bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Γ.Δ της ΔΕΥΑΚΑ Β. Στρουμπούλης μιλά για τις πηγές του Αυλωναρίου: «Στόχος μας είναι πριν από το καλοκαίρι του 2021 να τις έχουμε αποκαταστήσει»

Τις πηγές του Αυλωναρίου επισκέφθηκε, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Βασίλης Στρουμπούλης ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr πριν από λίγο για τις ενέργειες που δρομολογούνται από τη ΔΕΥΑΚΑ με τη συνδρομή του Δήμου για την αξιοποίηση τριών ακομα πηγών που θα τροφοδοτούν το Αυλωνάρι και τα χωριά του. Ο κ. Στρουμπούλης αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται στην Κύμη, στη Μουστερή, τις Πετριές και το Αργυρό.

Ο κ. Στρουμπούλης το Σάββατο το πρωί, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλωναρίου Σπύρο Μαρούλη, τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Μαυρομάτη κ.α αρχικά τις 2 πηγές από όπου παίρνουν νερό οι δεξαμενές του Αυλωναρίου.

Στη συνέχεια πήγε και ένα βήμα πιο πέρα όπως μας αναφέρει, ακολουθώντας την πεπατημένη που του έδειξαν οι πιο παλιοί κάτοικοι του Αυλωναρίου, προκειμένου με τους άντρες της ΔΕΥΑΚΑ να δουν από κοντά ακόμα τρεις πηγές που αυτή τη στιγμή δεν πέφτουν στις δεξαμενές αλλά που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα σε λίγους μήνες για να τροφοδοτήσουν με νερό τις δύο δεξαμενές του Αυλωναρίου, έτσι ώστε να μην ξεμένει από νερό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο το Αυλωνάρι όσο και τα γύρω χωριά.

«Ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των τοπικών και δημοτικών συμβούλων και πήγαμε να δούμε τις πηγές» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr o κ. Στρουμπούλης και συνέχισε: «Από τις πηγές είναι ήδη δύο μέσα στο σύστημα. Κατόπιν αυτοψίας που διενεργήσαμε είδαμε ότι αξίζει να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος των χωριών κυρίως του Αυλωναρίου. Έχουν διαπιστωθεί τα σημεία στα οποία υπάρχει το πρόβλημα και συμφωνήσαμε πρώτα να προχωρήσει στην διάνοιξη των αγροτικών δρόμων ο δήμος και εμείς θα αποκαταστήσουμε την υδροδότηση του Αυλωναρίου και των άλλων χωριών».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί το νερό από 3 πηγές δεν έπεφτε μέχρι τωρα στις δεξαμενές του Αυλωναρίου, ο κ. Στρουμπούλης ανέφερε:

«Από τις δύο μεγάλες πηγές έπεφτε ήδη μέσα. Είναι άλλες τρείς ακόμα από τις οποίες δεν ερχόταν στις δεξαμενές. Από αυτές μία με δύο μπορούν να εισέλθουν στην παλιά δεξαμενή.»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΚΑ επισημαίνει επίσης πως οι παλαιοί το είχαν σχεδιάσει πολύ καλά το δίκτυο. «Οι κάτοικοι που με ενημέρωσαν με ένα πρόχειρο σχέδιο της συνδεσιμότητας των πηγών μεταξύ τους, υπάρχει πιθανόν η δυνατότητα αυτές οι πηγές να κατευθύνονται ή προς την παλιά δεξαμενή ή προς την καινούργια» είπε ο κ. Στρουμπούλης ο οποίος επίσης ανέφερε ότι η προσβασιμότητα σε αυτές τις πηγές είναι πολύ δύσκολη.

«Θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε αυτές και μετά να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα εργασιών. Αλλά ο στόχος μας είναι πριν από το καλοκαίρι του 2021 να τις έχουμε αποκαταστήσει» είπε ο κ. Στρουμπούλης.

Αυτή τη στιγμή είναι προσβάσιμες όπως εξηγεί στο eviakosmos.gr ο κ. Στρουμπούλης μόνο οι δύο αρχικές πηγές. Δεν κατάφεραν να φτάσουν πολύ κοντά το Σάββατο στις άλλες τρεις οι οποίες όπως ανέφερε το δυναμικό τους είναι πάρα πολύ καλό. Οι πηγές αυτές βρίσκονται στις ρεματιές του Αυλωναρίου προς την Οκτωνιά.

«Το καλοκαίρι που πέφτουν οι δύο πηγές σε νερό, οι άλλες δύο θα έχουν μία πάρα πολύ καλή παροχή νερού στο σύνολο των δεξαμενών που θα κατευθύνονται και στην καινούργια και την παλιά» είπε ο κ. Στρουμπούλης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μία σειρά από ενέργειες που σχεδιάζουν από τη ΔΕΥΑΚΑ για να γίνει νέα γεώτρηση στη Μουρτερή, που έχουν ανοίξει ήδη ένα πηγάδι. Μάλιστα γεωλόγος όπως ανέφερε ο Γενικός έχει υποδείξει που θα γίνει η νέα γεώτρηση για την υδροδότηση της Μουρτερής. Όμβρια έχει και η Οκτωνιά την οποία θα επισκεφθεί στη συνέχεια ενώ προγραμματισμός όπως είπε υπάρχει και για την Κύμη και για τις Πετριές και για το Αργυρό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:28

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr