bannernew6

Τελευταία Νέα

ΣΥΛΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Την Τρίτη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταχυδρομείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας καλεί όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιανουαρίου το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Χαλκίδα. Παρακάτω όλο το κείμενο του Συλλόγου με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις.        

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/22 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας να γίνει δική μας υπόθεση

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Πολλά χρόνια οι υγειονομικοί στενάζουν στα Νοσοκομεία, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Μας έκαναν να λέμε “κάθε πέρσι και καλύτερα”. Με την έναρξη της πανδημίας βιώνουμε από πρώτο χέρι και πιο εντατικά, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την υποστελέχωση των τμημάτων την υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους νοσούντες .

Δεν έχουν καμία θέληση να σώσουν ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία θέληση να βελτιώσουν τους όρους δουλειάς μας. Είναι προκλητική η απόφαση τους να καταστείλουν απεργία υγειονομικών, βγάζοντας την παράνομη και καταχρηστική, στο Παίδων Πεντέλης η οποία γίνεται για να μη σταματήσει η εφημερία του Νοσοκομείου

Είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και προστίθενται στα ήδη οξυμένα προβλήματα:

  • Με υπογραφή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ αναγκάζουν αναισθησιολόγους να μετακινούνται στο Γ.Ν.Λαμίας για να καλύψουν ανάγκες. Το θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο τόσο για τους συναδέλφους που γίνονται μπαλάκι, όσο και για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Είμαστε ενάντια στη λογική της κυβέρνησης που κοιτάει με μπαλώματα και μετακινήσεις χιλιομέτρων να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις. Να παρθεί άμεσα πίσω αυτή η απόφαση.
  • Κλινική covid και ΜΕΘ covid είναι στο κόκκινο. Το άνοιγμα και δεύτερης κλινικής covid ακούγεται ως τρομακτικό στα αυτιά μας. Να μη τολμήσουν να μεταφέρουν κόσμο από τμήματα, που είναι ήδη υποστελεχωμένα. Το προσωπικό στην Παθολογική, τη Χειρουργική, τα ΤΕΠ, την Καρδιολογική, τη Μικτή, τα Χειρουργεία, με μεγάλη δυσκολία ανταπεξέρχεται....Αν λάβουμε υπόψη ότι εκτός από την τραγική έλλειψη προσωπικού έχουμε και τους συναδέλφους που βγαίνουν θετικοί και μπαίνουν σε καραντίνα καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Οι συνάδελφοι στη ΜΕΘ covid από τον Αύγουστο είναι με 100% πληρότητα. Είναι επικίνδυνη η λογική τους για τη στελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος. Η διοίκηση στην κινητοποίηση που έκαναν οι συνάδελφοι ζητώντας στελέχωση του τμήματος και καλύτερους όρους δουλειάς απάντησε με προσλήψεις 2 συναδέλφων οι οποίοι είναι ανειδίκευτοι και εδώ και δύο μήνες προσφέρουν ως βοηθοί θαλάμουΠαραμένει η τραγική αναλογία στη ΜΕΘ covid με 2 νοσηλευτές για 12 περιστατικά.

Με τα πρωτόκολλα-λάστιχο της κυβέρνησης αναγκάζουν συναδέλφους να επιστρέφουν στη δουλειά ακόμα και μόνο με ένα ράπιντ αρνητικό μετά από 5 μέρες. Ενώ αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι έχουν απομακρυνθεί χωρίς μισθό υγιείς ανεμβολίαστοι συνάδελφοι. Σε περίπτωση που γίνει διασπορά, σε περίπτωση που εργαζόμενος νοσήσει βαριά, κυβέρνηση – διοίκηση θα έχουν την ευθύνη.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την λογική της ανοσίας της αγέλης βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί να έρθει στη δουλειά αν δεν εξασφαλιστεί από το Νοσοκομείο ότι είναι αρνητικός. Να γίνεται 1 φορά τη βδομάδα τουλάχιστον μοριακός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους για να ελεγχθεί η διασπορά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα λήγουν μια σειρά συμβάσεις επικουρικών – Σ.Ο.Χ., εργαζομένων στην καθαριότητα, στη φύλαξη, νοσηλευτών κλπ. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Δεν τους εξασφαλίζει κανένας ότι θα παραμείνουν στη δουλειά. Ίσα ίσα οι φήμες για την είσοδο των εργολαβικών εταιρειών στην καθαριότητα μεγαλώνουν. Ούτε να το διανοηθούν!

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Τώρα όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα σε ποιο πόστο είναι χρειάζεται να μεγαλώσουν την επαφή με το σωματείο, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας υγείας θησαυρίζει, τα μοριακά τεστ γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά τα οποία έχουν πλουτίσει και οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ισα ίσα χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθούν από την κυβέρνηση.

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σας καλεί να συμμετάσχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

ΤΡΙΤΗ 18/1/22 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00

ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τα σωματεία της πόλης, με τους εργαζόμενους από τους χώρους δουλειάς , όπου πλήττονται και αυτοί όπως και εμείς.

Κανένας αγώνας δε πάει χαμένος. Να βουίξει το κέντρο της πόλης από τα συνθήματα των υγειονομικών για :

  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
  • Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 15:45

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr