Τελευταία Νέα

Η πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στο γραφικό Ναϊδριο της στο χωριό Καμπιά

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ι. Ναΐδριό της, στα Καμπιά Διρφύων.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, πλασιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων και παρεπιδήμους.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 το πρωί, ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου–Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, του Οικον. Νικολάου Ξυνογαλά και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, αλλά και του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος με θέρμη πίστη συνάχθηκε στις Ιερές Ακολουθίες, ικετεύοντας για την μεσιτική προστασία της Αγίας Κυριακής.

Ο Σεβασμιωτατος, στο κήρυγμα του, μίλησε, με αφορμή το όνομα της Αγίας, για το χάρισμα της αφιερώσεώς της στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και της καλλιέργεια του χαρίσματός της καθ’ όλον της τον βίο και το Μαρτύριό της. Επίσης, όπως αυτός αποτυπώνεται στα τόσο όμορφα τροπάριο της υμνολογίας, τα οποία απέδωσε με πιστότητα στο πατροπαράδοτο Βυζαντινό μέλος, ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, η αγία Κυριακή, διά της αφιερώσεώς της στον Χριστό, δεν υποδουλώθηκε, αλλά αναδείχθηκε κυρίαρχη του νου της και κατά των απρεπών παθών.

IMX 7.7.2023 008

IMX 7.7.2023 004

IMX 7.7.2023 002

IMX 7.7.2023 001

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 13:32

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr