Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Παπαευσταθίου: «Ζητάμε 10 μόνιμες προσλήψεις μόνο για τον Τομέα ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι- Παραμένει στη θέση του ο Τομέας στην Κύμη- Δημιουργείται σταθμός στο Μαντούδι»

Περιοδεία στους Τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια κάνει αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος, μίλησε στον ΕΥΡΙΙΠΟ 90FM και την εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαευσταθίου βρισκόταν στην Κάρυστο όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μίχα και τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για την ενίσχυση του Τομέα στην Κάρυστο και τις κτηριακές αγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του Τομέα ΕΚΑΒ Χαλκίδας από το κέντρο σε άλλη περιοχή, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ είπε ότι δεν θα μετεγκατασταθεί στο χώρο του νέου Νοσοκομείου, αλλά πλησίον αυτού. «Είμαστε ακόμα στη φάση των συζητήσεων. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Δεν θα είναι στο χώρο του νέου νοσοκομείου αλλά σε χώρο πλησίον αυτού. Είμαστε σε μία διαδικασία έρευνας» είπε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Σε ότι αφορά το προσωπικό σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Παπαευσταθίου υπάρχει ενίσχυση γενικότερη των Τομέων με επικουρικό προσωπικό, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα γιατί εμείς ζητάμε κόσμο αλλά από κει και πέρα οι αιτήσεις που γίνονται για επικουρικό προσωπικό είναι ανεξάρτητες από τη δική τους ζήτηση.

«Την επόμενη φορά που θα ανοίξει η πλατφόρμα, όπως ονομάζεται, που μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσληφθούν ως πληρώματα ασθενοφόρων μιας και συζητάμε για τη συγκεκριμένη ειδικότητας στο ΕΚΑΒ. Θα ζητήσουμε και για το Αλιβέρι, για τον καινούργιο Τομέα, επιπλέον ενίσχυση για την Κύμη αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και για την Κάρυστο. Οι υπόλοιποι τομείς έχουν ενισχυθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε:

«Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενη συνέντευξη στο σταθμό σας, λειτουργούμε ενισχυτικά από την Αθήνα ή από άλλες περιοχές στις περιπτώσεις που κάποιος από τους τομείς αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα λειτουργίας».

Σε ότι αφορά τη Β. Εύβοια, ο κ. Παπαευσταθίου, είπε ότι στην Ιστιαία ο Τομέας ΕΚΑΒ λειτουργεί αξιοπρεπώς. Με το ένα ασθενοφόρο να παραμένει στα Επείγοντα, όταν το άλλο λείπει σε διακομιδή. Μάλιστα στο σχεδιασμό είναι να προστεθεί ακόμα ένα το οποίο θα το βάλουμε στο Μαντούδι, το οποίο έχει βρεθεί και χώρος. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και όχι ως καινούργιος Τομέας ΕΚΑΒ. Και όπως είπε ο Πρόεδρος σε δεύτερη φάση θα μιλήσουν για σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ στο Μαντούδι.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό των Τομέων ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι και Κύμη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι θα ενισχυθούν.

«Έχω ζητήσει και μόνιμες προσλήψεις πλέον, όταν αυτές εγκριθούν και ανακοινωθούν, τόσο για το Αλιβέρι όσο και για την Κύμη. Γιατί από τη στιγμή που εμείς συστήσαμε το Αλιβέρι κανονικά και νομότυπα ως Τομέα, θα το κάνουμε να δουλέψει ακριβώς όπως προβλέπεται. Τώρα, προσπαθούμε να το κάνουμε να δουλέψει. Δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή με το υπάρχον προσωπικό που υπάρχει και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση για τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και γίνονται κινήσεις να δω πως θα ενισχυθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε:

«Θα ζητήσουμε και επικουρικό προσωπικό, που ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί, γιατί π.χ για την Κύμη δεν είχαμε αιτήσεις. Ελπίζω να βρούμε, διαφορετικά θα κοιτάξουμε με κάποιες μετακινήσεις από άλλες περιοχές να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα λυθεί οριστικά με τις μόνιμες προσλήψεις. Έχω ζητήσει να είναι οι μόνιμες 10 προσλήψεις μόνο για το Αλιβέρι».

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης, ένα θέμα που είχε έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, και είχε εγκριθεί ο χώρος του ανενεργού σχολείου στην Πλατάνα.        

«Δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Κύμης από το χώρο του Νοσοκομείου της Κύμης» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαευσταθίου επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που θα μπορέσουν να ενισχύσουν και εκεί με προσωπικό. Θα μπορέσουν όπως είπε, να ενεργοποιήσουν και τον δεύτερο χώρο στην Πλατάνα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο όταν μπορέσουν να ενεργοποιήσουν και δεύτερο ασθενοφόρο, σε 24ωρη βάρδια.

Τέλος αναφέρθηκε στην Κάρυστο. «Εδώ χρειάζεται ενίσχυση το προσωπικό μας. Κοιτάζουμε και το στεγαστικό. Έχουμε συνάντηση τώρα με το Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Το νοσοκομείο της Καρύστου είναι ένα πολύ μάχιμο νοσοκομείο» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:30