Τελευταία Νέα

«Ναυάγησε» η διαπαραταξιακή επιτροπή αγώνα για τις ανεμογεννήτριες – Αποχώρησαν οι της αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην πρόταση Μαστροκώστα…

Αφορμή φαίνεται πως έψαχναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου για να μη λειτουργήσει τελικά η διαπαραταξιακή Επιτροπή αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, παρόλο που πέρασε η σύσταση της από το Δ.Σ και στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν συμφωνήσει να συμμετέχουν ένας σύμβουλος από κάθε παράταξη.

Μάλιστα είχε οριστεί από τη συμπολίτευση ο Νίκος Μαστροκώστας, από την μείζονα αντιπολίτευση η Αρετή Μπάτσα και από την ελάσσονα οι κ.κ. Ταξιάρχης Γλυκός και Κώστας Κέκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαστροκώστας λόγω της σοβαρότητας του θέματος και έχοντας εξετάσει το θέμα σε σχέση και με τη σύσταση άλλων ανάλογων επιτροπών, όπως ο ίδιος ανέφερε στη εισήγηση του, πρότεινε στο Σώμα να αυξηθούν τα μέλη της Επιτροπής, να μπουν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τεσσάρων φορέων.

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρόλο που η Επιτροπή αυτή θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ο κ. Μαστροκώστας ζήτησε να υπάρχει και γραμματειακή υποστήριξη προκειμένου να καταγράφονται οι θέσεις των μελών για τα θέματα, δεδομένου ότι υπάρχει διχοστασία απόψεων μεταξύ των παρατάξεων γοα τις ανεμογεννήτριες.

Ο κ. Μαστροκώστας πρότεινε για επιπλέον μέλη της Επιτροπής τους Αντιδημάρχους Γιώργο Κότσαρη και Αλέξανδρο Θεοδώρου και την δημοτική σύμβουλο Αθηνά Ανδριώτη. Είθισται και στη σύσταση ανάλογων επιτροπών σε άλλους δήμους από την πλειοψηφία να συμμετέχουν περισσότεροι σύμβουλοι.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρχικά της κας Μπάτσα η οποία χωρίς δεύτερη κουβέντα δήλωνε ότι δε θα συμμετέχει στην Επιτροπή και ακολούθησαν το παράδειγμά της ο κ. Γλυκός ο οποίος να σημειωθεί ότι είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τη συμμετοχή στην επιτροπή του Νίκου Μαστροκώστα από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ορίστηκαν τα τέσσερα μέλη. Και ο κ. Κέκης συντάχθηκε με τους άλλους δύο της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση του κ. Μαστροκώστα πέρασε όμως στη συνέχεια, κατά πλειοψηφία. Μένει τώρα να το ξανασκεφθούν οι της αντιπολίτευσης, αντιλαμβανόμενοι πάντα το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μία τέτοια Επιτροπή. Άλλωστε, στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής διάθεσης, ήδη κάποιοι έκαναν κινήσεις αγώνων, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να πείσουν στο βαθμό που ήθελαν την τοπική κοινωνία.

Επιστρέφοντας στο δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια ζητούσαν τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής, όταν αρνούνταν κατηγορηματικά, λίγους μήνες πριν, όταν την πρόταση αυτή την είχε κάνει αρχικά ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς (τη βραδιά που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για τα αιολικά πάρκα στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου).

Τότε είπαν ότι δε συμφωνούν με τη σύσταση της επιτροπής αφού δεν είχαν ψηφίσει ούτε το ψήφισμα –πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Σήμερα, στο ίδιο έργο θεατές, καθώς όπως όλα δείχνουν προς το παρόν, αφορμή έψαχναν για να διαχωρίσουν για ακόμα μία φορά τη θέση τους, προτιμώντας να κάνουν αντιπολίτευση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που πάνω από όλα γνωρίζουν ότι για να κερδίσουν τις μάχες για το καλό του τόπου τους, θα πρέπει να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν θα παίρνει αποφάσεις κατά πλειοψηφία για να αισθάνονται κάποιοι ότι αδικούνται...

Όταν ο Νίκος Μαστροκώστας ανέφερε τα ονόματα των όσων προτείνει επιπλέον για μέλη της Επιτροπής ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να έχει πρόεδρο και αυτός, θα πρέπει να είναι ο Νίκος Μαστροκώστας που έχει πάρει το θέμα πάνω του κάνοντας τις κινήσεις που απαιτούνται πατώντας πάνω στη σύσταση ανάλογων επιτροπών σε άλλους δήμους.

Ο κ. Μαστροκώστας έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με όλους. Όπως δήλωσε στο eviakosmos.gr θα ζητήσει από τους συναδέλφους του στην αντιπολίτευση να συμμετέχουν σε αυτή για το καλό του τόπου, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που οι απόψεις τους δεν συγκλίνουν και είναι σεβαστό. Παράλληλα, ξεκίνησε ήδη της επαφές με τους φορείς που θέλουν να συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Και μπορεί σε αυτή τη συνεδρίαση η διαπαραταξιακή επιτροπή να «ναυάγησε» εξ αιτίας των αντιδράσεων που υπήρχαν από την αντιπολίτευση αλλά θα γίνει προσπάθεια να επανέλθουν και να κάτσουν και πάλι όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι γιατί πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει και με την ίδια σοβαρότητα να αντιμετωπίζεται από όλους τους αιρετούς που αγαπούν τον τόπο τους.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το πάμε ομόφωνα όλος ο δήμος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστροκώστας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 19:46

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr