bannernew5

Τελευταία Νέα

Μία σειρά από δράσεις ετοιμάζει η Ένωση Επαγγελματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων ξεκινώντας με την 1η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων, από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, στα Χάνια Αυλωναρίου. Δυναμικά στέκεται στο πλευρό των μελών της και όχι μόνο! Μία διοργάνωση που αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία, καθώς στο πλευρό της νεοσύστατης ένωσης που απαριθμεί τη δεδομένη στιγμή πάνω από 120 μέλη, στέκονται το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας και ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου. Στόχος, η ανάδειξη των τοπικών και αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής και η στήριξη των επιχειρηματιών για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα συμμετοχές» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Φωκίτης και συνέχισε:

«Σκοπός της Ένωσης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα και των επιχειρηματιών που εμπιστεύονται την Ένωση για την επίλυση ουσιαστικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Είμαστε εδώ για όλους. Η έκθεση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς από δράσεις που οφείλουμε να κάνουμε για να αναδείξουμε τα προϊόντα του τόπου μας που είναι άριστης ποιότητας και σε πολύ καλές τιμές.

Θα θέλαμε ο κόσμος να επισκεφθεί την έκθεση. Να γευτεί τις μοναδικές γεύσεις της περιοχής μας και όλοι μαζί στη συνέχεια να κάνουμε ακόμα πιο δυνατές δράσεις, πάντα με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματιών του τόπου μας.

Ευχαριστώ εκ μέρους της Ένωσης, όλους όσους αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα. Το Επιμελητήριο της Εύβοιας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών που είμαστε μέλη ως Ένωση, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας μέσα από την Περιφέρεια της Στερεάς και το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου που πήρε απόφαση στο τελευταίο συμβούλιο να γίνει η έκθεση, μετά και από τη θετική εισήγηση του Τοπικού συμβουλίου Αυλωναρίου, το οποίο επίσης ευχαριστούμε γιατί είναι δίπλα μας. Και η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και του δεύτερου, μας στηρίζουν. Άλλωστε, μέσα από συνεργασίες, δυναμώνουμε και πετυχαίνουμε στόχους πιο γρήγορα.»

ΑΦΙΣΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Τηρώντας αυστηρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος για την συνεδρίαση δια ζώσης των δημοτικών συμβουλίων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας Αντώνης Ανδρουλάκης καλεί σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας που θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια, την Τετάρτη 29 του μήνα, στις 7 το απόγευμα, με τα παρακάτω 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Με την επισήμανση, πως ταυτόχρονα θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν έχουν ενημερώσει για την ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

 1. 1.Περί έγκρισης εργασιών Δ’ Φάσης του έργου «Συνολική Βελτίωση και Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Οικισμού Γυμνό».
 2. 2.Περί έγκρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων σε ακίνητο που ευρίσκεται στην εκτός σχεδίου Περιοχή Κοτρώνι ή Μαγούλα Ερέτριας Δήμου Ερέτριας στην ιδιοκτησία της Στυλιανής – Θεοδώρας Φουντουλάκη.
 3. 3.Περί έγκρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων για λειτουργία συνεργείου στην ιδιοκτησία Διαμάντη Κωνσταντίνου στην εκτός σχεδίου περιοχή «Καραουλάναινας» Ερέτριας του Δήμου Ερέτριας.
 4. 4.Περί έγκρισης ονοματοδοσίας οδού Περικλέους, της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας.
 5. 5.Περί ορισμού Εκπροσώπων του Δήμου Ερέτριας στα Σχολικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
 6. 6.Περί ορισμού Εκπροσώπων του Δήμου Ερέτριας στα Σχολικά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.
 7. 7.Περί αποδοχής και κατανομής ποσού 31.120,00€ κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2021 (Γ’ κατανομή).
 8. 8.Περί έγκρισης 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας έτους 2021.
 9. 9.Περί έγκρισης Έκθεσης Β’ τριμήνου 2021 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας.
 10. 10.Περί έγκρισης 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας έτους 2021 και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος.
 11. 11.Περί καθορισμού ανταποδοτικών τελών για το έτος 2022.
 12. 12.Περί έγκρισης τροποποίησης της με αριθ. 1555/11465/20.11.2019 απόφασης με θέμα «Απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (Α/Α 1) με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ερέτριας» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ερέτριας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002620» (ΑΔΑ: 60ΣΠΩΡ9-ΤΝ6).

Η λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή

έρχεται στο Ηρώδειο-  Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

242563324 1413622282364938 5201601076229807321 n

Στίχοι χορικών Σωτήρης Τριβιζάς

Σκηνοθεσία Έφη Θεοδώρου

Συμμετέχει

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ

Διεύθυνση ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης

Μετά από τη θριαμβευτική πορεία της στην Κρήτη, η πρωτότυπη σύγχρονη λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης»  του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, βασισμένη στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, έρχεται στο Ηρώδειο την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

 242671385 259543836173567 892913042419352254 n

Πρόκειται για την κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την οποία υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το κοινό και στις τέσσερις πόλεις που παρουσιάστηκε - στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο - αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Το λιμπρέτο, το οποίο μαζί με τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής, στηρίζεται στο πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα, ενώ οι στίχοι των χορικών ανήκουν στον ποιητή Σωτήρη Τριβιζά. Τη σκηνοθεσία της λαϊκής όπερας υπογράφει η Έφη Θεοδώρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. 

Συμμετέχει η  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

Στη σύγχρονη λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης», ο συνθέτης ταυτίζεται με το όραμα της Κρήτης, που είναι ο αγώνας του ανθρώπου για την ελευθερία.

Με αυτό το πρωτότυπο, οικουμενικό έργο που συνθέτει ο Δημήτρης Μαραμής στη φόρμα του μουσικού θεάτρου, επιδεικνύοντας βαθιά γνώση και σεβασμό στην κρητική γραμματεία, ιστορία και παράδοση, με την οποία καταπιάνεται χρόνια τώρα, έρχεται ν’ αναδείξει σημαντικές πτυχές του επικού μυθιστορήματος του Καζαντζάκη: το αιώνιο πάθος των Κρητικών για την ελευθερία, την αγωνία και το μαρτύριο του απαγορευμένου έρωτα, το πάλεμα της ψυχής του ανθρώπου για το δίκαιο, για την τιμή, για τους προγόνους, για την επανάσταση, για τη ζωή και τον θάνατο.

Το έργο αποτελεί ανάθεση της Περιφέρειας Κρήτης και παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης  σε συμπαραγωγή με την Artway-Τεχνότροπον.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Συντελεστές

Σύνθεση, Λιμπρέτο Δημήτρης Μαραμής

Στίχοι Σωτήρης Τριβιζάς

Σκηνοθεσία Έφη Θεοδώρου

Διεύθυνση ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης

Σκηνικά Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου

Κίνηση Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική διδασκαλία Μάτα Κατσούλη

Ήχος Δημήτρης Χατζάκης

Βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Παπαδάκης

Ερμηνεύουν

Καπετάν Μιχάλης Τάσος Αποστόλου

Καπετάν Πολυξίγκης Χάρης Ανδριανός

Νουρήμπεης/Κοσμάς Θοδωρής Βουτσικάκης

Εμινέ Fide Koksal

Ρηνιώ/Θοδωρής Χριστίνα Μαξούρη

Κατερίνα/Μαρία Αγγελική Τουμπανάκη

Μανούσακας/Γερο-Σήφακας Βασίλης Δημακόπουλος

Μπερτόδουλος/Γιάνναρος Νίκος Ζιάζιαρης

Εφεντίνα Καβαλίνα/Μουσταφά-Μπαμπάς/Καπετάν-Τριαλώνης Ιωάννης Κοντέλλης

Βεντούζος/Γερο-Δάσκαλος Χρήστος Ραμμόπουλος

Φουρόγατος/Σουλειμάνης/Γερο- Καμπανάρος Μαρίνος Ταρνανάς

Συμμετέχει η  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ.

Ενορχηστρώσεις Δημήτρης Μαραμής / Θοδωρής Παπαδημητρίου

Σολίστ

Στέλιος Πετράκης | λύρα

 242686217 1277337156052716 2074308701635690799 n

Κριτικές παραστάσεων στην Κρήτη

Εφημ. "Πατρίς"

."Και πρώτη φορά ένιωσα… γελαστό και προσηνή τον Καπετάν Μιχάλη, τον άνθρωπο που δεν στοίχειωσε μόνο τα όνειρα του γιου του, αλλά την ίδια την αιματηρή ιστορία της Κρήτης που λες και το χρέος της ήταν η Επανάσταση! Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα τα συναισθήματα όταν βρίσκεσαι στο κηποθέατρο του «Νίκου Καζαντζάκη» για να παρακολουθήσεις ένα εμβληματικό έργο του με μουσικές αναφορές στον τιτάνα Μάνο Χατζιδάκι και την παράσταση την ίδια αφιερωμένη στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη! Η παράσταση του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης» έδειξε ότι πραγματικά η Κρήτη παράγει πραγματικά ιστορία από αυτήν που μπορεί να… καταναλώσει, σε βάζει σε δρόμους δύσκολους..." (https://bit.ly/3l93RKN)

 Εφημ. "Ρεθεμνιώτικα Νέα"

"... Χαιρόμαστε και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που ο «Καπετάν Μιχάλης» ζει μια δεύτερη ζωή μέσα από τη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και τη σπουδαία φωνή και σκηνική παρουσία του βαθύφωνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τάσου Αποστόλου...." (https://bit.ly/3nin4fN)

Εφημ. "Ανατολή"

Για μια ακόμα φορά το κρητικό κοινό, όρθιο στο τέλος της παράστασης, επιδοκίμασε ερμηνευτές και δημιουργούς, μ’ ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα, υποδεχόμενο με ενθουσιασμό την παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης, των τεσσάρων Δήμων του νησιού και του ΔΗΠΕΘΕΚ. (https://bit.ly/3hgDu4o)

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 20 - 25 € - 30 € - 40 € - 55 € - 65 € - 75 €

Προπώληση:

-Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 Αθήνα, τηλ. 2107234567

https://www.ticketservices.gr/event/kapetan-mixalis-tou-dimitri-marami/?lang=en


- Καταστήματα Public

- Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

 242578603 3019203054964375 6286545273176479803 n

Αποσπάσματα από το έργο «Καπετάν Μιχάλης»:

Τραγούδι «Έρμη, Παντέρμη Κρήτη» 

Σύνθεση: Δημήτρης Μαραμής

Στίχοι: Σωτήρης Τριβιζάς

Ερμηνεία: Τάσος Αποστόλου

 https://www.youtube.com/watch?v=_9Umpu2fPGU

Τραγούδι «Καπετάν Μιχάλης»

Σύνθεση: Δημήτρης Μαραμής

Στίχοι: Σωτήρης Τριβιζάς

Ερμηνεία: Αγγελική Τουμπανάκη

https://www.youtube.com/watch?v=SuecAe2RDn0

 Χορηγοί επικοινωνίας: Mega, Real Fm 97.8, Ελληνικός 93.2, Real NewsReal.gr

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου δύο καρδιακοί φίλοι θυσιάστηκαν στο βωμό της ασφάλτου όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν συγκρούσθηκε μετωπικά με ΙΧ που οδηγούσε 70χρονος από τη Β. Εύβοια.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη 12η χλμ θέση Χαλκίδας -Αιδηψού, μετα τον Κωλοβρέχτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν, το Ι.Χ που οδηγούσε 70χρονος Λ.Π με κατεύθυνση τη Χαλκίδα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάνοντας προσπέραση και συγκρούσθηκε μετωπικά με το μοτοποδήλατο που επέβαιναν ένας 18χρονος με τον 20χρονο φίλο του.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο θάνατος για τους δύο νεαρούς, τον 18χρονο Ευάγγελο Μανιφάβα του Λάμπρου και τον 20χρονο Σταύρο –Ιωάννη Στουπή, του Παναγιώτη ήταν ακαριαίος. Ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο οδηγός τoυ Ι.Χ μάρκας Mercedes, το οποίο ντεραπάρισε στη συνέχεια, εμπλέκοντας στο τροχαίο και το αυτοκίνητο που είχε προσπεράσει λίγο πριν.

Τα ακριβή αιτία του τροχαίου ερευνώνται από την Τροχαία Χαλκίδας. Να σημειωθεί ότι ο 20χρονος ήταν γιος αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Η είδηση για τον άδικο χαμό των δύο νεαρών έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι θα έβρισκαν τραγικό θάνατο λίγο πριν φτάσουν στα Ψαχνά, μετά από βόλτα στη Νέα Αρτάκη.

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκαν πριν από λίγο στο Περιφερειακό Μέγαρο Βοιωτίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά. Αντικείμενο της συνάντησης τα έργα που εντασσονται στο πρόγραμμα Τρίτσης και οι προτάσεις για έργα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Καλωσορίσαμε και δεχτήκαμε μία ιδιαιτέρως τιμητική επίσκεψη σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, στη Βοιωτία, από την Πρόεδρο της “Επιτροπής 2021”, κα Γιάννα Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,, υπεύθυνο για τα θέματα Τοπικό Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα.

Μία επίσκεψη η οποία έχει πολύ μεγάλη ουσία. Από τα σημαντικά πεδία δράσης και αλληλεπίδρασης της κεντρικής Κυβέρνησης και βέβαια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και έναν υψηλότατο συμβολισμό καθώς, στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, αντιμετωπίζουμε ακόμα κρίσιμα ζητήματα, κρίσιμες προσκλήσεις και προκλήσεις. Είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά. Και όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, να μπορέσουμε να προσφέρουμε όλα αυτά που ο τόπος μας και αξίζει και δικαιούται.

Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο την κα Πρόεδρο όσο και τον κ. Υπουργό, για τη σημερινή τους επίσκεψη, αλλά κυρίως για το βάθος, την ποιότητα της συνεργασίας μας, σε κάθε κοινό επίπεδο, στην αιγίδα των πολιτιστικών μας δράσεων και όχι μόνο, αλλά, και σε κάθε τομέα που άπτεται θεμάτων της αυτοδιοίκησης, στην κρίσιμη καθημερινότητα , στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο τόπος μας πρόσφατα και από τις οποίες δεν έχει συνέλθει.

Και για όλους αυτούς τους λόγους που έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε, εφόσον συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να αισθανόμαστε όμορφα, γι’ αυτό που στο τέλος, παράγουμε. Όλα κρίνονται στο αποτέλεσμα και σε αυτό έχουμε προσηλωθεί» δήλωσε ο κ. Σπανός αμέσως μετά τη συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

 

Στέλιος Πέτσας: «Ήδη δόθηκαν 80εκ ευρώ από το «Τρίτσης»- Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν αλλα 150 εκ- Όσοι δεν υλοποιούν θα βλέπουν έργα να απεντάσσονται!»

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε εν μέρει, από τη Βοιωτία, σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψη του στο Διοικητήριο. Ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον Σταύρο Μπένο για τα έργα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές στη Β. Εύβοια.

«Χαίρομαι κι εγώ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με την κα Αγγελοπούλου, και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον Περιφερειάρχη και με την Αντιπεριφερειάρχη τα θέματα που αφορούν όλη τη Στερεά. Αλλά και ιδιαίτερα τη Βοιωτία. Η Βοιωτία δεν είναι ένας δορυφόρος της Αθήνας, της Βιομηχανικής της περιοχής αλλά έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και συζητάμε με την περιφερειακή διοίκηση πως μπορούμε αυτά να τα αναπτύξουμε, να τα ξεδιπλώσουμε και να τα αναδείξουμε. Είτε αφορούν εναλλακτικό προορισμό για αθλητισμό, πολιτισμό, θρησκευτικό τουρισμό.

Είτε αφορούν πρωτογενή είτε δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Επομένως μέσα από το πλαίσιο εντάσσουμε ειδικά στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου εσωτερικών και την αξιοποίηση των προτάσεων της Περιφέρειας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και ειδικά για τη Βοιωτία που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα στη συνέχεια για τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στη Λιβαδειά και στη Θήβα επίκεινται ένα έργο το οποίο έχει προτείνει η Περιφέρεια. Και στις άλλες περιφερειακές ενότητες, πολλά έργα, από αντιπλημμυρικά μέχρι αστικές αναζωογονήσεις.

Επομένως, με πολλή χαρά το επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την επόμενη μέρα χωρίς φυσικά, να ξεχνούμε σε καμία περίπτωση την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Και γι΄ αυτό έχουμε καθημερινή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, αλλά και φυσικά, εσωτερικά στην Κυβέρνηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλο τα άλλα Υπουργεία και με το Σταύρο Μπένο, ειδικά για τη Β. Εύβοια». δήλωσε ο κ. Πέτσας και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος «Τρίτσης».

«Ειδικά επι των ημερών μου, μέσα σε λίγους μήνες, σε πέντε μήνες, μετά την τροποποίηση του νόμου που περάσαμε το Μάρτιο, εντάξαμε έργα 800.000.000€. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν άλλα 150.000.000€. Από κει και πέρα, ο χρόνος των εντάξεων ,είναι πολύ σημαντικός. Να γίνει γρήγορα δηλαδή, νωρίς, τώρα που ακόμα έχουν μπροστά τους οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές χρόνο, για να τα δημοπρατήσουν, τα συμβασιοποιήσουν και να τα υλοποιήσουν.

Γι’ αυτό και εμείς, θα επιταχύνουμε μέσα από τις τροποποιήσεις που έχουμε να κάνουμε με κοινή υπουργική απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα, το πλαίσιο, ώστε να επιταχυνθεί η ένταξη σε δήμους και περιφέρειες μέσα στο 2021. Και το 2022-2023 να πιέσουμε εμείς δήμους και περιφέρειες να τα υλοποιήσουν. Γιατί όσοι δεν υλοποιούν, θα βλέπουν έργα να απεντάσσονται.»

Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη: «Στην Επιτροπή μας χαροποιεί, μας ενθουσιάζει ότι υπάρχουν τόσο εξαιρετικές προτάσεις»

Τέλος, δηλώσεις έκανε και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η κα Αγγελοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε εδώ γιατί έχουμε εξαιρετικές προτάσεις από την Περιφέρεια όπως και από τους όμορους δήμους. Και σκοπός της Επιτροπής Ελλάδα 2021 είναι ,αυτή η χρονιά, η συμβολική, να μας κάνει να φερθούμε διαφορετικά. Μία διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα. Κοιτάζουμε την ιστορία. Σκύβουμε, βρίσκουμε πράγματα που δεν ήταν γνωστά. Τα αναδεικνύουμε και τα ψηφιοποιούμε για να τα έχουν οι επόμενες γενιές. Ανακηρύσσουμε τόπους ιερούς σα μνημεία για προσκύνημα. Δημιουργούμε πολιτιστικά, γεγονότα που ξυπνάν τον κόσμο, θυμίζουν στον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι ότι θα γίνουν έργα που θα θυμίσουν ότι αυτή τη χρονιά της γνώσης και της μνήμης σκεφτήκαμε πω θα πάμε στους επόμενους αιώνες ως Ελλάδα.

Δηλαδή, πως θα υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο. Πώς οι νέοι άνθρωποι δεν θα μπαίνουν στην άκρη, αλλά θα αναγνωρίζεται η καινοτομία και δημιουργικότητα τους. Είτε είναι στα πανεπιστήμια είτε είναι σε Συνεταιρισμούς. Είτε είναι παραγωγοί. Πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών θα δει και θα δηλώσει σε κάθε σημείο, τι χρειάζεται να γίνει. Και για όλα αυτά, υπάρχει σύνδεσή μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έβαλε ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο Τρίτσης.

Η ουσία είναι να αναδείξουμε και αυτού του είδους τις συνέργειες και τις συνεργασίες, γιατί χωρίς συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους δε θα πάμε μπροστά. Είναι κάτι που έχουμε ξεκινήσει ως βάση της συνεργασίας μας.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τον Υπουργό, με την Περιφέρεια. Και θα δούμε και άλλους θεσμικούς και παραγωγικούς άλλους φορείς. Και χαίρομαι γιατί εδώ οι προτάσεις που έχουν κάνει όλοι οι δήμοι, είναι εξαιρετικές. Και μιλάνε και ακόμα και αυτή την εποχή των καταστροφών. Που γνωρίζουμε όλοι ότι με το πρόβλημα του πλανήτη μας πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά. Και πάνω στις συνέπειες θα αποφασίσουμε νέους τρόπους εναλλακτικής ενέργειας, νέους τρόπους συμμετοχής του πολίτη, νέους τρόπους εξέλιξης της βιοκλιματικής ενέργειάς για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα άλλα. Γι’ αυτό εμάς στην Επιτροπή μας χαροποιεί, μας ενθουσιάζει ότι υπάρχουν τόσο εξαιρετικές προτάσεις. »

 

periferiarxis aponomi

Ο Περιφερειάρχης δώρισε στην κα Αγγελοπούλου, το αρχαίο νόμισμα του κοινού των Βοιωτών που είναι και το έμβλημα της Π.Ε Βοιωτίας, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα έδωσε στον κ. Πέτσα ένα βιβλίο –αφιέρωμα στην ΚωπαΪδα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο της Λιβαδειάς όπου συνάντησαν το δήμαρχο Γιαννη Ταγκαλέγκα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με το παλιό νεκροταφείο- όπου βρίσκονται έργα του Χαλεπά.

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας

ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» το σύνθημα της ΚΝΕ που διοργανώνει το 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ την

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στο Κόκκινο Σπίτι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·  20:00 Χαιρετισμός εκ μέρους της ΚΝΕ από τον Κωνσταντίνο Κούκη, γραμματέα της ΤΟ Εύβοιας της ΚΝΕ.

·   20:15 HIP-HOP ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Demon Fox, Ravious & Μπόμπιρα & άλλα νεανικά συγκροτήματα.

·   21:15 ΟΜΙΛΙΑ: από το ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.

· 22:00 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ με  ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΜΑΝΤΑΡΑ και ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Όλα τα έσοδα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, στο χώρο θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε Φθιώτιδας ξεκινούν μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για τα έργα:

 1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 620.000 €. Θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής και εγκατάστασης νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα για τη βελτίωση της βατότητας και την αποκατάσταση των φθορών στα οδικά τμήματα, που έχει υποδείξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φθιώτιδας.

 1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΝΑΝΤΗΣ», προϋπολογισμού 560.000 €.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινήσαμε προ μηνών το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου της δυτικής Φθιώτιδας και ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας με νέα εργολαβία για την ανατολική Φθιώτιδα.

»Παράλληλα, ξεκινούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο αποκατάστασης της οδού που συνδέει τον Άγ. Κωνσταντίνο με τον οικισμό Αγνάντης. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, θα αναβαθμιστεί αισθητά το οδικό δίκτυο όλης της Περιφερειακής Ενότητας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Με την υπογραφή δυο ακόμα συμβάσεων, οι οποίες εντάσσονται στο συνολικό έργο που πραγματοποιεί η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας για την βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου, αλλάζουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τις συνθήκες στο οδικό μας δίκτυο. 

»Μετά την ανακοίνωση των αντίστοιχων έργων πριν μερικές εβδομάδες στη Δυτική Φθιώτιδα, σειρά τώρα έχει η Ανατολική Φθιώτιδα. Παράλληλα,  οι τεχνικές μας υπηρεσίες άμεσα μελέτησαν και δημοπράτησαν την αποκατάσταση του οδοστρώματος που συνδέει τον Αγ. Κωνσταντίνο με την Άγναντη. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, να χρηματοδοτούμε και να εκτελούμε έργα, τα οποία δεν σταματούν ποτέ!»

odiko1arxeiou

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη, για την Πέμπτη 16/9/2021, ημερίδα στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης αναβάλλεται και έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 21/9/20201 και ώρα 18:00 στο ίδιο μέρος.

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα των ημερίδων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 17/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μαντουδίου
14:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Άννας
18:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στην Λίμνη


Δευτέρα 20/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρών Αιδηψού ΕΟΤ
18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας


Τρίτη 21/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

18:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Βαθύ Αυλίδας σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει ανάλυση των στοιχείων της πρόσκλησης και των παραρτημάτων αυτής. Επιπλέον θα δοθούν απαντήσεις επί των ερωτημάτων από πλευράς των εν δυνάμει δικαιούχων.

Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19

Πληροφορίες:

2221026626

Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.anevia.gr

Για την Αναπτυξιακή Α.Ε

Ο Πρόεδρος

Κούκουζας Ευάγγελος

Όλο το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη συμβολή ιδιωτών παρουσιάζει το ethnos.gr

Αλλαγές στις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κυρίως στα Κέντρα Υγείας με τη συμβολή ιδιωτών, σχεδιάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. 
 
Το ethnos.gr αποκαλύπτει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για τις Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) και στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο που έχει ήδη καταρτισθεί, από το νέο έτος θα ξεκινήσει καταρχάς ένα «λίφτινγκ» στις υπάρχουσες δομές με ιδιωτικά κεφάλαια, θα ενισχυθούν Κέντρα Υγείας με νέα μηχανήματα για διαγνωστικές εξετάσεις τα οποία θα προμηθεύσουν ιδιώτες, ενώ μεταξύ άλλων θα γίνουν νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που σήμερα δεν παρέχονται στους ασφαλισμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Ήδη άλλωστε όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, έχει ξεκινήσει αντίστοιχη συνεργασία του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στα νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων

Οι 4 αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, τέσσερις θα είναι οι τρόποι συνεργασίας του δημοσίου με ιδιώτες για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:

 1. Ξεκινά ήδη ο διάλογος για την ανίχνευση του ενδιαφέροντος ιδιωτών για την προμήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων για διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχουν κενά σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο πρώτος τρόπος συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα θα αφορά στην ενίσχυση των δημοσίων δομών που ήδη υπάρχουν (Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία κ.λ.π.) με νέα μηχανήματα. Η αποπληρωμή θα γίνει με τη μορφή του leasing ενώ δεν θα έχουν εμπλοκή οι ιδιώτες στη λειτουργία του νέου εξοπλισμού. 
 2. Ο δεύτερος τρόπος συνεργασίας που θα ακολουθηθεί είναι σε δημόσιες δομές να τοποθετηθεί νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τις ανάγκες των ασθενών, αλλά εάν στην περιοχή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, θα διατεθεί από τις ίδιες ιδιωτικές εταιρείες. Στην περίπτωση αυτή η αποπληρωμή των ιδιωτικών εταιρειών θα γίνει με τη μορφή της μίσθωσης των μηχανημάτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ το προσωπικό θα αμείβεται ξεχωριστά με πρόσθετο κονδύλι. 
 3. Νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ με «leasing» και νέα κτίρια από ιδιώτες - Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ με «leasing» και νέα κτίρια από ιδιώτες - Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

 1. Αλλαγές σχεδιάζονται ήδη και για τα κτίρια όπου σήμερα στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας ή τα Πολυϊατρεία. Ιδιώτες θα κληθούν να ανακατασκευάσουν ή να εκσυγχρονίσουν υπάρχουσες μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ θα πληρωθούν με δόσεις από το ελληνικό δημόσιο σε βάθος χρόνου με τη μορφή leasing, περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.
 2. Τέλος μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά στις συμβάσεις του δημοσίου με τον ΕΟΠΥΥ. Σχεδιάζεται να γίνουν νέες συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περιοχές που σήμερα υστερούν σε υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους σε εξετάσεις. 

Στην περίπτωση αυτή θα γίνουν νέες συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ, ανάλογα την περιοχή και τις ανάγκες του πληθυσμού. Οι ιδιωτικές Μονάδες θα κληθούν να καλύψουν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων στους πολίτες, με βάση τον αριθμό των κατοίκων, τις ηλικιακές ομάδες κ.λ.π.

ethnos.gr

Αγαστή συνεργασία, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα υγείας, γνωστό γιατρό ορθοπεδικό, Ανδρέα Τοουλιά. Όλο το διάστημα της πανδημίας η 5Η Υγειονομική Περιφέρεια της οποίας ηγείται ο κ. Σερέτης, είχε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε μία σειρά από δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τα shelf tests, μέχρι κινητές μονάδες εμβολιασμού διέθεσε ο κ. Σερέτης προκειμένου να εξυπηρετηθεί κόσμος που ήθελε να κάνει το εμβόλιο και δεν υπήρχε κοντά εμβολιαστικό κέντρο, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η συνεργασία που δοκιμάστηκε ακόμα περισσότερο και η συνταγή δείχνει πετυχημένη, σε ότι αφορά και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων με μονάδες οξυγόνου και τη μετατροπή κλινικών σε ΜΕΘ covid. Και σε αυτό το κομμάτι οι δύο άντρες συνεργάστηκαν με τους διοικητές των νοσοκομείων για να καλυφθούν τα περιστατικά και να μην κινδυνεύσει περισσότερος κόσμος από τον «αόρατο εχθρό».

Σερέτης –Τοουλιάς βρέθηκαν την περ. εβδομάδα στην παρουσίαση από τον κ. Μπένο του έργου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας. Εκεί που για πρώτη φορά ο κ. Σερέτης ανακοίνωνε τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και την επάνδρωση τόσο του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας όσο και του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με προσωπικό. Κάτι που έκανε τον Ανδρέα Τοουλιά ο οποίος κατάγεται από τη Β. Εύβοια να χαίρεται για ένα θέμα που έχουν παλέψει εδώ και χρόνια και που θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία δεκάδες κόσμου που αναγκάζονταν να κάνουν χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Σελίδα 1 από 744

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr