bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου για το Νοσοκομείο της Κύμης: «Δεν προκύπτει καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά αντιθέτως η στελέχωση και η αναβάθμιση του»

Λίγες μέρες μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύμη με αφορμή την μετακίνηση γιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία της Κύμης, στη Σκύρο, κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τέθηκε θέμα από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αντίθετα μάλιστα, το νοσοκομείο στελεχώνεται κι αναβαθμίζεται.

Εξηγώντας τους λόγους που ο ίδιος δεν παραβρέθηκε, αναφέρει ότι δεν είχε κληθεί επίσημα. Ενώ, κάνει λόγο για μία κομματική εκδήλωση με αντιπολιτευτική διάθεση. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος σχετικά με την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους είχε αναφέρει στον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Θεοτόκη το πρωί της ίδιας μέρας, όταν εκείνος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του σχετικά με τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Κύμης. Ο κ. Θεοδώρου όλο αυτό το διάστημα είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργειο και την 5η ΥΠΕ. Διεκδικεί απο τη θέση του αυτοδιοικητικού αυτά που πρέπει πάντα έχοντας μία άριστη συνεργασία με τους αρμόδιους. Και σε καμία περίπτωση δε θα άφηνε περιθώρια υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης. Εκανε τις απαραίτητες ενέργειες, είχε την πληροφόρηση που απαιτεί ένα τόσο σημαντικό θέμα, απευθείας απο το Υπουργειο Υγείας και την 5η ΥΠΕ. Τους λόγους που δεν παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος στη συγκέντρωση εξηγεί με την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνδημότες,

Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει ένα τεράστιο θέμα σχετικά με την υποβάθμιση του Γ.Ν.Κύμης. Το θέμα ήρθε και ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο όπου τοποθετηθήκαν τόσο σύσσωμα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι ιατροί όσο και οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είναι η εποπτεύουσα αρχή του Νοσοκομείου δεδομένου ότι ανήκει στην αρμοδιότητα της 5ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, συνεπώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αναγκάζομαι με αυτή την επιστολή μου έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση, απευθυνόμενος σε εσάς να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκα στην συγκέντρωση που έγινε από τον σύλλογο εργαζομένων του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κύμης με θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης.

Εκ του αποτελέσματος η συγκέντρωση είχε κομματικό χαρακτήρα δεδομένου του ότι έκτος:

  1. Δεν κλιθήκαμε επίσημα σαν δήμος από τους διοργανωτές αν και η άποψη του δήμου είχε εκφραστεί στο ΔΣ που είχε προηγηθεί.
  2. Δεν κλήθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απολογηθούν ή ακόμα να εκφράσουν τις απόψεις τους, είτε να μεταφέρουν το πρόβλημα.
  3. Συνεπώς η συγκέντρωση είχε στενό κομματικό χαρακτήρα, όχι για να συζητήσει και να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά για να κάνει αντιπολίτευση.
  4. Τέτοιες συγκεντρώσεις όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν δεν έχουν αποτέλεσμα, θυμίζω το 2012 όταν αποφασίστηκε η ένταξη του Γ.Ν.Κύμης και Καρύστου υπό τη διεύθυνση του Γ.Ν.Χαλκίδας. Επίσης το 2013 έγινε ανάλογη συγκέντρωση του ιδίου συλλόγου με την συμμέτοχη της τότε δημοτικής αρχής(20/12/2013) και όμως ο σχεδιασμός δεν πετυχε και τότε ήρθε η ουσιαστική υποβάθμιση του νοσοκομείου Κύμης καθώς από ανεξάρτητο εντάθηκε στο Γ.Ν.Χαλκίδας.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση και το ψευδεπίγραφο θέμα «Υποβάθμιση Νοσοκομείου Κύμης» ξεκίνησε με αφορμή τη μετακίνηση των αγροτικών ιατρών για την ενίσχυση του πολυδυνάμου ιατρείου Σκύρου, γεγονός που συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια κατά την θερινή περίοδο.

Σας τονίζω και σας ενημερώνω πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις για το Γ.Ν.Κύμης:

1. ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
1)Εσωτερικής Παθολογίας (1 θέση επιμελητή Β)
2) Ορθοπεδική και Τραυματολογία (1 θέση Διευθυντή)
3) Ακτινολογίας (1 θέση Διευθυντή)
2. ΜΟΝΙΜΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
1)ΤΕ Νοσηλευτικής (1 θέση)
2)ΤΕ Ραδιολογίας/Ακτινολογίας (1 θέση)
3)ΤΕ Μηχανικών Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων (1 θέση)
3. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Επικουρικό Ιατρικό Προσωπικό βάσει ΦΕΚ 55/Α’ /20.03.20 (COVID 19) Εγκεκριμένες θέσεις προς πλήρωση μία (1 θέση) παιδιατρικής
(Δεν υπάρχει υποψήφιος αυτή τη στιγμή)
4. ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(ΙΔΟΧ)

Προσελήφθησαν ήδη 12 άτομα για τις ακόλουθες θέσεις
-ΔΕ Νοσηλευτικής (8 θέσεις)
-ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (1 θέση)
-ΤΕ Ραδιολογίας /Ακτινολογίας (1 θέση)
-ΠΕ Διοικητικού –Λογιστικού (1 θέση)
-Δ.Ε Βοηθός Φαρμακείου (1 θέση)
Και αναμένεται εντός των ημερών  η πρόσληψη ενός ατόμου Δ.Ε Νοσηλευτικής, καθώς δεν αποδέχθηκε τη θέση ο πρώτος προσληφθείς.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την 5 ΥΠΕ από τις 04/09/2020 και όπως όφειλα πριν την συγκέντρωση ενημέρωσα σε συνάντηση που είχα στο Δημαρχείο Κύμης τον πρόεδρο των εργαζομένων κύριο Θεοτόκη όπως ενημερώθηκε και για τις ενέργειες μου για την στελέχωση νέων μηχανημάτων της μονάδας νεφρού από το Γ.Ν.Χαλκίδας στο Γ.Ν.Κύμης.

Συνεπώς με όλα τα παραπάνω δεν προκύπτει καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης αλλά αντιθέτως η στελέχωση και η αναβάθμιση του.

                                                                                                                                    

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

(Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 11:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr