Τελευταία Νέα

Μαθητές από την Αμερική πήγαν στην Κύμη να επισκεφθούν την οικία Παπανικολάου και έψαχναν να βρουν ποιος θα τους ανοίξει την πόρτα…

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Οικία Παπανικολάου στην Κύμη παραμένει κλειστή για το κοινό και αναξιοποίητη. Την εβδομάδα που μας πέρασε μαθητές από το Hellenic Classical Charter, από τη Νέα Υόρκη που κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο ευεργέτη γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, επισκέφθηκαν την Κύμη με σκοπό να δουν από κοντά το σπίτι που μεγάλωσε ο ευεργέτης γιατρός της ανθρωπότητας. Πληροφορίες σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης, αναφέρουν ότι η ομάδα των παιδιών συνοδευόμενη από τον καθηγητή και μία ξεναγό πήγε στο νοσοκομείο της Κύμης και ζήτησε βοήθεια για να καταφέρει να επισκεφθεί το σπίτι.

Εργαζόμενη του νοσοκομείου σύμφωνα με πληροφορίες παρέπεμψε στο δήμο και βρέθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι Μαρία Χαρτσά και Νίνα Γαλάνη οι οποίες και συνόδευσαν παιδιά, καθηγητή και ξεναγό στο οίκημα Παπανικολάου. Να σημειωθεί εδώ ότι η κα Χαρτσά είναι και μέλος στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Δύο κυρίες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, τιμώντας τον ευεργέτη γιατρό, έσπευσαν να δηλώσουν την φιλοξενία τους στους ξένους, δίνοντας τους και αναμνηστικά.

Όταν ο δήμος, όχι η Δ.Ε Κύμης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει εδώ και μέρες ενημέρωση από την ομάδα των παιδιών ότι θα επισκεφθεί την Κύμη, μέσω e mail. Ζητώντας και σχετικές πληροφορίες, τις οποίες δεν έλαβαν ποτέ! Με αποτέλεσμα να πάνε στην Κύμη και να ψάχνουν να βρουν ποιος έχει τα κλειδιά για να ανοίξει το σπίτι του αείμνηστου Παπανικολάου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 23:22

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr