Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με βιτριόλι: Την ανώτατη ποινή 15 χρόνια κάθειρξη στην κατηγορούμενη- Η Έφη Κακαράτζουλα κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Oμόφωνη η απόφαση

Λίγο νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημα της κατηγορούμενης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου

Kάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην Εφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Για την απείθεια επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης. Αναμένεται σε λίγο και η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Λίγο νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημα της κατηγορούμενης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη. 

Αβάσιμο το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού

«Η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία» ανέφερε ο εισαγγελέας προσθέτοντας πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.
 
«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε  ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη  συμπεριφορά, αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου». Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 15 έτων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και έξι μήνες για απείθεια.

Imerisia.gr

ΦΩΤΟ:CNN.GR

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 17:39