Τελευταία Νέα

Τα 10.000€ που ζήτησε από το Επιμελητήριο η Αγιοστρατίτη για να κάνει γαστρονομικό οδηγό «άναψαν τα αίματα» Κούκουζα-Λιoνάκη στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό

Το πιάτο της Εύβοιας μπορεί να αποτέλεσε πρωτοβουλία της Γ.Γ του Επιμελητηρίου Βούλας Αγιοστρατίτη, που ταξίδεψε όλη την Εύβοια και τη Σκύρο για να δοκιμάσουν και να προβάλουν τις γεύσεις  της Εύβοιας, ωστόσο τα αποτελέσματα του τρία χρόνια μετά δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Αν και έγινε σοβαρή προσπάθεια, εντούτοις ο στόχος που ήταν το «ευβοϊκό πιάτο» να μπει στα ξενοδοχεία του Νομού και στα καταστήματα εστίασης, δεν επετεύχθη μέχρι σήμερα. Παρόλο που είχε γίνει πολλή δουλειά και ξοδεύτηκαν και αρκετά χρήματα από το Επιμελητήριο επί Σίμωση, για να γίνει.

Μετά από όλο αυτό, η κα Αγιοστρατίτη, θέλοντας να προβάλει τα ευβοϊκά πιάτα μέσα από μία άλλη ενέργεια, ζήτησε από το Επιμελητήριο 10.000€ για την έκδοση του Τουριστικού-Γαστρονομικού οδηγού, επαναλαμβάνοντας μάλιστα εδώ και ένα μήνα, ξανά την φωτογράφιση των ευβοϊκών πιάτων με φωτογράφο αθηναϊκού εντύπου, σε όλο το Νομό.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017 τη Δευτέρα το βράδυ στο Επιμελητήριο, ο κ. Κούκουζας  ο οποίος εξήρε το έργο της κας  Αγιοστρατίτη, κατηγόρησε τον  Πρόεδρο Γιάννη Λιονάκη, γιατί δεν δέχτηκε αντί για 10.000€ να βάλουν στον κωδικό χρηματοδότησης του γαστρονομικού οδηγού, 15.000€, ποσό που είχε ζητήσει αρχικά η κα Αγιοστρατίτη όπως ο ίδιος ανέφερε.

Από την άλλη, ο κ. Λιονάκης επέμενε ότι 10.000€ ζήτησε η κα Αγιοστρατίτη και συμφώνησαν στην Διοικητική, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Αντιπροέδρου Γιάννη Σταθόπουλου. Ο κ. Σταθόπουλος επειδή η κα Αγιοστρατίτη έλειπε από την συνεδρίαση γιατί βρίσκεται σε ταξίδι mobility του Επιμελητηρίου στη Νάπολη, την πήρε τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει το ποσό.

Τελικά κατέληξαν στις 10.000€. Με την επιμελητηριακή σύμβουλο Μάχη Κολούτσου να ζητά την σύσταση Επιτροπής, για την έκδοση του τουριστικού-γαστρονομικού οδηγού. «Γιατί για το θέμα της γαστρονομίας οπως κάνουμε για όλα τα θέματα, δεν συστήνετε μία επιτροπή παρά αφήνετε την κα Αγιοστρατίτη να χειρίζεται μόνη της το θέμα;»  ρώτησε η κα Κολούτσου.

Και ο κ. Λιονάκης εξήγησε ότι θα παρακολουθήσει το θέμα η Διοικητική. Και τότε η κα Κολούτσου, όπως και ο κ. Λαλανίτης πιο πριν, ζήτησαν τις αποφάσεις που παίρνει από δω και στο εξής η Διοικητική για οποιαδήποτε δαπάνη, να την φέρνουν προς ενημέρωση, στο Δ.Σ. Κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα! Και ο κ. Λιονάκης το δέχτηκε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά, για λόγους διαφάνειας και προκειμένου να δουν όλοι τις προσφορές που θα έρθουν προς όφελος του Επιμελητηρίου που θα πληρώσει, το καλύτερο είναι να γίνει επιτροπή ξεχωριστή που θα κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 15:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr