Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για το Μυλωνοπούλειο στο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ Κελαϊδίτης – Θεοδώρου

Ένα θέμα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια, είναι το θέμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που επρόκειτο να στεγαστεί στο Μυλωνοπούλειο της Κύμης. Ένα ακίνητο που ανήκει στην Μητρόπολη Καρυσττίας και Σκύρου και που κανείς δε γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι μετά και τη σύσταση νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων.

Ένα θέμα που αξίζει να σημειωθεί σε ότι αφορά αυτό της Κύμης, ότι έχει σταματήσει από την περίοδο που ήταν Νομάρχης ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και Δήμαρχος Κύμης, ο Δημήτρης Θωμάς. Ένα έργο που σταμάτησε λόγω ….εργολάβου!

Το θέμα ανακαίνισε πριν από 2 μήνες περίπου και πάλι ο Ποιμενάρχης της περιοχής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος με μία επιστολή προς την Περιφέρεια, με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που τον διακρίνει ζητούσε απαντήσεις.

Απαντήσεις που δυστυχώς ούτε σήμερα πήρε, ούτε από τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, για το αν διακυβεύεται, το μέλλον του Μυλωνοπούλεου στην Κύμη, μετά την ίδρυση πρόσφατα νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων. Προβλέπονταν 5 αντίστοιχα Κέντρα ανάμεσα τους και το Μυλωνοπουλειο. Αυτό στα Μεσσάπια είναι το έκτο; Ή δεν θα λειτουργήσει το Μυλωνοπούλειο ποτέ ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιωργος Κελαιδίτης, «πιάστηκε αδιάβαστος», δεν έδωσε καμία απάντηση στο καίριο ερώτημα του Μητροπολίτη, το οποίο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες απογοήτευσε ως θεσμικός και ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη. Αν και γνώριζε το θέμα που θα του έθετε ο Μητροπολίτης, αφού όπως προαναφέραμε είχε προηγηθεί επιστολή στην Περιφέρεια. Δεν του απάντησε επι της ουσίας. Τελικά δε γνώριζε ή κάτι άλλο χειρότερο συμβαίνει που αφορά το Μυλωνοπουλιιο;

Μάλιστα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας κ. Μανώλης Κηλίφης αρκέστηκε στο να ενημερώσει για την πορεία του έργου στο Μυλωνοπούλειο μέχρι εκείνο να σταματήσει. Ποιος ο λόγος της επίσκεψης του στον Μητροπολίτη, αφού δεν είχε κάτι να του πει;

Το ενδιαφέρον όμως του Ποιμενάρχη της Κύμης έχει καθαρά να κάνει όμως με τη λειτουργία του κτηρίου και όχι με την τύχη των εργασιών αυτού, τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν σε περίπτωση που τίποτα δεν έχει τελειώσει από τον αρχικό σχεδιασμό.

Την ίδια αγωνία με τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου ο οποίος περίμενε δέσμευση από πλευράς Περιφέρειας για τη λειτουργία του Μυλωνοπούλειου, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και την πορεία των εργασιών στο χώρο που λιμνάζουν εδώ και χρόνια. Θέμα που ζήτησε άμεσα να λυθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 21:01

Σχετικά Άρθρα