Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο περιορισμός στα 40 με 60 λεπτά στο χρόνο διεξαγωγής των παρελάσεων με τη βούλα του Υπουργείου επέφερε μείωση των συμμετεχόντων στη Χαλκίδα- Αντιδράσεις από γονείς- Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Γαλάνης

Περιορισμό στο χρόνο από 40 έως 60 λεπτά στην πραγματοποίηση των παρελάσεων Πανελλαδικά πρεσβεύει με απόφασή της η Κυβέρνηση δημιουργώντας άλλα δεδομένα για την διεξαγωγή των παρελάσεων στις μεγάλες πόλεις που η παρελάσεις διαρκούσαν πολύ περισσότερο.

Συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες και η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή της παρέλασης στη Χαλκίδα,στην οποία να σημειωθεί ότι εκτός απο τους εκπροσώπους των σχολείων, τιμούν με την παρουσία τους μέλη συλλόγων και ο στρατός. Με ψήφισμα όλων αποφασίστηκε να τηρηθεί η οδηγία της Κυβέρνησης. Κάτι που θα ισχύσει όχι μόνο για τα σχολεία που θα κληθούν να παρελάσουν λιγότερα παιδιά αλλά και για τους συλλόγους και το στρατό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης σε δήλωση του στο eviakosmos.gr ξεκαθάρισε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση μέσω και ψηφίσματος που εκδόθηκε προκειμένου, φέτος η παρέλαση της Χαλκίδας για την 28η Οκτωβρίου να μην ξεπεράσει τα 40 με 60 λεπτά, με εντολή του Υπουργείου.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις μαθητικές κοινότητες όπου διαμαρτύρονται μαθητές αλλά και γονείς οι οποίοι είχαν κάνει έξοδα για αγορές σχετικά με την ενδυμασία των παιδιών τους που θα συμμετείχαν.

Ο κ. Γαλάνης τόνισε ότι αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις. Οι δήμοι και οι επιτροπές παιδείας όπως είπε θα κληθούν επίσης να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για να μην ξεφύγει ο χρόνος που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση. Στις περιοχές όπου οι παρελάσεις πραγματοποιούντο ήδη σ΄αυτό το χρόνο, δε θα υπάρξουν αλλαγές.

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεωνεπισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.»

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 13:00