Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η Βιβή Μπουραντά μιλά για πρώτη φορά στον ΕΥΡΙΠΟ90 FM για τη REGATTA 2020 και την προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου

Μία αποκλειστική συνέντευξη για τα όσα γίνονται αναφορικά με την προώθησή του Τουριστικού Προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου και τη διοργάνωση της REGATTA 2020 Νήσος Εύβοια έδωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου η Υπεύθυνη για τον τομέα του Τουρισμού του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Βιβή Μπουραντά, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM.

Μετά από 24 χρονιά εμπειρίας μέσα από την επαγγελματική της δράση στον τομέα του Τουρισμού, η εκλογή της ως επιμελητηριακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Μώρου στις τελευταίες εκλογές και η εκλογή της σήμανε και τις μεγάλες αλλαγές και παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από πλευράς Επιμελητηρίου σε ότι αφορά την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου μέσα από μία σειρά δράσεων που η ίδια ως υπεύθυνη του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητήριου προώθησε. Και όλα αυτά «αθόρυβα» αφήνοντας το θόρυβο να τον κάνει το έργο της…

Με αφορμή την διεξαγωγή της REGATTA 2020 στην Εύβοια για δεύτερη χρονιά και ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Από πέρυσι πήρε πάνω της το πιο κομβικό σημείο και λόγω εμπειρίας έβγαλε το Επιμελητήριο ασπροπρόσωπο. Στο πλευρό της βέβαια ο καθένας με το δικό του τρόπο συνδράμουν όλα τα μέλη της Επιτροπής. Είναι τιμή για την Εύβοια και για μας που ένας αγώνας υψηλού επιπέδου όπως χαρακτηρίζεται η REGATTA 2020 που τον φιλοξενούμε εμείς και φέτος, στη Νότια Εύβοια και του χρόνου στην Σκύρο!

Μιλώντας στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM η κα Μπουραντά σε ότι αφορά τη REGATTA 2020 ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήταν πρωτόγνωρη πέρυσι αυτή η διοργάνωση για όλους μας. Σηκώσαμε τα μανίκια και δεν ξέραμε που θα φτάσουμε. Να πω ότι ήταν μια ιδέα του Επιμελητηρίου και του ΣΑΜΕΕ και με τη συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας γιατί χωρίς τον Όμιλο δε θα μπορούσε να γίνει αυτός ο αγώνας, έγινε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σκοπό είχε και έχει την προβολή της Εύβοιας μέσα από το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Όλο αυτό αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς, όχι μόνο από την Περιφέρεια, από τους Δήμους, τους κατά τόπους ιστιοπλοϊκούς ομίλους, τους Εμπορικούς Συλλόγους, Συνδέσμους Τουριστικούς σε όλη την Εύβοια και πέρυσι και φέτος. Στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και ακούστηκε πολύ δυνατά στους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους της Χώρας. Μπορώ να σας πω ότι πέρυσι λέγανε ότι είναι ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς.

Και αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι ο αγώνας αυτός συγκαταλέγεται στους 6 καλύτερους αγώνες της Ελλάδος υψηλού επιπέδου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης να πω ότι ήταν η πρώτη φορά που στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ένας Ιστιοπλοϊκός Αγώνας υψηλού επιπέδου. Πολλοί γίνονται. Πιο μικροί. Τέτοια διοργάνωση δεν έχει ξαναγίνει. Έγινε πέρυσι πρώτη χρονιά και συνεχίζουμε και φέτος.

Φέτος θα γίνει στο Νότιο Ευβοϊκό ξεκινώντας από τη Χαλκίδα, θα περάσει από τον Κάραβο όπου θα μείνει δύο βράδια, στον Αλμυροπόταμο και θα τερματίσει στην Κάρυστο. Φέτος είναι υπο την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οργανωτές είναι το Επιμελητήριο, το ΣΑΜΕΕ και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας. Συνδιοργανωτες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΟΠΑΣΤΕ, τους δήμους Χαλκίδας, Κύμης –Αλιβερίου και Καρύστου. Έχουμε χρυσό υποστηριχτή τα Ναυπηγεία Χαλκίδος που μας βοηθάνε πάρα πολύ. Υπάρχει επίσημος φωτογράφος. Θα γίνει βιντεοσκόπηση του αγώνα από επαγγελματίες του χώρου.»

Στη συνέχεια η κα Μπουραντά αναφέρθηκε και στο αυστηρό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί λόγω covid 19 επισημαίνοντας:

«Φέτος λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν έχουμε γιατρό αγώνα. Είναι ο κ. Ζέρβας που είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου. Έχουμε τη βοήθεια και τη συνδρομή από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Τμήμα Σαμαρειτών. Έχουμε και την εθελοντική ομάδα SAR 312 από το Αλιβέρι. Θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα με θρησκευτική ευλάβεια».

Για τις συμμετοχές φέτος, η κα Μπουραντά δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους Ομίλους που συμμετάσχουν, είπε:

«Κάποια από τα σκάφη που συμμετάσχουν στον αγώνα είναι από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη της Ελλάδος που παίρνουν συνήθως μέρος σε μεγάλους αγώνες όπως είναι η Aegean regatta, το ράλι Αιγαίου κλπ Φέτος η μοναδική REGATTA που θα γίνει είναι η δική μας. Και αυτό είναι πάρα πολύ τιμητικό για μας. Αυτά τα σκάφη φέρνουν και μεγάλους χορηγούς. Ένα από αυτά είναι της COSMOTE , το Βάνα-Βιολέτα 4, το ΑΥΡΑ και άλλα.

Θα δώσω μεγάλη σημασία στους Ομίλους που συμμετέχουν φέτος. Είναι ο Ναυτικός Όμιλος Βούλας, Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, Ναυτικός Όμιλος Αγίων Αποστόλων-Κάλαμος Αττικής, Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος, Ναυτικός Όμιλος Ειρήνης και Φιλίας, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Πόρτο Ράφτη, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοιχτής Θαλάσσης Αρτέμιδας, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νέας Αρτάκης και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας.

Θέλω να σας πω ότι είχαν δείξει ενδιαφέρον και θα είχαμε συμμετοχές και από το εξωτερικό, από τη Ρουμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, αλλά βάση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για να μη βάλουμε σε κίνδυνο τον αγώνα.

Όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δούλεψαν και δουλεύουν ακόμα για να φέρουν εις πέρας μια τέτοια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Πάρθηκε μία απόφαση τις τελευταίες 40 μέρες ότι θα γίνει ο αγώνας και τρέχουμε και δε φτάνουμε».

Κλείνοντας σε ότι αφορά τη διοργάνωση της REGATTA 2020 , η κα Μπουραντά αναφέρθηκε στην πρόταση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας να αναλάβει το 2021 τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, στο νησί της Σκύρου.

«Το θέλω πάρα πολύ. Είναι υψηλός στόχος» δήλωσε η κα Μπουραντά και συνέχισε: «Τα παιδιά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να φέρουν τον αγώνα και να τον κάνουμε μαζί. Κα βέβαια στη Σκύρο που είναι ένα από τα αγαπημένα μας νησιά».

Σε ότι αφορά την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου η κα Μπουραντά ανέφερε ότι με το που ανέλαβε της ζητήθηκε να κάνει κάποιες προτάσεις για την προβολή του τουρισμού της Εύβοιας από πλευράς Επιμελητηρίου.

«Έκανα ένα σχεδιασμό βάζοντας τα πράγματα κάτω. Ξεκίνησα από κάποιες αγορές που είναι σημαντικές και θεωρώ ότι θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο «καλό» τουρισμό στην Εύβοια και θεματικό τουρισμό. Επέλεξα κάποιες αγορές τις οποίες δουλεύω εδώ και 2,5 χρόνια. Μία από αυτές τις αγορές είναι η Ρουμανία, στην οποία κάναμε και δύο εμπορικές αποστολές. Μία για τα προϊόντα και μία για τον τουρισμό.

Έχω δουλέψει εδώ και δύο χρόνια την αγορά του Ισραήλ και το έχουμε φέρει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε δουλέψει τη Μιλούζ που έχει συμμετάσχει δύο χρόνια το Επιμελητήριο μας. Η συμβολή της Περιφέρειας είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Έχουμε άριστη συνεργασία. Και με τον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κοντζιά ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ στα πρώτα μου βήματα σε σχέση με τη Ρουμανία η οποία είναι μία αγορά την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Και με το σημερινό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού τον κ. Μπουρμά, και με την κα Λιάσκου που έχουμε άψογη συνεργασία. Και βέβαια με τον Φάνη Σπανό και τον Γιώργο Κελαϊδίτη αλλά και με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Η Βουλα Αγιοστρατίτη και όλοι οι συνδυασμοί με άφησαν εν λευκώ να κάνω τις προτάσεις μου. Με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω κανένα παράπονο και η συνεργασία μας ήταν άψογη και αποτελεσματική! Και βέβαια δεν σταματάμε εδώ έχουμε και συνέχεια…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΒΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 00:26

Σχετικά Άρθρα