100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Προ των ευθυνών τους θα φέρει ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Δημήτρης Μούντριχας εκείνους που πέταξαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κύμη τους φακέλους με τα οικονομικά στοιχεία των παρελθόντων ετών που αφορούν τον πρώην δήμο Κονιστρών. 

Με ένα φερυ μποτ που θα εκτελεί τα δρομολόγια Ερέτρια-Ωρωπός και αντίστροφα ανοίγει το πορθμείο της Ερέτριας την 1η Απριλίου 2015. Παρακάτω είναι ο πίνακας με τα δρομολόγια που θα εκτελούνται μέχρι 30 Απριλίου 2015.

10952115 10204436838506427 6581628434651535968 n

Στις 17 Απριλίου ημέρα Παρασκευή, στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στου Κουτρουλάρου θα γίνει ο καθιερωμένος Εκκλησιασμός με Αρτοκλασία και εορτασμός του Προστάτη, του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. Στις 23 Απριλίου ημέρα Πέμπτη, εορτή του Πολιούχου, Αγίου Γεωργίου τα καταστήματα στην πόλη μας θα είναι ανοιχτά: 11:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00 KYΡΙΑΚΗ 5 Απριλίου 11:00 – 16:30 Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 Μ. ΤΡΙΤΗ 7 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Απριλίου 13:00 – 18:00 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Απριλίου 8:30 – 18:00 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧA 12 Απριλίου ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Απριλίου ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΡΙΤΗ 14 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Απριλίου 8:30 – 14:30 ΠΕΜΠΤΗ 16 Απριλίου 8:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Απριλίου ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Απριλίου 8:30 – 14:30 ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Απριλίου ΚΛΕΙΣΤΑ

Την Κυριακή  29 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  (Εργατικές Κατοικίες Αγ. Μαρίνας)  η οικογένεια της  πολυαγαπημένης  και αλησμόνητης  συνεργάτιδας  μας Αποστολίνας  - Λίνας  Χαλίλη   θα τελέσει το 40θήμερο μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως  της ψυχής της .

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγυρίστηκε, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 η μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Χαλκίδα και στον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό, ο οποίος δεσπόζει στο ύψωμα της Βοιωτικής Ακτής της Πόλεως, στην συνοικία του Κανήθου.

Η 35χρονη γυναίκα αιφνιδίασε πισώπλατα τον πρώην σύζυγό της

Ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας, από την πόλη Foshan, στην νότια Κίνα δεν περίμενε τι θα του συνέβαινε, όταν η πρώην σύζυγός του Fu του ζήτησε να βρεθούν για να συζητήσουν. Όπως δήλωσε  ο ίδιος, από το κρεβάτι του πόνου όπου βρίσκεται, το ζευγάρι είχε συνεχείς καβγάδες και είχαν χωρίσει.

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κύμης_Αλιβερίου , από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά  της, αφιέρωσε όλες της , τις δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις τεράστιες ανάγκες που αντιμετώπιζαν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας. 

Με δημοκρατικές διαδικασίες θέλει ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς να δώσει λύση στο θέμα της χωροθέτησης των δύο ΣΜΑ στο δήμο. Έτσι συνεχίζει τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες. Συζήτηση για το θέμα, θα πραγματοποιηθεί  σύμφωνα με πληροφορίες στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου παρουσία των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου.

Το κουρκούτι που σας προτείνω κάνει μια κρούστα απίθανα λεπτή και τραγανή. Αν δεν θέλετε όμως μπορείτε απλώς να αλευρώσετε τα κομμάτια με τον εξής τρόπο: Σε ένα μπολ βάζετε νερό και σε ένα άλλο μπολ αλεύρι. Βουτάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι, τινάζετε και μετά ξανά στο νερό, τινάζετε λίγο και βουτάτε στο λάδι, με προσοχή γιατί το λάδι θα τσιτσιρίζει έντονα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες

  • Για τον μπακαλιάρο
  • 1½ κιλό παστός μπακαλιάρος, κατά προτίμηση φιλεταρισμένος, κομμένος σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια μπίρα ή σόδα (το αναψυκτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ούζο
  • Για τη σκορδαλιά
  • ½ φραντζόλα ψωμί, κατά προτίμηση λευκό και μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
  • μερικές σκελίδες σκόρδου, όσες θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε τη σκορδαλιά, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σκορδαλιά: Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα του ψωμιού. Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω για μερικά λεπτά σε κρύο νερό. Τη στύβω καλά με τα χέρια μου αλλά όχι πολύ σφικτά.

Ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα, όσες σκελίδες σκόρδο θέλω, ψιλοκομμένες, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, και πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και ομοιογενή, όχι πολύ σφικτή. Ρίχνω σταδιακά και το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ακόμα πιο αφράτο και λείο. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.

Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου: Βάζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και τον αφήνω εκεί για 24 - 48 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 4 - 6 ώρες ή όσο συχνά είναι εφικτό.

Τον στραγγίζω, τον ξεπλένω καλά και τον σκουπίζω σχολαστικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το κουρκούτι: Βάζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω τη μπίρα ή τη σόδα, το ελαιόλαδο και το ούζο. Ανακατεύω με ένα πιρούνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα χυλό μέτριο, ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ λασπώδη.

Αν βγει σφικτός προσθέτω λίγη ακόμη μπίρα (ή σόδα), ενώ αν βγει πολύ υδαρής ρίχνω πασπαλιστά λίγο αλεύρι και ανακατεύω έντονα. Τον αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα για να «ηρεμήσει».

Για το τηγάνισμα: Βάζω μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (η στάθμη του πρέπει να φτάσει λίγο πιο κάτω από τη μέση του σκεύους). Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει ελαφρά.

Παίρνω ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα βουτάω στο κουρκούτι, τα αφήνω στα στάξουν λίγο για να φύγει η περιττή ποσότητα και τα τοποθετώ προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζω τα κομμάτια σε δύο δόσεις, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το κουρκούτι να ροδίσει (όχι έντονα), και το ψαχνό του μπακαλιάρου να μαλακώσει. Στραγγίζω τα κομμάτια σε αντικολλητικό χαρτί.

Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με σκορδαλιά και βραστά χόρτα ή με βραστά παντζάρια με τα φύλλα τους.

dinanikolaou.gr

Λόγω της κακοκαιρίας στη Χαλκίδα η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μόνο από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες και ο στρατός. Η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγο καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους συλλόγους που θα παρέλασαν με στολές, από γονείς που λόγω της κακοκαιρίας δεν θα επέτρεπαν στα παιδιά τους να συμμετέχουν στην παρέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση σε Αρτάκη, Αλιβέρι, Ερέτρια, Δροσιά, Βαθύ,Κύμη, Γυμνού, Μαντούδι και Αιδηψό.

Σελίδα 370 από 374

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr