Τελευταία Νέα

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας: Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό – Παίρνει σάρκα και οστά με τη συνδιοργάνωση ΔΟΑΠΠΕΧ –Δήμου Χαλκιδέων-Περιφέρειας και Επιμελητηρίου Εύβοιας

Η Χαλκίδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το Δία και τον Ποσειδώνα …. Σε μία μοναδική μάχη με τη Θεά Αθηνά να προσπαθεί να «κατευνάσει» τα πνεύματα. Πλούσιο θέαμα με δρώμενα θα απολαύσουν κατά τη διάρκεια των Απόκρεω όσοι επισκεφθούν την πόλη με τα τρελά νερά με αποκορύφωμα την τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το βράδυ όπου θα παρακολουθήσουμε όλοι ζωντανά την ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ!

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΔΟΑΠΠΕΧ με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Χαλκίδας ενημερώνοντας για τις δράσεις του φετινού Θαλασσινού Καρναβαλιού.

Μετά την περσινή επιτυχία του Θαλασσινού Καρναβαλιού που διοργάνωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ, που ταξίδεψε μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ από την Χαλκίδα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, κατατάσσοντας το στην 3η θέση στη Διαδικτυακή Ψηφοφορία για το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας (παίρνοντας τη θέση του Ρεθύμνου), φέτος ο πήχης έχει μπει ακόμη πιο ψηλά και αυτό γιατί συμμετέχουν ενεργά πλέον και άλλοι φορείς επικροτώντας την περσινή επιτυχία.

Μια επιτυχία που οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό σε μία ιδέα που πήρε σάρκα και οστά μετά από πολλά χρόνια, εδραιώνοντας τη Χαλκίδα στις Καρναβαλικές πόλεις της Ευρώπης. Την  ιδέα που κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη έχοντας πάντα την στήριξη του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη που την εμπιστεύεται και δικαιώνεται γι αυτό. Φέτος διοργανώνονται δρώμενα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Λευκή Νύχτα στην Χαλκίδα το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Ζλακώνη, για πρώτη φορά φέτος συστήνεται Επιτροπή Διοργάνωσης Καρναβαλιού ενώ παράλληλα γίνεται συντονισμένη διαφήμιση και προβολή για τη Χαλκίδα και την Εύβοια. Σε όλη αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν οικονομικά τα καταστήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες, δεν πτοούν τους διοργανωτές. Φέτος, έχουν μεριμνήσει να υπάρχει στεγασμένη σκηνή και αδιάβροχα φώτα.

 

DSC 0060

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, μίλησε για την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για να βρίσκεται στο προσκήνιο και την περίοδο των Απόκρεω η πόλη μας συνδιοργανώνοντας φέτος το Καρναβάλι της Χαλκίδας με άλλους φορείς. «Αυτές οι προσπάθειες φέρουν το Δήμο και την Περιφέρεια στο προσκήνιο με τον κόσμο να βάζει προορισμό την Εύβοια και δη τη Χαλκίδα. Η φετινή επιτυχία του Θαλασσινού Καρναβαλιού θα σημάνει την καθιέρωση του ως θεσμό με ευεργετικές για τον τόπο επιπτώσεις» είπε ο κ. Παγώνης.

DSC 0065

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός ο οποίος εξήρε το έργο της Λίλιαν Ζλακώνη και την περσινή διοργάνωση που τον έκανε όπως ο ίδιος είπε να ζηλέψει και να δώσει το «παρών» δυναμικά φέτος, ως συνδιοργανωτής ,αφού όπως είπε η περσινή διοργάνωση συνέλαβε δραστικά στο ΘΕΑΘΗΝΑΙ και στο ΑΚΟΥΣΘΗΝΑΙ. «Αυτό ήταν που μας ώθησε στο να συνδιοργανώσουμε το Καρναβάλι της Χαλκίδας. Για να περάσουμε όλοι καλά και το πολύ όμορφο αυτό θέαμα να το κάνουμε ακόμη ομορφότερο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μέγεθος στο καρναβάλι και σε χώρο και σε χρόνο. Κάθε χρόνο και μία δράση που στο πέρασμα των χρόνων θα αποκτήσει την ιστορική της δράση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός.

ZLAK

Λίγα και μετρημένα τα λόγια της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία με χαρά ανακοίνωνε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης του Θαλασσινού Καρναβαλιού 2017, στη Χαλκίδα. « Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη όχι γιατί θα έρθει περισσότερος κόσμος στη πόλη μας ή γιατί θα δουλέψουν πολύ οι επιχειρηματίες της Χαλκίδας, αλλά γιατί φέτος υπάρχει συνδιοργάνωση στο Καρναβάλι με φορείς και με ανθρώπους που αγαπώ και συνεργάζομαι μέχρι τώρα άριστα μαζί τους» δήλωσε η κα Ζλακώνη.

Η κα Ζλακώνη αναφέρθηκε στους 2500 εθελοντές που στήριξαν την περσινή διοργάνωση. «Ένας θεσμός εδραιώνεται…. Το σύνολο επισκεπτών που μπήκαν το τριήμερο της αποκριάς πέρυσι ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία, 35.000 άτομα. Η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Χαλκίδα και Ερέτρια άγγιξε περίπου το 100%. Διείσδυση στα κοινωνικά δίκτυα 1.000.000 άτομα σε 42 χώρες» είπε η κ. Ζλακώνη κάνοντας μία μικρή αποτίμηση της περσινής διοργάνωσης.

koutsaftis 1.2.17

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου, μίλησε ο  Αντιπρόεδρος Σπύρος Κουτσάφτης. «Η ανάγκη ανανέωσης του τουριστικού προϊόντος και ο ανταγωνισμός της τουριστικής βιομηχανίας ανέδειξε τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό των πόλεων» είπε ο κ. Κουτσάφτης και συνέχισε: «Το Επιμελητήριο Εύβοιας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και γι αυτό αποφάσισε να στηρίξει το Θαλασσινό Καρναβάλι γιατί η διοργάνωση αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της επιχειρηματικότητας του τόπου».

aisopos 1.2.17

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την υποστήριξη, και για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας είχε στο σχεδιασμό του την διοργάνωση Λευκής Νύχτας στη Χαλκίδα. Το γεγονός ότι αυτό επιλέχτηκε να γίνει την περίοδο των Απόκρεω βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο της πόλης, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους σε πολύ καλές τιμές, από τα καταστήματα της Χαλκίδας. Ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις συνέργιες που μαζί έχουμε σκεφθεί και εσείς έχετε προτείνει, δίνοντας σε αυτό το εγχείρημα μία δυναμική την  οποία δε θα μπορούσαμε από μόνοι μας να έχουμε.

Ελπίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και είμαι υποχρεωμένος σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημόσια την Πρόεδρο κα Ζλακώνη και το ΔΟΑΠΠΕΧ για μία σειρά γόνιμων συναντήσεων που έχουμε κάνει όχι μόνο για τα Λευκή Νύχτα αλλά και για εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν μέσα στις γιορτές».

agiostratiti 1.2.17

Τα εύσημα για την διοργάνωση του Καρναβαλιού έδωσε στη συνέχεια στην Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη και  η Γ.Γ του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη λέγοντας πως οι ιδέες της και η δουλειά της κατάφεραν το καρναβάλι να γίνει θεσμός και σιγά σιγά η πόλη μας να αποκτήσει μία ταυτότητα.

polalis xelmis

Εκ μέρους των Επαγγελματιών-Καταστηματαρχών της Παραλίας Χαλκίδας μίλησε ο επιχειρηματίας Νίκος Πολλάλης  ο οποίος δήλωσε συνοδοιπόρος του ΔΟΑΠΠΕΧ όχι μόνο στην συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά σε κάθε διοργάνωση του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων –Καταλυμάτων  Μίλτος Χέλμης για ακόμη μία φορά χαιρέτησε θετικά την όλη προσπάθεια, έχοντας επίγνωση της κατάστασης και της σημασίας της διοργάνωσης αυτής για τον τομέα των ξενοδόχων. « Η Χαλκίδα πλέον εκπέμπει το σήμα της παντού» ανέφερε ο κ. Χέλμης και συνέχισε: «Για μας είναι μεγάλη χαρά που ο δήμος αξιοποιεί τις υποδομές αυτής της πόλης και τονώνει τον τουρισμό. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι…»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 19:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr