bannernew5

Τελευταία Νέα

Έσβησε στα χέρια των γιατρών ο δάσκαλος με το θεάρεστο έργο φιλανθρωπίας- Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, το πώς μέσα σε λίγη ώρα έσβησε στα χέρια των γιατρών ο 54χρονος Βαγγέλης Μεταξάς, δάσκαλος, Διευθυντής στο Σχολείο του Νεοχωρίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ανείπωτος ο πόνος για τη σύζυγο του Ζωή, εκπαιδευτικό σε σχολείο του Δύστου, που ζει ένα δράμα καθώς δε μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπος της έφυγε τόσο ξαφνικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου μετέβη ο ίδιος το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, με πόνο στο στήθος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο άτυχος 54χρονος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο σχολείο στο Νεοχώρι. Ο πόνος δεν έδειχνε να εγκαταλείπει και αποφάσισε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με το αυτοκίνητο του. Έτσι, έφυγε από το Νεοχώρι και μέσα σε λίγη ώρα, εξηγούσε στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας τον πόνο στο στήθος που αισθανόταν.

Οι γιατροί, έκαναν υπερηχογράφημα. Μόλις ολοκληρώθηκε η εξέταση, ο 54χρονος άντρας έπαθε στα χέρια τους την πρώτη ανακοπή. Έπεσαν πάνω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές προκειμένου να κάνουν ότι είναι δυνατό για να τον συνεφέρουν και όλα έδειχναν πως τα κατάφεραν. Συνήλθε και μέσα σε λίγη ώρα έπαθε και δεύτερη ανακοπή. Επίσης, οι γιατροί τον συνέφεραν. Κανείς δεν πίστευε όμως ότι θα πάθαινε άλλες δύο φορές ανακοπή καρδιάς στη συνέχεια, με την τελευταία να είναι μοιραία για τον εκπαιδευτικό. Έσβησε στα χέρια των γιατρών που έκαναν κάθε προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Από τα πρόσωπα τα πιο αγαπημένα και η ιατρός Μαριάνα Κρόκου, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν με τον ξαδερφό της από τους συναδέλφους της και έσπευσε στο Κέντρο Υγείας να βοηθήσει.

Η είδηση για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Μεταξά, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία. «Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», λένε όσοι τον γνώριζαν ενώ αδυνατούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του, συνάδελφοί του. «Ο Βαγγέλης μας, λάτρευε τα παιδιά. Βοηθούσε πάντα τους μαθητές του με αγάπη και ήταν δίπλα βοηθώντας πάρα πολύ και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ενώ για τα παιδιά που γνώριζε ότι αδυνατούσαν οικονομικά οι γονείς, στήριζε αθόρυβα» αναφέρει φιλικό του πρόσωπο στο eviakosmos.gr, ενώ η σχέση του με την εκκλησία και η πίστη του στο Θεό ήταν κάτι που τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει για το θεάρεστο μεν, αθόρυβο δε, έργο του στην περιοχή, ζώντας ταπεινά όλα τα χρόνια της ζωής του. Να σημειωθεί ότι πριν γίνει Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο στο Νεοχώρι, είχε υπηρετήσει και στο δημοτικό σχολείο Καράβου, στο Αλιβέρι, όπου επι θητεία του εκεί καθιερώθηκαν μία σειρά από εκδηλώσεις.

Το Δημοτικό Σχολείο Δύστου που υπηρετεί η σύζυγος του Ζωή αποχαιρέτησε τον 54χρονο εκπαιδευτικό με μία λιτή, γεμάτη συναισθήματα ανακοίνωση:

«Θρηνούμε σήμερα το χαμό ενός αγαπημένου συναδέλφου, του Βαγγέλη Μεταξά, Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκονται κοντά στους δικούς του ανθρώπους που πονούν και κυρίως στη σύζυγό του Ζωή, δασκάλα του σχολείου μας…Καλό Ταξίδι Βαγγέλη… Καλό κουράγιο Ζωή…»

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό πότε συγγενείς και φίλοι θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον άτυχο 54χρονο εκπαιδευτικό.Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, για τα αίτια του θανάτου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 22:24

Τελευταία άρθρα από τον/την Έφη Ντίνη

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr