Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταμεσονύχτια γεννητούρια στο σπίτι στο Πυργί για τη μαιευτήρα Α. Πουλημένου - Χαίρουν άκρας υγείας μαμά και γιος- Φύλακες άγγελοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ Κύμης (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ)

Ήταν λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα χτες, όταν έπιασαν οι πόνοι μία γυναίκα από το Πυργί της Δ.Ε Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και κλήθηκε το ΕΚΑΒ Κύμης για να την παραλάβει. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Κύμης ξεκίνησε από το Νοσοκομείο μαζί με τη μαιευτήρα –γυναικολόγο Αναστασία Πουλημένου η οποία είχε ξεγεννήσει την επίτοκο και στα άλλα δύο της παιδιά.

Όταν έφτασαν στο σπίτι στο Πυργί, για να παραλάβουν την ετοιμόγεννη, η μαιευτήρας διαπίστωσε ότι η διαστολή ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε μετακίνηση, συνεπώς όπως είπε θα ξεγεννούσαν στο σπίτι! Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία με τη στήριξη και των δύο διασωστών του ΕΚΑΒ, του Νίκου Χρηστίδη και του Κώστα Κόλλια, οι οποίοι έζησαν μία μοναδική εμπειρία που θα τη θυμούνται για πάντα με χαρά.

Μετά από μία ώρα, αν και ήταν δύσκολη η προβολή της κεφαλής και είχε και περιτύλιξη ομφάλιου λώρου, όπως δήλωσε στο eviakosmos.gr, η μαιευτήρας Αναστασία Πουλημένου, ένας λεβέντης περίπου 3 κιλά ξεπρόβαλε, δίνοντας τέλος στην αγωνία όλων. Ένα υγιέστατο αγοράκι ήρθε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ευτυχία της οικογένειας που έχει και άλλα παιδιά.

Στη συνέχεια, η μητέρα και ο μπέμπης το όνομα του οποίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες είναι Φώτης, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου όλοι οι γιατροί συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους. Η εμπειρία της γιατρού Αναστασίας Πουλημένου, η οποία θα μπορούσε να περιμένει το ΕΚΑΒ να φέρει την επίτοκο στο Νοσοκομείο της Κύμης, για ακόμα μία φορά στάθηκε πολύτιμη! Να σας ζήσει!

Και βέβαια μία τέτοια μοναδική στιγμή, με τη γιατρό και τους δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Κύμης να κρατούν στην αγκαλιά τους το βρέφος λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννηση του, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός αποκλειστικά για το eviakosmos.gr!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊ 2022 20:45

Σχετικά Άρθρα