Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιώργος Ψαθάς για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ: «Ο βασικός και κυρίαρχος σκοπός είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας»- Φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο σχετικό ψήφισμα

Για τις κινήσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Διρφύων- Μεσσαπίων, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, μίλησε την Παρασκευή 24 Απριλίου, το πρωί, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ο οποίος επεσήμανε ότι σε ότι αφορά τους εργαζόμενους είναι στο πλευρό τους και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε συνεργασία και με τους βουλευτές του Νομου άμεσα για τη διασφαλιση των θέσεων εργασίας. Θέμα για το οποίο όπως ανέφερε φέρνει το επόμενο διάστημα με ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ότι αφορά το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων ο δήμαρχος τόνισε ότι από τη ΛΑΡΚΟ ζουν περισσότερες από 200 οικογένειες.

«Είναι μία αρνητική εξέλιξη που ήρθε με την τροπολογία του Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν ούτε δώρα, ούτε δεδουλευμένα και νομίζω ότι η εξέλιξη και η συνέχεια θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου οι συνθήκες να είναι πάντα στο καλύτερο δυνατό σημείο . Δυστυχώς, αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη φάση. Είμαστε σε συνεχή επαφή, ασκούμε πιέσεις και θεωρώ ότι και οι τοπικοί βουλευτές πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Ψαθάς και συνέχισε:

«Βέβαια, ο κ. Σταϊκούρας ήταν ξεκάθαρος στις προθέσεις του. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει δρόμο, έστω και αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον στο βαθμό που μπορούν να υπάρξουν οι λιγότερες απώλειες. Η ΛΑΡΚΟ είναι ένας από τους τρεις πυλώνες μαζί με το Πανεπιστήμιο και η αγροτική οικονομία.

Σε ότι αφορά τη ΛΑΡΚΟ επειδή εδώ είναι η καρδιά του μεταλλίου πρέπει να υπάρξει μια διαφοροποίηση στην πολιτική στάση. Το βλέπω ότι είναι δύσκολο. Για να μην κοροϊδεύουμε και λέμε και ανακρίβειες. Να πολεμάμε να παραμείνει το προσωπικό στις θέσεις του. Άλλωστε, αυτή ήταν και η δέσμευση του Υπουργού στη Λάρυμνα που παραβρεθήκαμε και σε όλες τις συναντήσεις».

Ο δήμαρχος στη συνέχεια τόνισε ότι και στο δήμο του αλλά και στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ να προσπαθήσουν με αγώνα να διασφαλιστούν στη βάση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης αλλά και των δεδομένων που έχει μέχρι αυτή την ώρα η εταιρία.

«Ο βασικός και κυρίαρχος σκοπός είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας» τόνισε ο δήμαρχος ο οποίος επεσήμανε πως από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων ζουν σήμερα από τη ΛΑΡΚΟ , διακόσιες οικογένειες συν όσοι δραστηριοποιούνται ως εξωτερικοί συνεργάτες .

«Υπάρχει μεταφορική που συνεργάζεται με τη ΛΑΡΚΟ και έχει 50 εργαζόμενους. Υπάρχουν τρεις εργολάβοι με μηχανήματα από την περιοχή. Κινείται ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας αυτής της περιοχής γύρω από αυτή την εταιρία» είπε ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι το Κράτος μπορεί να πείσει τον ιδιώτη να κρατήσει τους εργαζόμενους.

«Εγώ έχω την τύχη να έχω στο δημοτικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο τον κ. Αγγελάτο και τον κ. Σελεβάκο με τους οποίους συνδιεκδικούμε πράγματα και είναι μπροστάρηδες σε αυτά τα πράγματα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάνουμε ένα τεράστιο αγώνα. Η σχέση του Δήμου με την εταιρία ήταν σε όλα τα επίπεδα πολύ καλή και υπήρχε συνεργασία και υπάρχει συνεργασία με τις εδώ διοικήσεις. Πιστεύω ότι μαζί θα καταφέρουμε πράγματα αρκεί να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και καλώ τους τοπικούς βουλευτές να είναι μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα φέρει μαζί με τους εργαζόμενους και το συνδικάτο ψήφισμα για το θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΑΘΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 17:57

Σχετικά Άρθρα