Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσθέτουν επιπλέον κρεβάτια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας – Τι ετοιμάζουν στο παλιό νοσοκομείο

Οχτώ κρεβάτια διαθέτει αυτή την ώρα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Χαλκίδας που δέχεται περιστατικά covid 19 από όλη την Ελλάδα. Αρχικά υπήρχαν 6 κρεβάτια που έγιναν 8 και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr οι κλίνες, θα γίνουν 12 μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της Διοίκησης του Νοσοκομείου το παλιό νοσοκομείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί ασθενείς με covid 19 σε περίπτωση που «φρακάρουν» οι ΜΕΘ με ασθενείς covid 19 σε όλα τα νοσοκομεία. Ήδη έχουν καθαριστεί οι χώροι της παθολογικής και της καρδιολογικής κλινικής για να υποδεχθούν ήπια περιστατικά εάν και εφόσον χρειαστεί.

Πώς θα λειτουργήσει; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr γιατροί που υπηρετούν σε Περιφερειακά Ιατρεία έλαβαν ήδη email για πιθανή μετακίνηση τους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Χαλκίδα.

Αυτό θα γίνει μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Και προκειμένου να στηθούν σκηνές στον αύλειο χώρο του νέου Νοσοκομείου, τα περιστατικά ήπιας μορφής αρχικά θα μεταφέρονται στο παλιό. Αν χρειαστεί πάλι να λειτουργήσει ΜΕΘ και στο παλιό νοσοκομείο, θα μπορέσει σε πρώτη φάση να καλύψει τις ανάγκες με 12 κρεβάτια.