Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Γεώργιο Αλιβερίου

Με την αναστάσιμη λαμπρότητα εκ της οποίας  συνεξέλαμψε η  εορτή των εορτών της λαμπροφόρου Αναστάσεως και προβάλει την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου η οποία εορτάσθηκε στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Αλιβερίου με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγαπής το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 24 Απριλίου στον οποίο συμμετείχαν χορεία ιερέων.

Μετά το πέρας του εσπερινού στο προαύλειο χώρο του ιερού ναού τελέσθηκε η Αρτοκλασία καθώς επίσης τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανος. Αρχιμ Νεκτάριος Καπενής.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος με την πλαισίωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου και  συμμετοχή πολλών πιστών οι οποίοι τίμησαν την εορτή.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό  τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την πλαισίωση των Πανοσ Αρχιμ Αμφιλοχίου Διακάκη προϊστάμενου  ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου  Δαμασκηνού Φυλακτού προϊστάμενου  ιερού ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου της Αρχιεπισκοπής Αθήνων  Νικοδήμου Τσιμόγιαννη, προϊστάμενου του ιερού ναού και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Αποστόλου Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε μέσα από διδάγματα και δωρεές της Αναστάσεως στους λόγου του Αποστόλου Παύλου που αναφέρει για την Ανάσταση.

Καθώς επίσης στο μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου που υπέμεινε με χαρά για τον Χριστό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε  προς τους πιστούς η χάρις του Αναστάντος Χριστού και του Αγίου Γεωργίου να εμπεδώνει την ένοια της δικαιώσεως που θα γίνει πεποίθηση και πράξη να μας χαρίζει την χαρά και την ειρήνη οι οποίες είναι τόσο  απαραίτητες τόσο δυνατές για χαροποιήσει και ειρηνοποιήσει την ζωή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς διακόνους  η λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων  του Αγίου Γεωργίου πέριξ του ιερού ναού καθώς επίσης παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτριος Θωμάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μπόκαρης και Νικόλαος Κιούσης κ. Αναστάσιος Βλάχος ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ξύγγης  η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κ. Σοφία Κόλλια- Βότση η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου και περιχώρων κ. Σταματούλα Πανουργιά  και πλήθος πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.

Επίσης τους αναστάσιμους και πανηγυρικούς  ύμνους της εορτής απέδωσε με ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Χαραλάμπους Μαζαράκη  ο Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αετού και  Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με έδρα την Κάρυστό και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

received 456547929555697

received 702554524419222

received 5687506501264978

received 1069910883564388

received 1069910883564388

received 246465227661306

received 673274720449516

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης  Δημήτριος Πετρογιάννης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 15:19