Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλειστικά στον Evripos 90fm ο Πρόεδρος των Ροβιών Θοδωρής Κέρης δήλωσε :«Συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση!» - Τι λέει για τη συνεργασία του με το δήμο…

Με το συνδυασμό του Δημάρχου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη του, το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ότι συντάσσεται στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Πρόεδρος των Ροβιών Θοδωρής Κέρης.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την παρούσα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη όλο αυτό το διάστημα, πίνοντας κυριολεκτικά «νερό στο όνομα του». Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία και φιλία που τον ενώνει με τον Αντιδήμαρχο Λίμνης Γιώργο Σταμούλο που είναι δίπλα του και στηρίζει το έργο του.

«Συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!» δήλωσε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Αφορμή στάθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία αναδείχθηκε η δημιουργική συνεργασία ενός προέδρου που εξελέγη με άλλο συνδυασμό στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη, του δημιουργεί θέματα για την σχέση συνεργασίας που έχει αποκτήσει με το δήμαρχο εκείνος απάντησε:

«Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη» δήλωσε ο κ. Κέρης και συνέχισε:

«Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος. Οπότε ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. »

Με αφορμή τις δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Κοινότητας σας, τι ενέργειες έχετε κάνει Πρόεδρε, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου;

«Είμαστε της αρχής, πριν πεινάσουμε…μαγειρεύουμε! Με το που αναλάβαμε με τη νέα δημοτική αρχή, φροντίσαμε να προσθέσουμε κρουνούς, να φτιάξουμε γεωτρήσεις, να επισκευάσουμε γεωτρήσεις οι οποίες δεν δουλεύανε κάποιες, φροντίσαμε το δίκτυο οπότε να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, νερό σε πολύ κοντινά σημεία γιατί εγώ έχω μία από τις δυσκολότερες κοινότητες. Ροβιές, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Καλαμιά, Μαρούλι, Κούλουρο, Δρυμώνα και Όσιο Δαυίδ που έχει πολύ δάσος. Υπάρχει ένα σχέδιο σε συνεργασία με την πυροσβεστική γιατί είμαστε της αρχής ότι αν δεν πιάσεις τη φωτιά στην αρχή, όταν πάρει έκταση δε σβήνεται. Έχουμε κάνει στη Χρόνοια ένα πολύ καλό πυροσβεστικό φυλάκιο όπου τα παιδιά τρέχουν κάθε φορά που ξεσπά φωτιά. Έχει γίνει ήδη συντήρηση στις αντιπυρικές που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρήματα να κάνουμε νέες αλλά έχουμε φροντίσει να καθαριστούν οι δρόμοι, να ανοίξουν οι δασικοί δρόμοι για να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα. »

Πώς είναι η καθημερινότητα στην Κοινότητα των Ροβιών;

Η καθημερινότητα στη δική μου την Κοινότητα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Οι Ροβιές είναι μία μεγάλη Κοινότητα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, το οποίο έχει και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που έχει εδώ. Αγροτικό Τοπικό Συνεταιρισμό με ελιές και δουλεύει κόσμος αρκετός. Είμαστε σε μία συνεργασία με το Γιώργο το Σταμούλο στο θέμα της καθαριότητας.

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους πολίτες. Υπάρχουν αρκετά χωράφια, οικόπεδα εγκαταλειμμένα μέσα στον οικισμό και στις Ροβιές και σε όλα τα χωριά, πιέζουμε τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίσουν γιατί από ένα τσιγάρο ή από ένα σπασμένο γυαλί μπορεί να υπάρξει φωτιά. Κι εκεί είμαστε σε μία επι μονίμου βάσεως κόντρα με τους πολίτες. Τα καταφέρνουμε όλοι μαζί με το Γιώργο το Σταμούλο. Προχωράμε. Δε έχουμε θέματα.

Ο Γιώργος ο Σταμούλος, όσοι δεν τον ξέρουν, τον βλέπουν έναν άνθρωπο από το παρουσιαστικό του και θεωρούν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κακοπροαίρετος. Όμως ο Γιώργος ο Σταμούλος, θα το πω τώρα και θα θυμώσει κιόλας, δε με νοιάζει όμως και πολύ, είναι ένα μικρό παιδί με χαρακτηριστικά μεγάλου άντρα!

Πρόεδρε, εσύ δρομολογείς και έργα και έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Τι προτεραιότητες έχεις βάλει;

Επειδή η Κοινότητα μου τα τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη, γιατί και οι προηγούμενοι Πρόεδροι και η προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους, γενικότερα, δε γινόταν κάτι, έχουμε βάλει ένα γήπεδο. Έρμαιο των καταστάσεων αυτό το γήπεδο Ροβιών, το οποίο από το 2004, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ερχόντουσαν, έβαζαν ένα γκρέιντερ, το ξύνανε, και καλά ότι θα μας το φτιάξουν για να πάρουν ψήφους από την Κοινότητα Ροβιών. Δεν έγινε ποτέ το γήπεδο. Παρατημένο από το 2004, ένα χωράφι μπαίναν και βοσκούσαν γίδια και πρόβατα. Αυτό το γήπεδο είναι στο πρόγραμμα μας. Θα ξεκινήσει, σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιαχτεί.

Έχουμε έναν Βιολογικό καθαρισμό για τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάσταση και θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος. Ήδη φτιάχνεται μία παιδική χαρά η οποία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, λόγω της αναθεώρησης των συμβάσεων. Και έχουμε πρόβλημα με την παιδική χαρά γιατί έχει πάρα πολλά μικρά παιδιά το χωριό, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να παίξουν.

Καλά όλα αυτά έχουν μπει σε πρόγραμμα. Ο στόχος ποιος είναι Πρόεδρε;

Μέχρι τέλους της τετραετίας πρέπει να έχει τελειώσει το γήπεδο και να έχει παραδοθεί. Γιατί αν δεν παραδοθεί, εγώ προσωπικά αν αποφασίσω να ξανακατέβω σε εκλογές δε θα βρω ούτε την ψήφο μου. Το καλό με το Γιώργο τον Τσαπουρνιώτη είναι ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Εγώ είμαι ένας από τους Προέδρους που δεν κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο της «ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ». Ναι είχα έρθει σε μία συζήτηση με τον κ. Τσαπουρνιώτη αλλά λόγω κάποιων πιέσεων από άτομα δικά μου δεν κατέβηκα.

Εσείς είστε εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό, σωστά;

Ναι αλλά απ’ όσο γνωρίζω και από άλλους Προέδρους που προέρχονται από άλλους συνδυασμούς, ο δήμαρχος δεν έχει πει όχι σε κανέναν. Σε μία ομάδα δεν παίζει ο προπονητής. Παίζει όλη η ομάδα. Αν δεν έχεις συγκρότηση της ομάδας, δε μπορεί να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά, ο Γιώργος ο Τσαπουρνιώτης είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει την κατάσταση. Δηλαδή, είναι ένας δήμαρχος όπως λέω εγώ που καθημερινά είναι στα Υπουργεία και την Περιφέρεια για να φέρει χρήμα στο Δήμο.

Μα αυτό δεν είναι και το μεγάλο στοίχημα για έναν αυτοδιοικητικό, πολύ δε μάλλον για ένα δήμαρχο;

Το μεγάλο «ατού» είναι ότι δεν κάθεται να κατηγορήσει πρώην και να πει φίλε δεν έκανες αυτό, δεν έκανες εκείνο. Κοιτάει μπροστά!

Είναι αγαπητός o κ. Τσαπουρνιώτης και στα Υπουργεία. Δεν παίρνετε τυχαία ότι διεκδικείτε σα δήμος.

Αν είχε κάτι κατά θα έλεγα ότι είχε κατά.

Πρόεδρε, ο επικεφαλής του συνδυασμού σου δε σου κάνει παρατηρήσεις που συνεργάζεσαι με το δήμαρχο;

Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη. Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος.

Οπότε, ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος, όπως ο κ. Στεργίου ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά.

Εγώ συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και ο λόγος αυτός είναι ότι όταν είσαι σε μια ομάδα, η οποία ομάδα δε σου λέει όχι σε τίποτα. Σε βοηθάει σε όλα τα δύσκολα προβλήματα και στα εύκολα, θα πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην παίξεις μπάλα με την ομάδα αυτή. Θα τα πω έτσι.

Και με τα τωρινά δεδομένα θα παίξετε μπάλα σε γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:09

Σχετικά Άρθρα