100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ο κ. Γραφάκος για τις εργασίες αποκατάστασης αμιάντου στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια: «Έχουν υποδειχθεί 40 σημεία- Στόχος εντος του 2024 να ολοκληρωθούν οι εργασίες»

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην εκπομπή «ταδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm την Πέμπτη το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, όντας ο ίδιος στη Β. Εύβοια, μίλησε για τις εργασίες αποκατάστασης αμίαντου που ξεκίνησαν το πρωί της ίδιας μέρας, στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο κ. Γραφάκος επεσήμανε ότι μετά τη δική του Περιφέρεια, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η δεύτερη που έχει στην καρδιά του και επισκέπτεται συχνά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Ξεκίνησαν οι εργασίες σήμερα το πρωί, είναι 4 εταιρίες που έχουν αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία. Έχουν καταγραφεί 40 σημεία, στους δυο πυρόπληκτους δήμους. Οι τοπικές αρχές και καλά κάνουν υποδεικνύουν και άλλα. Όσα σημεία υποδειχθούν, από αυτά θα απομακρυνθεί ο αμίαντος με τον σωστό τρόπο» είπε ο κ. Γραφάκος και συνέχισε: «Είμαι εδώ τώρα, γίνεται σωστή δουλειά.»

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών αυτών, ο κ. Γραφάκος είπε: «Στόχος είναι να τελειώσει το 2024. Αλλά, ξέρετε ότι, σε κάθε σημείο στο οποίο πηγαίνουν μπορεί να έχουν υπολογίσει να φάνε μία μέρα αλλά να βρουν δυσκολίες και να καθυστερήσουν περισσότερο. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι μέσα στο 2024 να έχει απομακρυνθεί στο σύνολό του.»

Σε τι αφορούν όμως αυτές οι εργασίες; Ο κ. Γενικός εξηγεί: «Είναι η απομάκρυνση των στοιχείων του αμιάντου που είναι εκτεθειμένα στη φύση. Ή έχουν θαφτεί μερικά. Έχουν επισημανθεί αυτά τα σημεία, με την εποπτεία της Αποκεντρωμένης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας γίνεται η εργασία αυτή. Γίνεται με σωστό τρόπο, γι’ αυτό ήρθα και εγώ ο ίδιος να καταλάβω. Γιατί δεν είναι σύνηθες αυτό.

Οι τέσσερεις εταιρίες που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά, έχουν ξανακάνει μαζί στο Μάτι. Και νομίζω ότι παρόλο που αργήσαμε και νομίζω ότι πρέπει να το παραδεχθούμε αυτό. Αργήσαμε ως πολιτεία, όχι ως Υπουργείο, διότι έπρεπε να βλέπαμε ποιος έχει την αρμοδιότητα, το μπαλάκι από τον έναν στον άλλο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πήραμε πάνω μας εμείς, η Γενική Γραμματεία διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την εντολή και του Υπουργού μας κ. Σκυλακάκη και πλέον βρισκόμαστε σήμερα στην έναρξη των εργασιών και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. »

Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μπορεί να έχουν υποδειχθεί αρχικά 40 σημεία, ωστόσο είναι περισσότερα και μετά και την καταγραφή και άλλων θα απομακρυνθούν και αυτά. «Για να σας περιγράψω, γίνεται η απομάκρυνση από το σύνολο του χώρου, μπαίνει ο αμίαντος σε ειδικούς σάκους, και στη συνέχεια θα έρθει ένα φορτηγό το οποίο θα πάρει και αυτά τα 40 αλλά και όλα εκείνα που θα επιδείξουν οι τοπικές αρχές. Έχουμε άψογη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση Α βαθμού.»

Έχοντας στις αρμοδιότητες του ο Γ.Γ και την περαίωση των Ευρωεκλογών σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, έστειλε «διπλό» το μήνυμα. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πως διαμορφώνεται το κλίμα σε σχέση και με τις εθνικές εκλογές, ο Γενικός απάντησε:

«Υπάρχει μεγαλύτερη χαλαρότητα. Όμως, ο κόσμος αρχίζει σιγά –σιγά να μπαίνει στο κλίμα, τις επόμενες μέρες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάνει περιοδείες σε όλη τη Χώρα, το διακύβευμα είναι συγκεκριμένο: Είναι και αυτό κάθε αυτό, οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εκεί λαμβάνονται πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών. Μεγάλο τμήμα ίσως και πάνω από το μισό, των νόμων που ψηφίζονται στη Χώρα, και ουσιαστικό, των όσων νομοθετούνται στην Ευρωπαϊκή Βουλή είναι η ενσωμάτωση οδηγιών ευρωπαϊκών.

Άρα, πρέπει να στείλουμε εκεί ανθρώπους με συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει μία σημασία. Και βεβαίως, έχει μία σημασία και το εθνικό πολιτικό επίτευγμα διότι η Κυβέρνηση ήδη διανύει τον 5ο χρόνο της λειτουργίας της. Είμαστε στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας. Νομίζω ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το χρόνο. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα θέλουμε μία καθαρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει πριν από 5 χρόνια.»

graf7

graf1

graf2

graf3

graf4

graf4

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊ 2024 21:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr