Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρατσόλης: «Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσω επενδύσεων με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας…»

«Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσω επενδύσεων με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στην τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του Εpsilon τη Δευτέρα 17/09/2018. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό έχει σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέματα για τα οποία ήδη η Κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία. Ειδικά δε για το αίσχος που λέγεται υποκατώτατος μισθός και αφορά τους νέους, κάτω των 25 ετών, λες και οι νέοι δεν έχουν ανάγκες και πρέπει να έχουν μισή ζωή, είπε ότι θα καταργηθεί άμεσα.

Σχετικά με την αναφορά Δημοσιογράφου της ΕΡΤ1, για την ομιλία στη ΔΕΘ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ Πρατσόλης ανέφερε: «Διαφωνώ με το ύφος αυτής της δήλωσης. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι η ΝΔ είναι κόμμα της Δεξιάς, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σταθερά ακροδεξιές θέσεις. Ωστόσο, η άποψη ενός δημοσιογράφου δεν μπορεί να χρεώνεται σε ένα κόμμα».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, ο Βουλευτής τόνισε: «Η ΝΔ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις. Για μας, η εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι η επαφή μας με το λαό και από ότι είδα από την τελευταία μου τετραήμερη περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

Όσο για την πρόσφατη πρόταση του κ. Καραγκούνη (ο οποίος ήταν και συνομιλητής στην εκπομπή), για ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ», ο κ. Πρατσόλης ξεκαθάρισε: «Ο κάθε Πολιτικός έχει την ευθύνη αυτών που λέει. Οι εκ των υστέρων επανορθώσεις δεν απορρίπτουν και δεν αμφισβητούν την αρχική τοποθέτηση. Άκουσα τον κ. Καραγκούνη να ισχυρίζεται ότι ο περιβόητος «κουμπαράς», με τον οποίο διαφωνώ κάθετα, έχει εφαρμοστεί για πρώτη φορά από τον Πινοσέτ. Η ουσία είναι ότι αυτός ο «κουμπαράς» είναι ένας κανιβαλισμός και μια χειροβομβίδα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, που θα αφήσει εκτός επικουρικής σύνταξης χιλιάδες συνταξιούχους»

«Με τον ισχύοντα νόμο (Κατρούγκαλου), η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται το αναλογικό κομμάτι. Δεν είναι 350 ευρώ η τελική σύνταξη όπως ισχυρίζεται ψευδώς η ΝΔ. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πετσόκοψαν τις συντάξεις με μειώσεις που άγγιξαν το 45% στα χρόνια 2010-2014. Ποιος έκανε αυτές τις μειώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ;»

«Όσο για το θέμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, όλοι έχουν πεί και κυρίως ο Πρωθυπουργός, ότι με βάση το υπερπλεόνασμα και την πορεία των εσόδων, δεν θα έχουμε περικοπή των συντάξεων. Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε με τη δεύτερη αξιολόγηση και κατόπιν μιας εκβιαστικής πίεσης εκ μέρους του ΔΝΤ και τώρα θα υπάρξει διάλογος για να μην εφαρμοσθεί»

Για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, ο κ. Πρατσόλης είπε: «Ακούω συνέχεια ότι οι αγορές θα εμπιστευθούν τον κ. Μητσοτάκη. Το επιτόκιο στην αγορά των ομολόγων σήμερα είναι στο 4%, ενώ ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα προχθές στη ΔΕΘ, ότι είναι 4,5%. Αν θυμάμαι καλά, η τελευταία φορά που η χώρα πέτυχε ανάλογο επιτόκιο ήταν το 2006, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 2017, είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Πώς λοιπόν σήμερα, ξαφνικά και με ένα μαγικό ραβδάκι θα ανοίξουν τις πόρτες στον κ. Μητσοτάκη;»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 12:38

Σχετικά Άρθρα