Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βούλα Καράλη έδωσε τα εύσημα στην Παπαθωμά για τα έργα στην Κωπαϊδα: «Θεωρούμε σημαντικές τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν αυτά τα χρόνια στον κάμπο της Κωπαϊδας- Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητηθούν…»

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λιβαδειά παραβρέθηκε σήμερα η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη η οποία τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος της Κωπαϊδας, δίνοντας τα εύσημα στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά για τη συνεργασία που έχουν σε ότι αφορά την Κωπαϊδα, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει γίνει, επισημαίνοντας δε ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα.

«Υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό, την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Περιφέρειας, του Νομού, του δήμου μας» είπε η κα Καράλη και συνέχισε: «Ο Δήμος Ορχομενού είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός δήμος. Και ένα μεγάλο κομμάτι της Κωπαϊδας καλλιεργείται από τους δημότες μας.»

Στη συνέχεια, η δήμαρχος αναφέρθηκε στο 2014, όπου η Κωπαϊδα πέρασε στα χέρια της Περιφέρειας, αντικαθιστώντας έναν απαρχαιωμένο οργανισμό που ακόμα ταλαιπωρεί τους αγρότες μας, επισημαίνοντάς ότι η σημερινή συζήτηση είναι ένας απολογισμός των παρεμβάσεων μέχρι τώρα στην Κωπαϊδα, αλλά και μία έντιμη συμφωνία, για την επόμενη μέρα στο κτήμα.

Για τις παρεχόμενες όπως ανέφερε η κα Καράλη, υπηρεσίες στους αγρότες και των περαιτέρω συνθηκών βελτίωσης στον κάμπο, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, και την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων που θα θωρακίσουν το δήμο, το Νομό και την Περιφέρεια, απέναντι στην απειλή της επισιτιστικής κρίσης, που προβάλει ως συνέπεια ενός πολέμου που μαίνεται στα Βόρεια μας.

«Παράλληλα, η προσπάθεια εκκαθάρισης του παλιού Οργανισμού Κωπαϊδας συνεχίζεται» είπε η δήμαρχος Ορχομενού και συνέχισε:

«Ο Δήμος μας, επικοινωνεί και συνεργάζεται με την Περιφέρεια. Θεωρούμε σημαντικές τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν αυτά τα χρόνια στον κάμπο της Κωπαϊδας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητηθούν. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα αδικούσε όλους εκείνους που εργάζονται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκούν; Όχι. Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν στην Κωπαϊδα. Χρήζουν άμεσης επίλυσης. Προβλήματα που αναδεικνύονται σε περιόδους λειψυδρίας όπως πέρυσι, όπου περιοχές του δήμου μου, είτε δεν αρδεύτηκαν επαρκώς, είτε σε ορισμένα σημεία, καθόλου. Αρκεί να μαθαίνουμε, να διορθώνουμε. Να προσπαθούμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα.»

Τέλος, η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Περιφέρεια, σε ένα ολοκληρωμένο έργο παρέμβασης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Κωπαϊδα.

«Με πολύ χαρά είδαμε την παρουσίαση. Σημαντικό όμως για εμάς παραμένει και το θέμα αρμοδιότητας αγροτικών δρόμων. Ως δήμος Ορχομενού δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο έργο της Αγροτικής Οδοποιίας, στο εσωτερικό της Κωπαϊδας και στα κτήματα που καλλιεργούν οι δημότες μας. Δεν εισπράττουμε όμως, ανταποδοτικά τέλη. Θα θέλαμε να μπει σε συζήτηση ξανά το θέμα αυτό»

Η κα Καράλη επιβεβαίωσε τα όσα είπε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, για τις συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι στην Κωπαϊδα και έκλεισε ως εξής:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και την κα Παπαθωμά για την άριστη συνεργασία.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 18:14

Σχετικά Άρθρα