bannerlive

Τελευταία Νέα

Από την Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα από την Πρόεδρο Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη, έγινε σχετική ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

  • Την Τρίτη 19/6/2018 δόθηκαν στις Σχολικές Καθαρίστριες τα Ατομικά Μέσα Προστασίας, που αφορούν είδη ένδυσης υπόδησης και γάλατα.
  • Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των σχολικών καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων, η μισθοδοσία μηνός Μαΐου 2018, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε εισπράξει ακόμα την αντίστοιχη επιχορήγηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
  • Επίσης εγκρίθηκε ο απολογισμός μας οικονομικού έτους 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προηγούμενη συνεδρίαση του την Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ) στα πλαίσια της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» σχολικού έτους 2018-2019 βοηθά τους ωφελούμενους γονείς στην συμπλήρωση των αιτήσεων για την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Τα προγράμματα αφορούν δωρεάν υπηρεσίες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που ανήκουν στο ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Οργανισμού :2221020241

Εξυπηρέτηση κοινού 08:00-19:00 καθημερινά και Σάββατο 23/6/2018 και 30/6/2018 09:0-13:00

Ειδικά χρηματοδοτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν το 2015 οδήγησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση έργων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές ωστόσο ζητούν βελτιωμένη ποιοτική αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, οι τεράστιες μειώσεις στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ τις οποίες υπέστησαν όλες οι ελληνικές περιφέρειες ως αποτέλεσμα της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας, την έλλειψη δημοσίων πόρων και την άνευ  προηγούμενου προσφυγική κρίση είχαν σταματήσει πολλά έργα λόγω προϋποθέσεων απορρόφησης που δεν ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν.

Ως εκ τούτου, το ΕΚ και το Συμβούλιο συμφώνησαν το 2016 στην εφαρμογή πρόσθετων στοχευμένων χρηματοδοτικών μέτρων για την Ελλάδα, με στόχο να απορροφηθούν τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 αλλά και να ξεκινήσει η υλοποίηση έργων της τρέχουσας περιόδου (2014-2020) και ειδικότερα του 2015 και 2016.

Οι θετικές συνέπειες στην οικονομία σε περίοδο ανεπαρκούς ρευστότητας

Ειδικότερα αναφέρεται ότι η εφαρμογή του ειδικού κανονισμού (2015/1839) απέτρεψε τη διακοπή της υλοποίησης προγραμμάτων και σημαντικού αριθμού έργων μέσω της άνευ προηγουμένου αύξησης του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ στο 100% για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Παράλληλα, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση έργων στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (2014-2020) αυξήθηκε η προχρηματοδότηση από τα ταμεία συνοχής, με αποτέλεσμα να λάβει η Ελλάδα το 2015 και 2016 πρόσθετα κονδύλια ύψους 2 δις ευρώ. Επωφελήθηκε συνεπώς σημαντικά η ελληνική οικονομία σε μια περίοδο ανεπαρκούς ρευστότητας.

Ανάγκη για αποτελεσματικότητα και ποιότητα στις επενδύσεις

Ωστόσο, τέτοιου είδους ειδικά μέτρα μπορούν να δικαιολογούνται μόνο σε «εξαιρετικές περιστάσεις», τονίζεται στην έκθεση, όπου επισημαίνεται επίσης ότι η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει «να προσδίδει προστιθέμενη αξία στη δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση» και  να μην «αποβαίνει σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των επενδύσεων».

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να ενημερώσει το ΕΚ για τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρηματοδοτικής περιόδου (2007-2013), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018, προβαίνοντας παράλληλα σε αξιολόγηση της εφαρμογής του εν λόγω κανονισμού.

Εισηγητής της σχετικής έκθεσης πρωτοβουλίας είναι ο Pascal Arimont (ΕΛΚ, Βέλγιο). Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 36 ψήφους υπέρ, καμία κατά, και 2 αποχές και θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του ΕΚ μετά το καλοκαίρι.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Τα καταβληθέντα ποσά στο πλαίσιο του κανονισμού (2015/1839) διατέθηκαν για την υλοποίηση έργων στην Ελλάδα στους κάτωθι τομείς: μεταφορές, περιβάλλον, τουρισμός, πολιτισμός, αστική ανάπλαση και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, κοινωνικές υποδομές, κοινωνία της πληροφορίας και δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Από τα 50,000 έργα, μόνο 79 δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα έργα  εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας. 

 

Το αίτημα τους ό,τι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο Χαλκιδέων υποστήριξαν με τις δικές τους πλάτες οι 50 εργαζόμενοι που ζητούν δικαίωση και μετατροπή των συμβάσεων τους στην καθαριότητα από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το δικαστήριο έγινε σήμερα χωρίς όμως την παρουσία της δημοτικής αρχής και χωρίς την στήριξη της αφού από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να τους απορροφήσει ο δήμος γιατί δεν έχει λεφτά να τους πληρώνει. Αυτό βέβαια προέκυψε αφού ουσιαστικά έγιναν μέσω ΑΣΕΠ δίμηνες προσλήψεις στην καθαριότητα. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δήμο Χάρης Καραμάντουλας επισημαίνει ότι αν ο δήμος θέλει μπορεί να βρει τρόπο να τους πληρώσει.

Σε συνέντευξη του την Τετάρτη 20 Ιουνίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο κ. Καραμάντουλας δήλωσε:

«Το πρόβλημα είναι γνωστό στην πόλη και έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό και στην Περιφέρεια γιατί μετά την κήρυξη της στάσης εργασίας που είχαμε τη Δευτέρα καθώς επίσης και η σημερινή μέρα που οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εργάζονται ήδη έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται τα σκουπίδια…Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε αναγκαίοι. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ευτυχώς το δικαστήριο σήμερα μας έδωσε ένα φως. Μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την εργασία μας μέχρι να εκδοθεί η απόφαση».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καραμάντουλας, στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης με συμβούλους της παράταξής του όπως επίσης και η Λαϊκή Συσπείρωση κ.α. Κάτι που έδωσε κουράγιο στους εργαζόμενους οι οποίοι περνούν ουσιαστικά το μαρτύριο της σταγόνας αφού μέσα σε τρεις μήνες που θα εκδοθεί η οριστική απόφαση θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν τελικά θα παραμείνουν να προσφέρουν την εργασία τους στο δήμο Χαλκιδέων.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε πως ο δήμος κάθε μήνα κάνει τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό και αν πραγματικά υπάρξει καλή θέληση οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους αντικρούοντας τη θέση της δημοτικής αρχής που κατέθεσε στο δικαστήριο πως δεν έχει χρήματα για να τους πληρώσει και πως αρκείται στις δίμηνες προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει μέσω ΑΣΕΠ, στις οποίες όμως αξίζει να σημειωθεί πως δεν μπορούσε να συμμετέχουν οι παρατασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Από σήμερα, αφού το δικαστήριο τους δίνει τη δυνατότητα μέχρι την έκδοση της απόφασης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο, επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά μέχρι…νεωτέρας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέγνωσε ότι το Δημόσιο ευθύνεται για τη μη αφαίρεση παράνομα τοποθετημένης διαφημιστικής πινακίδας επί της Λ. Κηφισίας, και επιδίκασε αποζημίωση 350.000 ευρώ σε συγγενείς του 24χρόνου οδηγού, το αυτοκίνητό του οποίου εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην πινακίδα.

Οι συγγενείς του οδηγού (γονείς, αδελφός και οι δύο γιαγιάδες) προσέφυγαν στη Διοικητική Δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι το τροχαίο ατύχημα και ο θάνατός του οφείλονταν σε παράνομες παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου.

Οι συγγενείς υποστήριξαν ότι στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους, τα όργανα του Δημοσίου υποχρεούνται να εποπτεύουν τους Ο.Τ.Α. για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων αφαίρεσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και την επιβολή  προστίμων, ενώ επίσης ανέφεραν ότι η τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας στην οποία προσέκρουσε το αυτοκίνητο, είχε εγκατασταθεί παράνομα (χωρίς προηγούμενη έγκριση της θέσης που τοποθετήθηκε και χωρίς άδεια και έλεγχο των προδιαγραφών της, όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ.).

Το Διοικητικό Εφετείο επιδίκασε το ποσό των 350.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) στους γονείς, στον αδελφό και τις δύο γιαγιάδες του άτυχου οδηγού, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του γιού, αδελφού και εγγονού τους.

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ, καθώς το Δημόσιο άσκησε αναίρεση επί της εφετειακής απόφασης, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι ο 24χρόνος ήταν συνυπαίτιος του ατυχήματος κατά 99% και ότι η ευθύνη απομάκρυνσης της παράνομης πινακίδας ανήκει στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά το  Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.

kathimerini.gr

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκιδέων, στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας.

Όπως έχουμε πολλές φορές πει, είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, απόλυτα αναγκαίοι για τη λειτουργία του. Οι ανάγκες του Δήμου μάλιστα χρειάζονται ακόμα περισσότερες ειδικότητες σε μόνιμο προσωπικό. Αυτό καταδεικνύουν τα τόσα προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά γιατί υποστελεχώνονται είτε στελεχώνονται ανά διαστήματα με προσωπικό που δεν έχει την απαιτούμενη πείρα και ειδίκευση.

Η μονιμοποίησή τους, προσκρούει στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων που διαχρονικά στηρίζουν την πολιτική της που δεν είναι άλλη παρά η μετακύλιση του κόστους υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι δωρεάν προς το λαό, στις πλάτες των κατοίκων των δήμων.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι για πρώτη φορά γίνονται μετά από χρόνια προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι στάχτη στα μάτια για να αποσιωπάται το γεγονός ότι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας έρχεται με τσακισμένα τα εργασιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού συνολικότερα, με ξεθεμελιωμένες εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις πείνας και εχέγγυα και μέτρα για την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Εξασφαλίζονται έτσι όλο και περισσότερα κονδύλια για να χρηματοδοτούνται οι επιχειρήσεις, ανοίγει ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας με την ανάθεση λειτουργιών του δήμου σε ιδιώτες, εδραιώνεται ακόμα περισσότερο η λογική του Δήμου – επιχείρησης που ανταποδοτικά (δηλαδή εκ νέου φορολογώντας) παρέχει υπηρεσίες στο λαό. Παράλληλα επιτείνεται το καθεστώς ομηρίας για τους εργαζόμενους που ζουν μοιρασμένοι ανάμεσα στην απόλυτη εξαθλίωση της ανεργίας και στα ημίμετρα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δίχως συγκροτημένα δικαιώματα, εκτιθέμενοι διαρκώς σε κινδύνους για την Υγεία και την Ασφάλειά τους.  

Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, στο πλευρό των παρατασιούχων που η υπόθεσή τους εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 20 Ιούνη.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνας τους διεκδικώντας :

Α) το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Β) συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων

Γ) Κατάργηση της λογικής της ανταποδοτικότητας, του νομικού πλαισίου του Καλλικράτη και του Κλεισθένη που τον διαδέχεται, όλων των δεσμεύσεων που απαγορεύουν στους δήμους να προσλαμβάνουν προσωπικό για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ

ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Συνεργασία στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα έλαβε 71 ψήφους και 5 έδρες.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) 32 ψήφους και 2 έδρες.

Αυτόνομη Παρέμβαση 20 ψήφους και 1 έδρα.

Ενωτική Αγωνιστική Επανεκκίνηση 12 ψήφους και 1 έδρα.

Ψήφισαν 136, 1 λευκό. Εκλέγονται από το ΔΗΣΥ οι :

Αγγελάτος Γιάννης 68 ψήφους,

Παπαργυρίου Στάθης 59 ψήφους,

Αυξωνίδης Άρης 50 ψήφους,

Μπαλάκας Ανέστης 41 ψήφους

Μαυρίκης Σταμάτης 29 ψήφους.

Από την Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) εκλέγονται οι Σταματούκος Ευάγγελος και Γαλανού Άννα με 27 ψήφους. Από την Αυτόνομη Παρέμβαση η Χαρά Νίκα με 17 ψήφους και από την Ενωτική Αγωνιστική Επανεκκίνηση η Σόνια Ανέστη με 9 ψήφους.

Στο πλευρό του Γιάννη Αγγελάτου η Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου Σούλα Ντινάκη και η Μαρία Γιαμά

Ανοικτή Επιστολή – Πρόταση - του Γιάννη Καρκαλή*

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ το βόλεϊ είναι το ομαδικό άθλημα που κέρδισε τις εντυπώσεις και δικαιωματικά σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της αθλητικής πυραμίδας των Εθνικών Κατηγοριών της Χαλκίδας.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ως εκπρόσωπος της πόλης στην Α1 Εθνική Κατηγορία κάνει τα τελευταία χρόνια υπερήφανους όλους του Χαλκιδέους και συνεχίζει να προσφέρει ατέλειωτες χαρές και αθλητικές συγκινήσεις.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ πέτυχε, έπεισε και τους πιο δύσκολους και το βόλεϊ της πόλης βρίσκεται στις καρδιές όλων των Χαλκιδέων που αισθάνονται υπερήφανοι σε όποιο μέρος και να βρίσκονται.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά από την ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΧ την 10ετία του ΄60 η πόλη έχει πάλι τον εκπρόσωπό της στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας τη volleyleague και μάλιστα με ευρωπαϊκές προοπτικές.

Η ΧΑΛΚΙΔΑ έχει τον δικό της αθλητικό πρεσβευτή στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν είναι ποια υπόθεση ενός αθλητικού σωματείου, αλλά υπόθεση όλων των πολιτών, των εκπροσώπων της πολιτείας και όλων των φορέων της πόλης.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ επί της ουσίας ανοίγει μία δημόσια διαβούλευση - για το μέλλον του βόλεϊ της Χαλκίδας, με προεκτάσεις στον αθλητισμό, την κοινωνία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και τον τουρισμό - για αποφάσεις με άμεσα και υλοποιήσιμα αποτελέσματα.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΙ να πάρουμε θέση και να υλοποιήσουμε αποφάσεις που θα προκύψουν από αυτό το διάλογο προς το συμφέρον όλων.

Ο ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ο ΟΠΕΧ και ο ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σήμερα είναι οι βασικοί φορείς που υποχρεωτικά συμμετέχουν σε αυτή τη διαβούλευση ως πυλώνες στήριξης για την ανάπτυξη και την προοπτική του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ η άνοδος του βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα τοπικής ανάπτυξης αθλητισμού και πρωταθλητισμού προς το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μεταξύ των προέδρων και μελών των Δ.Σ. των δύο αθλητικών σωματείων βόλεϊ της Χαλκίδας για κοινές αποφάσεις μέσα από συναντίληψη και συναίνεση ορίστηκε για αύριο Τρίτη 19/6.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που περιλαμβάνει η ατζέντα της διαβούλευσης είναι:

- ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ. Η Χαλκίδα γνωρίζουμε ότι είναι από τις προνομιούχες ελληνικές πόλεις που διαθέτει αρκετά κλειστά γυμναστήρια αναλογικά με τον πληθυσμό της και άριστα συντηρημένα. Η παρούσα εικόνα που παρουσιάζει το βόλεϊ σήμερα στην πόλη δια μέσου αυτών είναι δεδομένο ότι χρειάζεται καλύτερη δομημένη οργάνωση για να έχει θετικότερα αποτελέσματα και προοπτική για το μέλλον του αθλήματος. Ένα παράδειγμα: Η υπάρχουσα δομή δεν εξυπηρετεί σε ικανοποιητικό βαθμό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος και τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο των Σωματείων, Εθνικών ομάδων, Τοπικών Ενώσεων κ.ά. Όποιες προτάσεις στο παρελθόν τέθηκαν ναυάγησαν αφού σκόνταφταν στην τροποποίηση των ημερήσιων προγραμμάτων των γυμναστηρίων που δημιουργούσε εκ των προτέρων αδιέξοδο λόγω της ακύρωσης προπονήσεων άλλων αθλημάτων, μπάσκετ, γυμναστική, κ.ά. ή τον οικονομικό προϋπολογισμό.

Η λειτουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου με αποκλειστική χρήση για το βόλεϊ είναι εμφανές ότι θα είχε θετικά αποτελέσματα αφού θα λειτουργούσε πάντα προς το συμφέρον του αθλήματος όπου τα σωματεία και ο ΔΟΑΠΠΕΧ ως οι αποκλειστικά άμεσα τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς για το άθλημα θα είχαν σαφώς ευκολότερο έργο με γρήγορες αποφάσεις.

- ΤΟ ΔΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ είναι τα δύο από όλα τα γυμναστήρια της Χαλκίδας που ανταποκρίνονται και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και για αυτά τα γυμναστήρια πρέπει να γίνει η συζήτηση.

- ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Αναμφίβολα οι παραπάνω θέσεις, απόψεις με θετική κατάληξη δίνουν προοπτική και άμεση λύση στις σκέψεις των ανθρώπων του βόλεϊ για την άνοδο των γυναικείων τμημάτων με παρουσία των σωματείων στις Εθνικές Κατηγορίες, μελλοντικά ακόμη και την Α1, στο δρόμο που χάραξαν οι άνδρες.

- ΒΟΛΕΪ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ή ΣΥΝΟΙΚΙΑ. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τη γεωγραφική θέση, τη διαμόρφωση της πόλης της Χαλκίδας, το κυκλοφοριακό, τη συγκοινωνία, την οικονομική κρίση, τη χρονοβόρο μετακίνηση και θέλουμε να προσφέρουμε στη βελτίωση ποιότητας ζωής των οικογενειών και την πρόοδο των αθλητών που ασχολούνται με το βόλεϊ είναι άμεση η προτεραιότητα και αναγκαία υποχρέωση όλων μας (σωματείων βόλεϊ - ΔΟΑΠΠΕΧ) να βάλουμε το άθλημα σε κάθε γειτονιά της πόλης.

- ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Γνωριμία με το άθλημα για τους μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη συμμετοχή προπονητών και κορυφαίων αθλητών των ομάδων μας στην τοπική κοινωνία, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα ΤΕΙ Χαλκίδας και την έγκριση του υπουργείου παιδείας στα πλαίσια των μαθημάτων της φυσικής αγωγής, επαγγελματικού προσανατολισμού και ιδιαίτερα των σχολικών πρωταθλημάτων που όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με την περικοπή κονδυλίων στον σχολικό αθλητισμό από την οικονομική κρίση που υπόκειται ο θεσμός.

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας όσο και των αθλητικών σωματείων να υλοποιούν προγράμματα για κοινωνική προσφορά με διακριτικό και αδιάβλητο τρόπο επιλογής για μία κοινωνία ίση προς όλους (δωρεάν συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στα τμήματα βόλεϊ των σωματείων για οικογένειες που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, Δωρεάν είσοδος σε αγώνες Α΄ Εθνικής κλπ).

- ΑΜΕΑ: Άμεση δημιουργία τμημάτων βόλεϊ για ΑΜΕΑ όλων των ηλικιών για την ανάπτυξη του παραολυμπιακού αθλήματος του βόλεϊ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!

ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Ο Αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δεν υπηρετεί αποκλειστικά ορισμένες ηλικίες αλλά είναι για όλους! Υλοποίηση προγραμμάτων των αθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ για εκμάθηση βόλεϊ για όλους, ακαδημιών, ενηλίκων στα σχολεία της πόλης και διοργάνωση αγώνων.

- BEACH VOLLEΥ: Να βρεθεί δημοτικός χώρος που θα στεγάσει το Ολυμπιακό άθλημα του Μπιτς βόλεϊ με ευθύνη λειτουργίας των σωματείων σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ. Είμαστε δυστυχώς η πόλη που δεν διαθέτει ούτε ένα δημοτικό γήπεδο Μπιτς βόλεϊ σε ένα ολυμπιακό άθλημα που χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς του καλοκαιριού σε όλο τον κόσμο και αποτελεί για πολλές πόλεις την τουριστική προβολή τους.

- ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ προς συζήτηση που δεν αναφέρονται στην παρούσα πρόταση και θα προστεθούν στη συνάντηση.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της πρώτης συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων θα κατατεθούν γραπτώς στον ΔΟΑΠΠΕΧ και στο γραφείο της Προέδρου του ώστε άμεσα ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς να ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων και με τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς που υπηρετούν το άθλημα στην πόλη της Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ - ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΟΠΕΧ).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ: Συνέχεια με άμεση επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς της πόλης και περιφέρειας. Ιδιαίτερα για τα τμήματα των σωματείων που συμμετέχουν στις Εθνικές Κατηγορίες ως άμεσα συνδεδεμένες με την πρόοδο, τον αθλητισμό, την παιδεία, την ανάπτυξη, το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό της πόλης!

ΟΙ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ αυτής της διαβούλευσης θα ξεκαθαρίσουν επί της ουσίας το τοπίο, θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές και θα αποτελέσουν φάρο προσανατολισμού για τα επόμενα χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων που υπηρετούν το άθλημα στην πόλη μας.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στην πόλη, την πολιτεία, τον αθλητισμό, το βόλεϊ, την παιδεία και την κοινωνία που υπηρετούν και θα αγωνιστούν έχοντας ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ στο πλευρό τους όλους τους αθλητές, γονείς, παράγοντες, φορείς και ιδιαίτερα όλους τους πολίτες της Χαλκίδας που περιμένουν να δουν, να ζήσουν και να χειροκροτήσουν τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ως μία παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας και της πόλης!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΕΜΕΙΣ..;

*Ο Γιάννης Καρκαλής είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου βόλεϊ ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Την πλήρη ικανοποίησή του για την απόδοση των μέτρων που έλαβε η Περιφέρεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο σύστημα ελέγχου των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή τα αποτελέσματα των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας.

Για τα μέτρα που οδήγησαν στον περιορισμό του φαινομένου παρανομιών στην διαδικασία εξέτασης, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που χτύπησε στα τέλη του 2017, όταν διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Φθιώτιδα ξεπερνούσαν το 80% επιτυχίας. Άμεσα, η Περιφέρεια προχώρησε στη διεύρυνση των μέτρων που ήδη είχε λάβει, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, αυτό το ποσοστό επιτυχίας να περιοριστεί στα φυσιολογικά επίπεδα του 30-50%. Στη διεύρυνση των μέτρων οδήγησε και η έρευνα του διοικητικού εποπτικού μηχανισμού που δημιουργήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των ποιοτικών και των ποσοτικών στοιχείων των εξετάσεων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ανέλαβε η Περιφέρεια είναι:

  1. 1.Ερευνήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι καταγγελίες, ακόμη και ανώνυμες, είτε με προκαταρκτική εξέταση, είτε με ΕΔΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
  2. 2.Άλλαξε ο τρόπος επιλογής των επιτηρητών των εξετάσεων, οι οποίοι ορίζονται πλέον, με κλήρωση που πραγματοποιείται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, μία ώρα πριν από την διεξαγωγή των εξετάσεων.
  3. 3.Καθιερώθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας για να μην έρχεται σε επαφή ο πολίτης με τον υπάλληλο.

«Τα αποτελέσματα έπειτα από την εφαρμογή αυτών των μέτρων ήταν θεαματικά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, λέγοντας ότι πέρα από τον περιορισμό των ποσοστών επιτυχίας, είχαν ως αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των επιτηδείων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού δεν έβρισκαν πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

«Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνομιλίες τους που κατέγραψαν οι αρχές, στις οποίες όχι μόνο εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη Φθιώτιδα, αλλά χρησιμοποιούν και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου που δεν τους αφήνει να παρανομήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, αλλά και για την άμεση ενημέρωση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το οποίο ζητήθηκε η συνεργασία και η υποστήριξη για την αποτελεσματικότητά τους και αφού ευχαρίστησε τόσο το ΣΕΕΔΔ όσο και την ΕΛ.ΑΣ αλλά και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, δήλωσε:

«Το πανηγύρι σχόλασε, αποδείξαμε ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, θα πρέπει να αλλάξουν Περιφέρεια. Σε αυτήν εδώ την Περιφέρεια, κάθε λεπτό, κάθε μέρα που περνάει είναι μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας. Δίνουμε τη μάχη όχι στα λόγια, αλλά με μεθοδικότητα και αποφάσεις που δεν στέκονται στους τύπους ,αλλά είναι ουσιαστικές. Έχω ξαναπεί ότι βαλθήκαμε να αναποδογυρίσουμε τα πάντα για να φέρουμε αποτέλεσμα. Ξηλώνουμε ότι σάπιο συναντάμε μπροστά μας για να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος ήταν ομιλιτήες στο συνέδριο για τις Ιπποκράτειες Ημέρες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Εταιρεία Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «Ιπποκράτης» με θεματολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που είναι το πρώτο επίπεδο επαφής του πολίτη με το υγειονομικό σύστημα.

Ο κ. Μαρίνος ανέφερε πως παρέχεται από κέντρα υγείας και περιφερειακά ή δημοτικά ιατρεία. Επίσης, από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος της(ΠΦΥ) όπως είπε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενημέρωση του πληθυσμού και την πρόληψη νοσημάτων, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την αντιμετώπιση επειγόντων ή χρονίων προβλημάτων υγείας.

Η ΠΦΥ θα πρέπει ακόμη να λειτουργεί σαν «θυρωρός» ή «πύλη» του υγειονομικού συστήματος, παραπέμποντας σε ανώτερες βαθμίδες περίθαλψης μόνο όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Είναι σαφές πως από μια καλά οργανωμένη ΠΦΥ, μόνο κέρδος θα είχαν ο χρήστης των υπηρεσιών αλλά και το σύστημα. Φροντίδα πλησιέστερα στην κοινότητα, αμεσότητα, μικρότερος χρόνος αναμονής, καλύτερη εξυπηρέτηση, πρόληψη νοσημάτων και χαμηλότερο κόστος είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα.

Σελίδα 1 από 424

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr