X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

«Άναψε φωτιές» το αίτημα της Αγιοστρατίτη για επιπλέον επιχορήγηση 1.800€ για την έκδοση του γαστρονομικού χάρτη της Εύβοιας – Το συνολικό ποσό της έκδοσης αγγίζει τις 12.000€ για 2000 βιβλία

«Άστραψαν και βρόντηξαν» την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας, οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι Γιάννης Μαραγκός, Γιάννης Λαλανίτης, , Βάσω Ρόγκα, Μάχη Κολούτσου, και ο επιχειρηματίας και πρώην επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Χατζηλάμπρου με αφορμή το αίτημα  της Γ. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Βούλας Αγιοστρατίτη για έγκριση επιπλέον δαπάνης που αφορά στην μετάφραση σε αγγλικά του γαστρονομικού οδηγού της Εύβοιας, ύψους 1.800€.Με την έκδοση να αγγίζει συνολικά για 1000 τεύχη στα ελληνικά και 1000 στα αγγλικά, τις 12.000€!

roga 21.6

Αρχικά, η επιμελητηριακή σύμβουλος Βάσω Ρόγκα αφού πρώτα ανέφερε ότι όποια προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξη της Εύβοιας από το Επιμελητήριο, είναι αξιέπαινη  εκανε μία σειρά παρατηρήσεωνπου αφορούσε την διαδικασία για την έκδοση του γαστρονομικού χάρτη της Εύβοιας.  «Με την έκδοση του βιβλιου θα πρέπει να γνωρίζουμε και που απευθυνομαστε για να δούμε αν υπάρχει ανταποδοτικότητα στα χρήματα που θα δαπανηθούν από το Επιμελητήριο» ειπε η κα Ρόγκα και συνέχισε;

«Απευθυνόμαστε στο εξωτερικό; Στην Ελλάδα; Και πως θα φθάσει  η έκδοση σε όλο και περισσότερα χέρια;  Με 1000 αντίτυπα στα αγγλικά, πως περιμένουμε να έχει ανταπόκριση στο εξωτερικό; Έχω άλλη πρόταση. Χρήματα μπορεί να δοθούν για την δημιουργία δυνατού site του επιμελητηρίου που να απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται για το γαστρονομικό τουρισμό. Να δώσουμε χρήματα και να συμμετέχουμε προβάλλοντας και τις επιχειρήσεις της Εύβοιας και της Σκύρου, πάντα μέσω διαδικτύου και σε μεγάλα site. Να υπάρχει σε όλα τα ξενοδοχεία της Εύβοιας. Θεωρώ παράλογο τη δεδομένη στιγμή να δώσουμε τόσα χρήματα για κάτι εφήμερο. Να δώσουμε χρήματα αξιοποιώντας όλο το αρχείο που έχει πληρώσει μέχρι εδώ το Επιμελητήριο σε φωτογραφίες και άλλο υλικό για κάτι μόνιμο».   

Η κα Ρόγκα εξέφρασε την απορία της για το ποιος θα είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου μέσα από αυτό το γαστρονομικό οδηγό, τον οποίο το Επιμελητήριο που τον εκδίδει δεν μπορεί να τον πουλήσει. Με την κα Ρόγκα συμφώνησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Λιονάκης σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δουλειάς που έχει γίνει στο κομμάτι της γαστρονομίας στο site του Επιμελητηρίου.

Τέλος, η κα Ρόγκα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το ποσό που ζητά επιπλέον η κα Αγιοστρατίτη για τη μετάφραση του βιβλίου στα αγγλικά από ειδικό μεταφραστή γαστρονομίας όπως είπε. «Εκπροσωπώ ένα Σύλλογο φροντιστών ξένων γλωσσών Νομού Ευβοίας που είναι και μέλη του επιμελητηρίου. Θα περίμενα πριν έρθει προς συζήτηση το θέμα να  είχαμε στείλει και να ζητούσαμε προσφορές από συναδέλφους –μέλη του Επιμελητηρίου για να κάνουν τη μετάφραση του βιβλίου».  Το βιβλίο δόθηκε πακέτο σε εκδοτικό οίκο των Αθηνών, ήταν η απάντηση.

xatzilabrou 21.6

Ο πρώην επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Χατζηλάμπρου σηκώθηκε πάνω και με έντονο ύφος απευθυνόμενος στα μέλη της Διοικητικής αλλά και τους συμβούλους που κλήθηκαν για να ψηφίσουν την επιπλέον δαπάνη είπε: «Έκδοση βιβλίου γαστρονομίας; Είστε καλά; Φεύγουνε λεφτά ρούκου στον Περαία επειδή η κα Αγιοστρατίτη θέλει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα; Πρώτα πρέπει να πάει ηλεκτρονικά. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα…»

maragos 21.6

Άστραψε και βρόντηξε στη συνέχεια ο επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Μαραγκός αποκαλώντας την κα Αγιοστρατίτη «θηλυκό Σκαρμούτσο»!

Στην ιδέα που είχε η γραμματέας του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη για το πιάτο της Εύβοιας στα μέσα του 2012-2013 αναφέρθηκε στη συνέχεια ο επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Μαραγκός.

«Στα μέσα του 2013 η κα Αγιοστρατίτη είχε μια ωραία ιδέα. Να φτιάξουμε ένα γαστρονομικό οδηγό μέσα από τον οποίο θα αναδειχτεί η Εύβοια. Πως; Θα βγάζαμε ένα πιάτο, ένα προϊόν έλεγε τότε, που η Εύβοια θα καθιερωνόταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ένα brand name. Όπως είναι το γιαννιώτικο κανταΐφι, όπως είναι τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης κτλ. Θα λέγαμε για παράδειγμα η Εύβοια με τα ξερά σύκα της Κύμης. Αυτό θα ήταν» είπε ο κ.Μαραγκός και συνέχισε:

«Στη συνέχεια, η κα Αγιοστρατίτη επηρεασμένη από το master chef που έπαιζε τότε η τηλεόραση, την αρχική ιδέα την έκανε διαγωνισμό μαγειρικής.  Έτσι ταξίδεψε σε όλη την Εύβοια και έβλεπα να περνάνε και έξω από το μαγαζί μου με τις κατσαρόλες και να γίνεται  ένα πανηγύρι. Η κα Αγιοστρατίτη ίσως να ονειρευόταν τότε να γίνει ένας «θηλυκός Σκαρμούτσος». Στη συνέχεια, αλλάζει πάλι και θέλει να βγάλει έναν γαστρονομικό οδηγό μέσα από τον οποίο θα αναδεικνύονται και τα αρχαία της Εύβοιας και οι τουριστικοί προορισμοί. Όλα καλά μέχρι εδώ…».

Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στη απόφαση που πήρε το Δ.Σ του Επιμελητηρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με τα 10.000€. « Είπαμε να ορισθεί μία επιτροπή που θα διαχειριστεί το θέμα του γαστρονομικού χάρτη. Δεν έγινε δεκτό αυτό και τον έλεγχο για τη δαπάνη από πλευράς Επιμελητηρίου των 10.000€ καλείται να τον κάνει η Διοικητική Επιτροπή. Η Διοικητική Επιτροπή τι έχει να μας πει σήμερα; Είχα προτείνει να σταματήσουμε εκεί στη δαπάνη της έκδοσης και να συνεργαστούμε και με άλλους φορείς όπως Δήμος, Περιφέρεια και να μας στοιχίσει πολύ λιγότερο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία και στη διαχείριση των χρημάτων του Επιμελητηρίου, πάντα επί της διαδικασίας : «Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι βάση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας ευθύνεται ο επιμελητηριακός σύμβουλος αν με τις ενέργειές του έχει ζημιώσει οικονομικά το Επιμελητήριο. Και ερωτώ λοιπόν η Διοικητική Επιτροπή που είμαι η εποπτεύουσα αρχή της μαντάμ -Αγιοστρατίτη, τί έχει να μας πει; Δηλαδή η κα Αγιοστρατίτη ρώτησε τους φωτογράφους της Εύβοιας πήρε προσφορά που ήταν πιο ακριβή και έφερε από την Αθήνα που στοίχισε λιγοτερο;  Έχουμε μέλη του Επιμελητηρίου κ. Αγιοστρατίτη, τοπικούς εκδότες όπως η κα Καλέμη, πήρατε προσφορές και ήταν πιο ακριβοί; Γιατί να μη γνωρίζουμε κι εμείς τις προσφορές; Τις γνωρίζει αυτές μόνο η κα Αγιοστρατίτη και η Διοικητική Επιτροπή; Αυτό δε θα μείνει έτσι. Έχουμε ξοδέψει γι αυτή την ιδέα μέχρι εδώ πάρα πολλά λεφτά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Να επανέλθουμε στο θέμα χωρίς να προχωρήσουμε στην έκδοση».

 «Έχουμε αδυναμία στην ενημέρωση και γι αυτό δημιουργούνται παρεξηγήσεις» είπε στο τέλος, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Λαλανίτης αναφερόμενος στο θέμα.

Ενώ η επιμελητηριακή σύμβουλος Μάχη Κολούτσου ανέφερε: Όποιος δουλεύει εδώ μέσα δουλεύει για το Επιμελητήριο και όχι για τη προσωπική του προβολή. Θα συμφωνήσω με την Βάσω τη Ρόγκα να γίνει η προβολή μέσω διαδικτύου, όπως και με όσα προηγουμένως ανέφερε ο Γιάννης Μαραγκός. Θα πρέπει η Διοικητική Επιτροπή που έχει κάνει τον έλεγχο να φέρει και να μας ενημερώσει αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση για τη δαπάνη αυτή. Διαφορετικά και αν δεν έχει ελέγξει, να υπάρξει Επιτροπή που θα το κάνει…»

Η κα Αγιοστρατίτη ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση της ότι τα αποτελέσματα από το «πιάτο της Εύβοιας» δεν έχουν προβληθεί ακόμη. Αναφέρθηκε στη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει. Ένα ταξίδι γαστρονομίας στην Εύβοια και τη Σκύρο. « Όσοι εκμεταλλεύτηκαν τα βραβεία που πήραν από το επιμελητήριο πέτυχαν συνεργασίες με το εξωτερικό» είπε. Σε ότι αφορά τις προσφορές και γιατί δεν έδωσε  τη μετάφραση σε ευβοιώτη μεταφραστή, ανέφερε ότι έγινε για εξοικονόμηση χρόνου. Γι αυτό δόθηκε το βιβλίο σε εκδοτικό οίκο στην Αθήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 02:57

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr