Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντώνης Νταβαρίας: «Είμαστε οι κυματοθραύστες της λαϊκής αγανάκτησης»

Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά κάνουν λόγο για ένα πετυχημένο επαγγελματία µε ένα βασικό χαρακτηριστικό , την αμεσότητα. Είναι αυτό που λέγαμε παλιά τα λέει τσεκουράτα. Ο Λογιστής Φοροτεχνικός Αντώνης Νταβαρίας είναι  οργανωτικός και δημιουργικός, λόγω ιδιοσυγκρασίας. Ανήσυχο πνεύµα θα µπορούσε να πει κανείς, που βάζει στόχους και µέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι µέσα από μεγάλη πίστη γι’ αυτό που κάνει αλλά και σκληρή-µεθοδική δουλειά, µπορεί να τα καταφέρει.

Η επιστηµονική κατάρτιση είναι ένας τοµέας που πιστεύει ότι πρέπει πάντα να εμπλουτίζεται, αφού µετά την αποφοίτησή του από το ΕΜΠ το 1993 και την εξειδίκευσή του στα τεχνικοοικονοµικά των επιχειρήσεων, έχει συµµετάσχει σε δεκάδες φοροτεχνικά σεµινάρια επιµόρφωσης, ενώ αυτή τη περίοδο εκτός των άλλων κάνει και Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραµµα Ελεγκτικής των Εταιριών στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Στο πλευρό του έχει την επίσης δραστήρια και δυναµική παρουσία της συζύγου του, επίσης Λογίστριας-Φοροτεχνικού Ιωάννας Ακριώτου, µε την οποία έχουν αποκτήσει µία κόρη.Εργάζεται εδώ και 23 χρόνια µαζί της , εισερχόµενος εξαρχής στο λογιστικό γραφείο του πεθερού του Απόστολου Ακριώτη και προσπαθούν να συνεχίσουν µε πολλή οργάνωση και δουλειά,την επιχείρηση που µετέπειτα ανέλαβαν την οποία εµπιστεύονται σήµερα δυνατοί επιχειρηµατίες. 

Γέννηµα θρέµµα Χαλκιδέος, ο Αντώνης Νταβαρίας, γόνος οικογένειας που συνδύαζε το χώρο του εµπορίου(µητέρα του η Δήµητρα Μπέλλου από το παλαιότερο προπολεµικό µπακάλικο και πατέρας του ο Γεώργιος Νταβαρίας από το πρώτο ουζερί στην παραλία της Χαλκίδας) , ανηψιός της τελευταίας ρεµπέτισσας του ελληνικού τραγουδιού, Σωτηρίας Μπέλλου, προερχόµενος από µια οικογένεια που ασχολείτο ανέκαθεν µε την επιχειρηµατικότητα από τα παιδικά του χρόνια, βρίσκεται µέσα στις επιχειρήσεις και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 «Είµαστε οι κυµατοθραύστες της λαϊκής αγανάκτησης», επισηµαίνει ο Αντώνης Νταβαρίας χρησιµοποιώντας όπως ο ίδιος αναφέρει πολύ συχνά, µία φράση Καθηγητού του(Αλκης) από τα χρόνια που πήγαινε σε οµαδικό φροντιστήριο, για να µπορέσει να αποδώσει µε λίγες λέξεις το µεγαλείο της ψυχής των συναδέλφων του που οπλισμένοι µε περισσή υπομονή, προσπαθούν µε κάθε τρόπο καθηµερινά να  αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες και συνάμα να τους προστατέψουν.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές στο Τµήµα Υπηρεσιών. Με το συνδυασμό της Βούλας Αγιοστρατίτη και του Γιάννη Γεροντίτη «Επιµελητηριακή Συνεργασία», στον οποίο συµµετέχουν αξιόλογοι πετυχημένοι επαγγελµατίες από όλους τους χώρους. Αγωνίζεται για να µμπορέσει µε την σειρά του να οργανώσει µε τους συναδέλφους του στη συνέχεια, ένα θεσμό που έχει παρεξηγηθεί τα τελευταία χρόνια. 

Άλλωστε, σε θέµατα οργάνωσης είναι άριστος, όπως του αναγνωρίζουν εκείνοι που τον ξέρουν καλα, καθώς εκτός της από την οργάνωση των επιχειρήσεων που τον εμπιστεύονται, έχει δώσει δείγµατα γραφής επι σειρά ετών, ως µέλος της Ένωσης Φοροτεχνικών Εύβοιας όπου διατέλεσε και Οικονομικός Επόπτης. 

Αντιπροσωπεύει έναν κλάδο, που γνωρίζει ποιες παρεµβάσεις πρέπει να γίνουν σε κάποιους τοµείς και µε ποιο τρόπο µέσα από ένα δυνατό φορέα, που θα εισακουστούν στην Κεντρική Εξουσία, φτάνοντας εκεί µε τεκµηριωµένες προτάσεις-λύσεις για τα προβλήµατα του «επιχειρείν».

Και όπως ήταν αναµενόµενο, ισχυρές προσωπικότητες όπως είναι αυτή του Αντώνη Νταβαρία, που συνεχώς εξελίσσουν τον κόσµο των γνώσεων τους για να µπορούν να συµβαδίζουν µε όλα αυτά που προστάζει η Παγκοσµιοποίηση, είναι απαραίτητες στον Επιµελητηριακό θεσµό. Μόνο µε συµβούλους καταρτισµένους και έµπειρους στη Διοίκηση µπορεί να πετύχει η αναβάθµιση αυτού και να λειτουργήσει εποικοδοµητικά προς όφελος των µελών του.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 23:13

Σχετικά Άρθρα