100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

O Κούκουζας λέει ζητάει debate – Μπέρδεψε τις εκλογές;

«Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε…». Κάπως έτσι ηχεί στα αυτιά εκείνων που παρακολουθούσαν από κοντά όλα αυτά τα χρόνια τα όσα γίνονταν και τις αποφάσεις που παίρνονταν στο Επιμελητήριο, με τον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Μέλισσα» Βαγγέλη Κούκουζα, να ζητάει debate λέει, από τους άλλους δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων, την Βούλα Αγιοστρατίτη και τον Νίκο Μώρο μπας και καταφέρει να κερδίσει με φανφάρες όπως συνήθιζε να κάνει τόσα χρόνια στο Επιμελητήριο, τις εντυπώσεις.

Και βέβαια, οι άλλοι δυο δεν έχουν πολιτικές βλέψεις, ούτε χρησιμοποιούν μεθόδους πολιτικών που θα δώσουν ακόμη μία παράσταση με τους γνωστούς –αγνώστους δικούς τους κλακαδόρους όπως πάντα, να τους «ευλογούν τα γένια». Σεβόμενοι τα προβλήματα και την αγωνία της επιβίωσης των ευβοϊκών επιχειρήσεων δεν αναλώνονται σε τέτοιου είδους πρακτικές. Ούτε ήταν προεκλογικά στις προθέσεις τους να επιτρέψουν την ανάμειξη πολιτικών προσώπων στο θεσμό.

Γιατί γνωρίζουν καλά, ό,τι ο επιμελητηριακός θεσμός, θα πρέπει να λειτουργήσει μακριά από πολιτικά χρώματα και αρώματα. Και έτσι τον διαφύλαξαν μέχρι τώρα. Γιατί δεν θέλουν να γίνει στη συνέχεια το σκαλοπάτι κανενός «αποτυχημένου», που θα επιζητά μέσα από αυτόν, μία θέση στη Βουλή.

Η μεν Αγιοστρατίτη κάνει έναν έντιμο αγώνα με μοναδικό στόχο μέσα από μια δημιουργική ομάδα καταξιωμένων στο χώρο τους επαγγελματιών, να αναβαθμίσει το θεσμό, προς όφελος των μελών του. Αδιαφορώντας για τέτοιου είδους πρακτικές, είναι της λογικής: «Ο Μανώλης με τα λόγια στήνει ανώγια και κατώγια...» Και έτσι αφήνει να μιλά το μέχρι τώρα έργο της, για την ίδια.

Από την άλλη, Νίκος Μώρος μπορεί να μπήκε απότομα στα βαθιά, έχει επίσης όμως το ήθος και τις περγαμηνές να κάνει πράγματα έχοντας συνοδοιπόρους σε αυτό τον αγώνα ανθρώπους σωστούς με όρεξη να ασχοληθούν σοβαρά με το θεσμό, χωρίς να «βλέπουν» παντού φαντάσματα…

Ποντάρει στην απειρία του ο κ. Κούκουζας, για να μονοπωλήσει σε μία συζήτηση μέσα από την οποία όμως δεν έχει να παρουσιάσει προσωπικά ο ίδιος κανένα έργο, στα χρόνια που υπηρέτησε μέχρι και σήμερα τον Επιμελητηριακό Θεσμό; Αν έχει έργο και δεν το έχει πάρει είδηση ο κόσμος, ας το προβάλει.

Ο κ. Κούκουζας επέλεξε να συμπεριλάβει στην ονοματολογία του συνδυασμού του τη λέξη μέλισσα. Για την ιστορία λοιπόν και μόνο να πούμε ό,τι οι εργάτριες είναι που κάνουν το μελίσσι δυνατό. Αν οι κηφήνες με τους οποίους συμβιώνουν είναι περισσότεροι στην κυψέλη, τότε το μελίσσι ψοφάει, γιατί δεν υπάρχουν πια μελισσούλες να τους ταΐζουν στο στόμα…

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr