Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στην ΠΕΔ: «Οι Δήμοι της Στερεάς προσφέρουν τα μέγιστα στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας-Ενωμένοι θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τις περιοχές μας"

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, στα πλαίσια του θέματος για τα Ενεργειακά κόστη τοποθετήθηκε, σχετικά με τη λειτουργία των ΑΠΕ, την σπουδαιότητα επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος, την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου για την εγκατάσταση νέων Αιολικών πάρκων και το δίκαιο και πάγιο αίτημα για τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος. Επίσης αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών και στο θέμα των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι πρώτη στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο Δήμος Καρύστου ο πρώτος Δήμος στη Χώρα.
Έχω αναφερθεί σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της  ΠΕΔ καθώς και στο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε το Ιούνιο στον Δήμο Καρύστου ότι για τον Δήμο μας και κατ' επέκταση για τους Δήμους της Περιφέρειας μας που έχουν ΑΠΕ,  ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία,  θα πρέπει και με τη στήριξη της ΠΕΔ και κατ'επέκταση της ΚΕΔΕ που έχει ενημερωθεί σχετικά, να πετύχουμε τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος που επί χρόνια , συνεχώς και δικαίως διεκδικούμε από την Κεντρική διοίκηση , τόσο στις επιχειρήσεις όσο και σε όλο το εύρος των Δήμων μας. Η μείωση αυτή  υφίσταται ήδη  στις κοινότητες που έχουν ΑΠΕ και αναλογικά φτάνει έως τη δωρεάν παροχή  ρεύματος.

Οι Δήμοι της Στερεάς προσφέρουν τα μέγιστα στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας. Ενωμένοι με υψηλή Περιφερειακή συνείδηση θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τις περιοχές μας."

Στην παραπάνω πρόταση συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες δήμαρχοι.

Κατόπιν ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλούνται έως σήμερα, όπου αυτή δεν πραγματοποιείται και μετέφερε την αγωνία παιδιών και γονέων ζητώντας τη στήριξη της ΠΕΔ για άμεση λύση.

Τέλος ο Δήμαρχος,  σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων κατέθεσε πρόταση λύσης σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους του Δήμους της Στερεάς και τη δεδομένη στιγμή, ιδιαίτερα της Νότιας Εύβοιας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 21:37

Σχετικά Άρθρα