Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τις Κονίστρες η αστυνομία πήγε να κλείσει τη λαϊκή του Βασιλικού την Κυριακή- Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Γιαννούκος στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm

Μετά τα όσα βίωσαν οι Κονίστρες στο θέμα της λειτουργίας του Κυριακάτικου παζαριού σειρά είχε την Κυριακή που πέρασε και η Κυριακάτικη αγορά-παζάρι που γίνεται στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκίδας Θοδωρής Γιαννούκος ο οποίος είναι επι σειρά ετών Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών, περιπολικό από τη Χαλκίδα, πήγε με αστυνομικούς στη λαϊκή στις 11 περίπου το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συμμετεχόντων σε αυτή ως μικροπωλητές αλλά και του κόσμου που δεν ήξερε τι γίνεται.

«Χτες γύρω στις 11 το πρωί ήρθε στη λαϊκή ένα περιπολικό από τη Χαλκίδα με εντολή άνωθεν να κλείσει τη λαϊκή αγορά. Εμένα με ειδοποίησε ο αστυνόμος της περιοχής ο κ. Ντούρμας. Μίλησα με τους ανθρώπους που πήγαν εκεί γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί, τηλεφωνικά και τους εξήγησα ότι η λαϊκή αγορά έχει άδεια και δεν είναι σε κάτι παράνομη. Ότι αμφισβητείται από κάποιους μπορεί να αμφισβητείται αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ζήτησαν την άδεια την οποία δε μπορούσαμε να τους δείξουμε εκείνη τη στιγμή γιατί οι υπηρεσίες ήταν κλειστές».

Τι έγινε όμως και η αστυνομία πήγε από τη Χαλκίδα να κλείσει τη λαϊκή; «Ένας καταγγέλλει τη λαϊκή στις Κονίστρες εδώ και καιρό ο οποίος δεν του έφτασε εκεί που πήγε και τα έκανε και πήγε και στον Εισαγγελέα και κατήγγειλε και του Βασιλικού και γενικότερα όλες τις Κυριακάτικες. Αυτός συμμετείχε στη λαϊκή στις Κονίστρες, κάτι έγινε και τον διώξανε από κει άρχισε τις καταγγελίες. Δε χόρτασε…Και θεώρησε καλό να καταγγέλλει όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει με όλο αυτό» είπε ο κ. Γιαννούκος και συνέχισε σε ένα σύντομη ιστορική αναδρομή αναφέρθηκε στη λειτουργία της Κυριακάτικης αγοράς του Βασιλικού.

«Το Βασιλικό ιδρύθηκε, μάλιστα τη στήσαμε μαζί με τον σημερινό Πρόεδρο της Αναπτυξιακής το Βαγγέλη Κούκουζα που τότε ήταν Πρόεδρος Δ.Σ στο Βασιλικό, ως λαϊκή αγορά όπως προέβλεπε τότε ο νόμος. Αλλάζοντας ο νόμος στη συνέχεια, έπαψε τις λαϊκές αγορές της Κυριακής και τις έκανε παζάρια. Και το 2008, επι δημαρχίας Καρυστινού, η λαϊκή του Βασιλικού, έγινε παζάρι. Έχουμε το πρακτικό που αναφέρει και νωπά και βιομηχανικά προϊόντα. Από κει και πέρα βγήκε μία άλλη νομοθεσία το 2017 που λέει ότι στα Κυριακάτικα παζάρια θα πωλούνται μόνο βιομηχανικά προϊόντα, εκτός από τα παζάρια που προϋπήρχαν με παλαιότερο κανονισμό λειτουργίας» είπε ο κ. Γιαννούκος και συνέχισε: «Εδώ, επειδή έχουμε μπλέξει με πολλούς που κάνουν τους νομοθέτες και τα μπερδεύουνε. Ο καθένας κάνει τη δική του ερμηνεία και το ερμηνεύει όπως θέλει. Εγώ με αυτά που ξέρω και με αυτά που έχω διαβάσει και καταλαβαίνω, θεωρώ ότι το Βασιλικό δεν έχει πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι καμία ενημέρωση δεν έγινε από την Αστυνομία στο Δήμο Χαλκιδέων για το θέμα όπως δηλώνει ο κ. Γιαννούκος ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η πληροφόρηση που είχε είναι ότι τηλεφώνησε στον Ταξίαρχο και έκανε την καταγγελία για το Βασιλικό το πρωί. Αυτό ακούστηκε εκείνη την ώρα.

«Εμείς θα ζητήσουμε μία γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου και θα τα στείλουμε αρμοδίως» είπε ο κ. Γιαννούκος. Να σημειωθεί ότι 100 άτομα που συμμετέχουν στην Κυριακάτική αγορά του Βασιλικού. «Είμαστε σε δύσκολες καταστάσεις με μάσκες και γάντια να μην έχουμε και αυτό. Η Διεύθυνση Εμπορίου θα πρέπει να ελέγξει κατά πόσο είναι παραγωγός αυτός που κάνει την καταγγελία και να του ελέγξει τις εκτάσεις που καλλιεργεί και αν τις καλλιεργεί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviakosmos.gr εκείνος που έκανε την καταγγελία την τελευταία για το Βασιλικό και τις Κονίστες είναι από την Κύμη, ο Κ.Λ. Θα επανέλθουμε και με άλλες πληροφορίες. Αυτή η πληροφορία μας ήρθε μετά από διερεύνηση του θέματος και μετά τη συνέντευξη με τον κ. Γιαννούκο που προφανώς αναφέρεται σε εκείνον που ξεκίνησε τις καταγγελίες για τη λαϊκή των Κονιστρών.

Επίσης διερευνάται από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη λαϊκή αν εκείνος που έκανε τις δύο τελευταίες καταγγελίες στον Εισαγγελέα συμμετέχει ο ίδιος στη λαϊκή ή σχετίζεται με πρόσωπα στην Κύμη που στοχεύουν αλλού. Το όνομα του γνωστό πλέον, μένουν οι λεπτομέρειες για να ασχοληθεί περισσότερο μαζί του η κοινωνία αυτή των Κονιστρών και εκείνη της Χαλκίδας, μετά από την περιπέτεια που τους έβαλε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να πάρουν απαντήσεις γι αυτή του την ενέργεια.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 17:13

Σχετικά Άρθρα