήφισαν την πρόταση της Προέδρου Κλαίρης Κατσαρή να εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια, η τοπική σύμβουλος Ειρήνη Κουλουρίδου. Ούτε η ίδια συμφώνησε με την πρόταση της Προέδρου(προφανώς και δεν την είχε ρωτήσει)! Αλλά και αυτό, όπως δείχνει με τη συμπεριφορά της η Πρόεδρος, «ψιλά γράμματα», για εκείνη. Δεν είχε και άλλη επιλογή, εκτός από την κα Κουλουρίδου, καθώς με τους υπόλοιπους τοπικούς συμβούλους δεν έχει καλές σχέσεις.

Οι τοπικοί σύμβουλοι φανερά ενοχλημένοι από την στάση της Προέδρου που προσπαθεί μέσω fb και καλά να ενημερώσει τον κόσμο, εν αγνοία των άλλων συμβούλων, δυσανασχετούν με τον τρόπο που λειτουργεί η Πρόεδρος. Μάλιστα, έχουν ζητήσει Γενική Συνέλευση για να δοθούν απαντήσεις στον κόσμο, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία και εν συνεχεία σύμφωνα με πληροφορίες θα ενημερωθεί και η Αποκεντρωμένη για τις «δράσεις» που αποφάσιζε μόνη της η κα Κατσαρή.

Η στάση του Βαγγέλη Καρτελιά και των άλλων δύο τοπικών συμβούλων, του Κώστα Τριανταφύλλου ο οποίος και δημόσια με ανακοίνωση του είχε αναφερθεί στον πανικό που σκόρπισε η Πρόεδρος με τα rapid tests στην πλατεία του χωριού, και του Νίκου Ανδρέου που πολλάκις έχει αναφερθεί στην ανάρμοστη συμπεριφορά της Προέδρου, της έστειλαν το μήνυμα αυτή τη φορά. Ό,τι το τοπικό συμβούλιο διοικείται από την πλειοψηφία!

Η κα Κουλουρίδου, προφανώς κι εκείνη δε συμφωνεί με τη στάση της Προέδρου, την «τάπωσε», αφού δεν αποδέχθηκε την πρόταση της να είναι στην επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση και πρότεινε με τη σειρά της, τον Βαγγέλη Καρτελιά. Ο κ. Καρτελιάς πρότεινε τον κ. Ανδρέου ο οποίος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του συμβουλίου.

Οι κινήσεις της Προέδρου να διενεργήσει με δική της πρωτοβουλία rapid tests στην πλατεία του χωριού, ενώ άτομα ήταν ήδη σε καραντίνα, θέτοντας σε κίνδυνο τους χωριανούς, έν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Σε συνάρτηση με την επόμενη «γκάφα» της Προέδρου που πανηγύριζε περιχαρής, ευχαριστώντας την αντιπολίτευση για την παρέμβαση τους και καλά στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με «νέα»,  όπως έγραφε στον fb η ίδια, για τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που αποδείχθηκε «φούσκα» μετά από το ρεπορτάζ, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «ταδε έφη», στον Evripos 90fm, όπου μετά από επικοινωνία της δημοσιογράφου με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, τη διαβεβαίωνε ότι καμία παρέμβαση για δρομολόγια δεν έγινε, και πως και για φέτος, ισχύει ότι και τις προηγούμενες χρονιες για τους καλοκαιρινούς μήνες!Χωρίς καμία αλλαγή!

Και όλα αυτά, γιατί όπως αποδεικνύεται, το ψέμα της Προέδρου είχε κοντά ποδάρια! Δυστυχώς, προφανώς η προσπάθεια της κας Κατσαρή, να ενημερώσει το χωριό ότι μόνο εκείνη «κόπτεται» γι’ αυτό, από ενημέρωση, «μετατράπηκε» σε παραπληροφόρηση και αφού κατάλαβε ότι δεν την παίρνει δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτό, απο το χωριό!

Τελικά, όσο και να προσπαθήσει να υποτιμήσει τη μνήμη των συγχωριανών της, επιδιώκοντας την αυτοπροβολή της και μόνο, δυστυχώς για εκείνη, όπως λένε και οι χωριανοί, οι κάτοικοι του Οξυλίθου, δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου!

Ένα ερώτημα που τίθεται πλέον από πολλούς στο χωριό και όχι μόνο, είναι αν η επιστροφή του κ. Θωμά στο Δ.Σ έκανε την Πρόεδρο Κλαίρη Κατσαρή να αλλάξει γνώμη για τον Αρχηγό της παράταξης της. Μπέρδεψε το χωριό και πάλι με τη στάση της. Στην αρχή της θητείας, τάχτηκε στο πλευρό του νυν δημάρχου Θανάση Μπουραντά, μετά τις μηνύσεις με τον κ. Ανδρέου και τις βόλτες στο αστυνομικό τμήμα της Κύμης…

Παράλληλα, είχε προσεγγίσει και την κα Θαλασσινού (λόγω του κ. Γλυκού που είναι από τον Οξύλιθο), έχοντας όμως εμφανώς, απομακρυνθεί από την παράταξη «Θωμά!» Μην ξεχνάμε ότι τον αγνόησε επιδεκτικά, όταν ο κ. Θωμάς ήταν σε αργία και την είχε καλέσει σε παραταξιακή συγκέντρωση. Εκείνη δεν πάτησε! Γιατί; Γιατί τότε έκανε αγροτική οδοποιία με τους κ.κ. Μπουραντά και Θεοδώρου και δρομολογούσε έργα και μελέτες με τον κ. Μπαράκο στο Αλιβέρι. Στη συνέχεια, τους πέρασε "γενιές δεκατέσσερεις" με αναρτήσεις στο fb! Τα θυμούνται όλοι! Αυτή και αν ήταν «κωλοτούμπα»!

Να θυμίσουμε δε, για την ιστορία, ότι η ρήξη στη μεταξύ τους σχέση ήρθε μετά την κοπή της πίτας στον Οξύλιθο, όπου ο κ. Θωμάς έκανε αντιπολίτευση στον κ. Θεοδώρου! Μπροστά σε κόσμο, και στη δημοσιογράφο του eviakosmos.gr η κα Κατσαρή, απολαμβάνοντας τον καφέ της στην πλατεία του χωριού με συγχωριανούς, επέπληξε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, τον αρχηγό της για ανάρμοστη συμπεριφορά, όταν εκείνος πήρε να τη ρωτήσει για την εκδήλωση! «Δε θα μου χαλάς εσύ τις εκδηλώσεις…» του είπε παρουσία κόσμου! Σήμερα, η «κωλοτούμπα», της «κωλοτούμπας»! Σήμερα είναι καλός...

Είχε μάθει για τα δικαστήρια και νόμιζε ότι όλα έχουν τελειώσει για τον αρχηγό της; Τι ήθελε να πει, την περίοδο που ο κ. Θωμάς τέθηκε σε αργία, όταν διέδιδε μέσα στο χωριό: «Όπως έστρωσε να κοιμηθεί ο Θωμάς…»! Τι άλλαξε τώρα; Τα δικαστήρια με κατηγορούμενο τον κ. Θωμά για τα οικονομικά επι θητείας του στο δήμο, ξεκινούν το Σεπτέμβρη. Να θυμίσουμε ότι ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων, κάθεται σε 2 μήνες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών, αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα! Τώρα πάλι του κάνει «χατίρια» λένε οι χωριανοί στον Οξύλιθο, προσπαθώντας να σώσει ... τη μεγαλύτερη και πιο θεαματική «κωλοτούμπα» της!

Σαν αυτή που έκανε στη συνέχεια και με τον κ. Τριανταφύλλου, με τον οποίο ενώ τσακωνόταν συνεχώς στο συμβούλιο, τον «αγκάλιασε» κάποια στιγμή, δίνοντας και μισές αρμοδιότητες για να τον δελεάσει. Αυτή και αν ήταν «κωλοτούμπα»! Όταν το έμαθε το χωριό, οι μισοί δεν της μιλούσαν (αναμεσά τους και καταστηματάρχες) και οι υπόλοιποι δεν ασχολήθηκαν με το θέμα γιατί θεωρούν ότι δεν αξίζει καν τον κόπο!

Τώρα, απορίας άξιο είναι και αναρωτιέται το χωριό, πως η κα Κατσαρή, θα συνεργαστεί με τους τοπικούς συμβούλους, στους οποίους προσπάθησε να κάνει και καλά «επίδειξη δύναμης» και έπεσε στο κενό! Και όπως είπαν στο χωριό, για να κάνεις «επίδειξη δύναμης», αφενός θα πρέπει να τη διαθέτεις και αφετέρου να μην τρέμεις μη σου πάρει κανείς την καρέκλα. Εκεί τα θυσιάζεις όλα! Γιατί απλά όπως πολλοί, όταν δεν έχεις ούτε ηθικούς φραγμούς, ούτε όρια, γίνεσαι έρμαιο του καθενός και «πληρώνεις το μάρμαρο», στο τέλος. Για να λέμε… όπως πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!

Και κάπως έτσι, οι «κωλοτούμπες» της κας  Κατσαρή την έβγαλαν εκτός…πλειοψηφίας, στο τελευταίο συμβούλιο! Μετά από τόσες «κωλοτούμπες», όπως όλα δείχνουν, για την κα Κατσαρή, έχει ξεκινήσει για εκείνη, η κατρακύλα στην τοπική αυτοδιοίκηση … Γιατί όπως λέει ο λαός «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»! 

Η φωτογραφία είναι από τη συνεδρίαση του Δ.Σ Κύμης –Αλιβερίου στις 29.10.19, όπου η κα Κατσαρή καμάρωνε που είχε δίπλα της τον κ. Ανδρέου, ποζάροντας στο φωτογραφικό φακό του eviakosmos.gr – (Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις…)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 00:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr