bannernew6

Τελευταία Νέα

1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Σχολείο «πρότυπο» προχειρότητας και κακοτεχνιών– Τι επισημαίνει η Πρόεδρος του Τοπικού Κατερίνα Κυριακοπούλου

Όταν ένα σχολείο χτίζεται στις μέρες μας με ευρωπαϊκά κονδύλια θα πρέπει να φέρει και ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να αποτελεί σχολείο «πρότυπο».   Ένας χώρος που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, κρύβει δυστυχώς παγίδες για τους μικρούς μας φίλους-μαθητές που φοιτούν σε αυτό και που παίζουν στον αύλειο χώρο, σε ένα χώρο που ίσως κανείς γονιός να μην ήθελε να πάει το παιδί του, ρίχνοντας και μόνο μία ματιά στους χώρους. Ένα σχολείο που φτιάχτηκε, πληρώθηκε αλλά δεν έχει ακόμα παραδοθεί !

Και να δούμε πώς θα παραδοθεί άλλωστε, όταν οι εργασίες στο χώρο προφανώς και όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ του eviakosmos.gr, έχουν πραγματοποιηθεί κατά το ήμισυ, και κάποια άλλα σημεία εγκυμονούν κινδύνους για τους μαθητές. Τοίχοι με πολλές ριγματώσεις, άτριφτα βρώμικα πατώματα, πόρτες που μπάζουν νερά,  τουαλέτες κοριτσιών με υψομετρική διαφορά που σε λίγο θα θυμίζουν τις λεγόμενες «τούρκικες», γήπεδο μπάσκετ με παγίδες για μαθητές, με το πρώτο ατύχημα όπως αναφέρει η κα Κυριακοπούλου να έχει σημειωθεί κάτω από τη μπασκέτα,χωρίς αυτο να σημαίνει ότι οφείλεται στις κακοτεχνίες.

Και άλλα πολλά, φρεάτιο χωρίς να είναι καλά κλεισμένο, τα εξωτερικά από τα air condition που βρίσκονται στον τοίχο με τις βίδες από τα προστατευτικά να προεξέχουν και να εγκυμονούν επίσης κινδύνους για τους μαθητές καθώς βρίσκονται στο προαύλιο που τα παιδιά βγαίνουν για να παίξουν.

Το eviakosmos.gr, την Πέμπτη το μεσημέρι βρέθηκε στο χώρο και σας μεταφέρει τις εικόνες που πραγματικά σε κάνουν να μιλάς για σχολείο «πρότυπο» κακοτεχνιών και προχειρότητας, με τη διευθύντρια του σχολείου να μην θέλει να παραληφθεί το καινούργιο σχολείο, το οποίο παρουσιάζει αρκετά θέματα και προβλήματα στην κατασκευή του, ένα χρόνο τώρα που έχουν μπει σ’ αυτό και ζουν με την αγωνία για το αν το σχολείο είναι ασφαλές για τους 166 μικρούς μαθητές, που φιλοξενεί.

Για το θέμα μας μιλάει η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερέτριας, Κατερίνα Κυριακοπούλου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό αφουγκραζόμενη την αγωνία, γονέων, μαθητών και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας, έχει ζητήσει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη, δυστυχώς όπως η ίδια καταθέτει, χωρίς καμία ανταπόκριση. Να σημειωθεί εδώ, ότι ένα σοβαρό θέμα που υπήρχε και με τις τουαλέτες των αγοριών, λύθηκε, εν μέρει, αφού το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την δημοτική σύμβουλο Βούλα Αμερικάνου και ακολούθησε παρέμβαση του υγειονομικού.

Σε ότι αφορά το προαύλιο χώρο και το χώρο του μπάσκετ, μπορεί ο καθένας μέσα από το παρακάτω βίντεο να αντιληφθεί τις ανησυχίες έτσι όπως τις αναφέρει η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερέτριας, η οποία αξίζει να σημειωθεί έχει απευθυνθεί και εγγράφως στην Περιφέρεια για το σχολείο. Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν, οι κίνδυνοι εγκυμονούν και οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι…

dxe1

dxe2

dxe3

dxe5

dxe6

dxe8

dxe9

dxe11

 dxe14

dxe15

dxe16

dxe17

dxe18

dxe19

dxe20

dxe22

dxe23

dxe24

dxe26

Να σημειωθεί εδώ, ότι με έγγραφό του το Σχολικό Συμβούλιο, τον Απρίλιο επισημαίνει στο Δήμο Ερέτριας, ότι θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από εργασίες, όπως μπορείτε να δείτε στο έγγραφο που εξασφάλισε το eviakosmos.gr, όπως επίσης και το έγγραφο που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

ΘΕΜΑ 10 ΗΔ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1 Δ Σ 1

ΘΕΜΑ 10 ΗΔ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1 Δ Σ 2

ΘΕΜΑ 10 ΗΔ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1 Δ Σ 3

ΑΡ

2ΑΡ

Η αλληλογραφία της κας Κυριακοπούλου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας

Παρά τις συνέχεις οχλήσεις από πλευράς γονέων, και τις ενέργειες από πλευράς της κας Κυριακοπούλου, δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η κα Κυριακοπούλου μας αναφέρει ότι επισκέφθηκε το σχολείο την άνοιξη του 2022,  όπου με τον πρώην Διευθυντή κ. Δημολά, διαπίστωσε τα προβλήματα. Τον Αύγουστο  εισηγείται το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο όπου παίρνεται ομόφωνη απόφαση να σταλεί  προς τους αρμόδιους της Περιφέρειας και του Δήμου για να διορθωθούν οι κακοτεχνίες, ενώ την ίδια περίοδο ενημερώνεται και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερέτριας για την αναγκαιότητα των επισκευών.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα στον Αγιασμό, φέτος, η κα Κυριακοπούλου ενημερώνεται από τη Διευθύντρια κα Κακαβά, για τη ρωγμή στον πρώτο όροφο του σχολείου, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτο. Η Πρόεδρος ζητά την άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, η οποία και επισκέπτεται το σχολείο την επόμενη μέρα. Ένα μήνα μετά ζητά η κα Κυριακοπούλου με έγγραφο στο Δήμο, ζητά να ενημερωθεί εγγράφως πλέον για τις κακοτεχνίες στο σχολείο, θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

1)Τα μεταλλικά «μπαλώματα» που τοποθετήθηκαν πάνω στην ρωγμή (μετά από επισήμανσή μου στο υπ. αρ. πρωτ 8895 12-9-2022 έγγραφό)  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, είναι η πρέπουσα και ασφαλής αντιμετώπιση, και ότι η συγκεκριμένη ρωγμή δεν εγκυμονεί κινδύνους. 2)Πως θα αντιμετωπιστούν τα υπόλοιπα κατασκευαστικά προβλήματα τα οποία και έχει επισημάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας; α) Ρωγμές σε κάποιους εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους  β) Από τα τρία (3) δυτικά μεταλλικά παράθυρα εισέρχεται νερό τις βροχερές ημέρες, διότι δεν υπάρχουν οπές διαφυγής. γ) Επικίνδυνη υψομετρική διαφορά κάποιων εκατοστών μεταξύ των πλακοστρώσεων της πίσω αυλής (αίθριου) και της μιας εισόδου των τουαλετών (δύσκολη έως και αδύνατη πρόσβαση για ΑΜΕΑ). Αιτία αυτού η τοποθέτηση δεύτερης στρώσης πλακιδίων. δ) Αναβλύζουν νερά με δυσάρεστες οσμές από τα σιφώνια κάποιων τουαλετών, όταν γίνεται χρήση.

Εγγράφως οι απαντήσεις των αρμοδίων…

Με έγγραφο της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας απαντά στις 24/11/22 στις ερωτήσεις που έχουν τεθεί από το Σχολικό Συμβούλιο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τη Διεύθυνση του Σχολείου καθώς επίσης και από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνα Κυριακοπούλου, ως εξής:1) Για τις ρωγμές, αναφέρει ότι πρόκειται για αντισεισμικό αρμό, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει η υπηρεσία ότι εντοπίστηκαν κάποια κατασκευαστικά προβλήματα μετά την περαίωση του σχολείου και την έναρξη των μαθημάτων. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών:

318133691 3246223232292592 6502347640985057815 n

318522874 5550201798411652 8949561433790609559 n

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 22:49

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr