Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ξεχνά το διπλό του ρόλο ο Κούκουζας

Καταφέρνει να «παντρεύει» και τις δύο ιδιότητες ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος-Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου και συνάμα Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ Βαγγέλης Κούκουζας καθώς σε κάθε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου καταφέρνει να δένει στο λόγο του τη σχέση που πρέπει να έχουν το Επιμελητήριο με την Περιφέρεια  έτσι ώστε να γίνονται πιο δυνατές  και πιο ουσιαστικές συνεργασίες ανταποκρινόμενες στο ρόλο που έχουν και οι δύο φορείς. Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Κούκουζας είναι και στα δύο είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να μεταφέρει προτάσεις και από τους δύο φορείς, έτσι ώστε να τις επεξεργαστούν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την Κυριακή στην Κάρυστο ο κ. Κούκουζας επεσήμανε ότι χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση. «Κάρυστος. Ευλογημένος τόπος, πολλές παραλίες, φυσικές ομορφιές , εκπληκτική ρυμοτομία, τουριστικό δυναμικό. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Καρυστίας, της Νότιας Καρυστίας το οποίο όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί με ελκυστικό και ολοκληρωμένο τρόπο. Ούτε στην Ελληνική ούτε στη Διεθνή αγορά» είπε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Κούκουζας και συνέχισε:

«Θεωρώ και πιστεύω ότι με επιστημονική και επαγγελματική προσέγγιση πρέπει να χαραχθεί μακροπρόθεσμος σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης. Όλα αυτά που ειπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση για να γίνουν θέλουν χρήματα. Και χρήματα δεν υπάρχουν. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια τεχνικά θέματα. Τα Επιμελητήρια είναι συντονιστικά κέντρα για την τουριστική ανάπτυξη. Καθοδηγούν, συμβουλεύουν τις τοπικές κοινωνίες, τους Συλλόγους για να βρούνε λύσεις. Τουριστικές επιχειρήσεις δεν είναι μόνο αυτές που άπτονται του τουριστικού προϊόντος. Είναι όλες. Είναι το μπακάλικο, είναι το ταξί που θα μεταφέρει τον τουρίστα, είναι η ένδυση-υπόδηση. Είναι μία σειρά επαγγελμάτων τα οποία περιστοιχίζονται δίπλα από το αυστηρώς τουριστικό προϊόν».

Στη συνέχεια ο κ. Κούκουζας αναφέρθηκε στο ρόλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε ότι αφορά στις υποδομές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου πρότεινε να κάνει το Επιμελητήριο στην Κάρυστο μία σειρά από ημερίδες για την ενημέρωση των επαγγελματιών. Όπως, μία ημερίδα για τη λειτουργία του Τειρεσία στην Κάρυστο, τις ακάλυπτες επιταγές, τις αιτήσεις πτωχεύσεων, πλειστηριασμούς ακινήτων, τρόπος προσημειώσεων, κατασχέσεις ακινήτων  καθώς επίσης και μία ημερίδα για την ΑΕΠΙ.

Σχετικά Άρθρα