Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Φάνης Σπανός για το δρόμο στην Πλατάνα: «Η μελέτη είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, παραμένουν κάποιες εγκρίσεις και βέβαια να βρεθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου»

Για το δρόμο στην Πλατάνα στην Δ.Ε Κύμης μίλησε σήμερα το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα κομμάτι του οδικού δικτύου μας, πολύ σοβαρό, μέσα στον οικισμό της Πλατάνας που οδηγεί στο Λιμάνι της Κύμης και το οποίο εδώ και κάποια χρόνια είναι σε μία κατάσταση σχεδόν κατεστραμμένη» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε:

«Έχουμε τα γνωστό πρόβλημα του αιγιαλού ο οποίος καθυστερούσε στο να υλοποιηθεί ένα έργο. Για να εκκριθεί ο αιγιαλός ήταν βασικός σκόπελος να ξεπεραστούν θέματα με την Κτηματική Υπηρεσία. Ο αιγιαλός έχει τακτοποιηθεί. Χαράκτηκε σχεδόν στο μέσα άκρο του δρόμου.»

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέχεια ο κ. Σπανός, εν όψη αυτών των δεδομένων θα επανεπεξεργαστούν με το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου μία λύση ακόμα και πατώντας πάνω σε κάποια όρια γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν να βλέπουν σε αυτή την κατάσταση αυτό το δρόμο.

Σε ότι αφορά τη μελέτη που περιλαμβάνει και τη χάραξη του αιγιαλού και φυσικά την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο δρόμος, ο κ. Σπανός ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα μέρος της μελέτης που αφορά τη στρατηγική αποκατάσταση της Πλατάνας με ένα σύστημα ενάλιων αμμοπαγίδων. Που διαμορφώνουν την ένταση των κυμάτων και να μη φτάνουν στο σημείο που στηρίζεται ο δρόμος. Η μελέτη είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, παραμένουν κάποιες εγκρίσεις και βέβαια να βρεθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου».

Ο κ. Σπανός επεσήμανε πως για να ξεπεραστεί ο σκόπελος με την Κτηματική Υπηρεσία τους πήρε δύο χρόνια. Ενώ σε ότι αφορά το αν θα μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπήρχε η μελέτη να κάνουν παρεμβάσεις στο δρόμο, ο Περιφερειάρχης απάντησε:

«Τεχνικά για να γίνει κάτι θα έπρεπε να έχει και βάθος. Να πέσει σκέτη άσφαλτος δεν γίνεται. Είναι καλύτερα να φαίνεται ότι το σημείο είναι επικίνδυνο παρά να το κουκουλώνεις».

Σε ότι αφορά το έργο ο κ. Σπανός κλείνοντας ανέφερε ότι το σημαντικότερο είναι να βρεθεί χρηματοδότηση. «Επειδή είναι σύνθετο τεχνικά έργο οι αμμοπαγίδες, το λογικό θα είναι να υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας. Ωστόσο, επεξεργαζόμαστε μήπως και κάνουμε κάτι πιο άμεσο εκεί» .

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 23:07

Σχετικά Άρθρα