Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα φωτιά στις Πετριές του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου – Στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει φωτιά πριν λίγες μέρες

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 9 το πρωί στις Πετριές του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου και συγκεκριμένα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πάνω από το Νταμάρι σε δύσβατη περιοχή. Χάρη στην άμεση παρέμβαση εναέριων μέσων, πυροσβεστών και εθελοντών η φωτιά έσβησε πριν από λίγη ώρα έχοντας κάνει στάχτη περίπου στα 6 στρέμματα θαμνώδους έκτασης .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, η Πρόεδρος της Κοινότητας Πετριών Μαρία Τσακού είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά φωτιά στο ίδιο σημείο. Πριν μία εβδομάδα πάλι, την πρόλαβαν.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είχα φροντίσει να είναι γεμάτες με νερό οι δεξαμενές από την ΤΕΡΝΑ και σε συνεργασία με τους εθελοντές ομάδες περιπολούν τη νύχτα στην περιοχή. Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά σήμερα το πρωί, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά και οι εθελοντές ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση εναέριων μέσων λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Τρία εναέρια μέσα σηκώθηκαν και με τη βοήθεια όλων η φωτιά έσβησε μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα. Ευχαριστώ όλους. Τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Σαμαρά και τον Υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κώστα Δημά που ήταν παρόντες και μερίμνησαν και έγινε άμεσα κατάσβεση της φωτιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΔΕΗ και την οικογένεια μου επίσης που ανταποκρίθηκαν σε όλη αυτή την κατάσταση» δήλωσε η Μαρία Τσακού. Σημαντική η συμβολη και απο πλευράς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά απο επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 11:44

Σχετικά Άρθρα