Τελευταία Νέα

GREEN AWARDS 2022 : Τιμητικό βραβείο στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου για τις «πράσινες» πρακτικές που εφαρμόζονται στο κρατικό Λιμάνι της Λιναριάς και στο Τουριστικό καταφύγιο

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των GREEN AWARDS 2022. Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

SKIROS 1

Η επιτροπή αξιολόγησης των GREEN AWARDS πριν την έναρξη της τελετής και κατόπιν παρουσίασης του λιμανιού και των δράσεων του, δια του προέδρου της επιτροπής περιφερειών της Βουλής κου Μάνου Κόνσολα, απένειμε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο τιμητικό βραβείο για τις «πράσινες» πρακτικές που εφαρμόζονται στο κρατικό Λιμάνι της Λιναριάς της Σκύρου και στο Τουριστικό του καταφύγιο.

SKIROS 2

                                                                                                                                                                                                        

Ο λιμένας της Λιναριάς Σκύρου συμπεριλαμβάνεται στο δίκτυο των 109 Ευρωπαϊκών Οικολογικών λιμένων «ECO PORTS»https://www.ecoports.com/network το Τουριστικό του καταφύγιο βραβεύεται συνεχώς από το 2018 μέχρι σήμερα με Γαλάζια

ΣημαίαBlue Flag Greece αποτελώντας το μοναδικό στην Ελλάδα δημόσιο Τουριστικό Λιμένα που φέρει Γαλάζια Σημαία, ενώ το λιμάνι πιστοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη κατά τις εργασίες της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα Cop22 στο Μαρακές, μετά τη βράβευση του για το δημοφιλέστερο video για την κλιματική αλλαγή.

SKIROS 3

Αυτές οι διεθνείς διακρίσεις οφείλονται στην άρτια υλικοτεχνική υποδομή του λιμένα αλλά και σε μια σύνθεση περιβαλλοντικών δράσεων και πρακτικών του Λ.Τ. Σκύρου και του «SKYROS PROJECT» Skyros Project που αποτελούν το λόγο της βράβευσης στα GREEN AWARDS συνεκτιμώντας το σύνολο των περιβαλλοντικών πρακτικών οι οποίες περιλαμβάνουν:

· Το σχέδιο και τα υλικά αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης σε συνεργασία με την http://www.metopi.gr/

· Το σχέδιο και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης καταλοίπων αποβλήτων πλοίων,

· Τις περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις – που διενεργούνται μέσω του Skyros Project όπως,

-Την ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών,

-Την ετήσια διενέργεια Ακαδημίας περιβαλλοντικών εκπαιδευτών,

-Την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε παιδιά,

-Το καλλιτεχνικό εργαστήρι από ανακυκλώσιμα υλικά “TRASH ART”

· Τη συλλογή & συμπίεση ανακυκλώσιμων υλικών στο Λιμάνι και προωθηση στην Οικοκύκλιος ΑΒΕΕ – Ανακύκλωση ΑΗΗΕ, Σκραπ μέταλλα, Oikokiklios S.A.

· Τη συλλογή και αποθήκευση θαλασσίων απορριμμάτων εξαρτημάτων & διχτυών αλιείας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath

· Τη συλλογή και προώθηση προς ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου.

· Τη συλλογή και προώθηση προς ανακύκλωση μηχανέλαιων και μαγειρικών ελαίων.

· Τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων trikke της Scooterise από το προσωπικό του λιμένα,

· Τη χρήση ηλεκτρικού οχήματος εξοικονόμησης νερού για τον καθαρισμό των δαπέδων του λιμένα

· Την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ για φορτίσεις μικρών συσκευών και κινητών τηλεφώνων,

· Την εγκατάσταση σταθμού καταγραφής βλαβερών αιωρούμενων σωματιδίων σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, Laboratory of Atmospheric Physics – University of Patras

· Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Malaga για την έρευνα της μείωσης της υποθαλάσσιας καταγραφής θορύβων με τη χρήση ηλεκτρικών σκαφών.

· Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας University Of Thessaly και του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTEREG MED https://interreg-med.eu/ το οποίο έχει επιλέξει το Λιμάνι της Λιναριάς και το «Skyros Project» ως πρότυπο πεδίο εφαρμογής των πρακτικών του προγράμματος και την προώθηση των «εργαλείων» λόγω του έργου που συντελείται στο Λιμάνι.

· Την προβολή μέσω αναρτημένων αφισών της Elliniki Ornithologiki Etaireia, των οικοσυστημάτων του νησιού , της ορνιθοπανίδας και των προστατευόμενων περιοχών της Σκύρου.

· Τη συμμετοχή σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς με περιβαλλοντικά θέματα.

· Τις 15 – σε σύνολο 27 – Εθνικές και Διεθνείς Περιβαλλοντικές βραβεύσεις.

SKIROS 4

Η συνεχώς βελτιούμενη εικόνα του δημοφιλούς Λιμανιού της Λιναριάς έχει στόχο να αποτελεί ένα σύμβολο ποιότητας που θα αντανακλά στο νησί και την κοινωνία της Σκύρου!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 14:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr