Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου για τις βεβαιωμένες οφειλές επιχειρηματιών στο Δήμο από το 2008

Με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου στην προσπάθεια του να «προστατέψει» τους επιχειρηματίες μέλη του που έλαβαν βεβαιώσεις οφειλών από το δήμο. Βεβαιώσεις που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, ακόμα και από το 2008, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στους επιχειρηματίες που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους όσο και με τους δημότες που επίσης ανταποκρίνονται όλα τα χρόνια στις υποχρεώσεις τους στο Δήμο.

Στην ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου αναφέρει:

«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τον επαγγελματικό κόσμο,εν μέσω lockdown και με τα καταστήματα κλειστά ,ο δήμος Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε ασκώντας σκληρή πολιτική να βάλει την ταφόπλακα στην υπομονή και στον αγώνα των επαγγελματιών της περιοχής να μείνουν όρθιοι, στέλνοντας ειδοποιήσεις και βεβαιώσεις οφειλών ακόμα και από το μακρινό 2008.

Ως ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους επαγγελματίες της περιοχής ,καταδικάζουμε την αντικοινωνική και αντιεπαγγελματική πολιτική του δήμου Κύμης Αλιβερίου και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγός στον αγώνα των επαγγελματιών της περιοχής κατά αυτής της σκληρής και εκτός σωστού timing ενέργειας από πλευράς Δήμου.

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας υποχρέωση όλων μας είναι να είμαστε ενωμένοι και όχι να διχαζόμαστε σπαταλώντας τις δυνάμεις μας!»

Την ίδια ώρα «στα κάγκελα» επιχειρηματίες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι έσπευσαν να συνδέσουν το ρόλο της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφίας Βότση με αυτή της δημοτικής σύμβουλου της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου. Η κα Βότση είναι σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Αρετή Μπάτσα.

Ο κόσμος κάνει λόγο για αντιπολίτευση εν μέσω πανδημίας από την πλευρά της κας Βότση, «χρησιμοποιώντας» η ίδια τον Εμπορικό Σύλλογο. Μάλιστα, έθεσαν και ερωτήματα προς την κα Βότση. Αν ήταν δημοτική αρχή η κα Μπάτσα δεν θα βεβαιώνονταν αυτές οι οφειλές; Δεν θα πλήρωναν οι επιχειρηματίες στο δήμο; Και την ίδια ώρα τι έχει να πει σε εκείνους τους επιχειρηματίες μέλη του συλλόγου που όλα τα χρόνια είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους; Ό,τι είναι τα κορόιδα;

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές και τον τρόπο που αυτές έγιναν στον Εμπορικό Αλιβερίου που όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες –μέλη του Συλλόγου, η Πρόεδρος τους απογοητεύει…

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει δημότης στο fb:

«Εγώ σαν κάτοικος Αλιβερίου 40 χρόνια τώρα θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Από το 2008 δεν έχουν καταφέρει να μαζέψουν τις οφειλές τους??? Γιατί υπάρχουν και επαγγελματίες που δεν χρωστάνε!!!Σωστά?? Αυτοί τι είναι?? Μ@λ@κες που πληρώνουν τόσα χρόνια και οι άλλοι έξυπνοι?? Η χρονική στιγμή συμφωνώ ότι είναι λάθος αλλά σίγουρα έχουν ζητηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα!!! Άρα, λέω τώρα εγώ, ας κοιτάει ο καθένας τη καμπούρα του κ να μη τα ρίχνει όλα στους άλλους. Με αγάπη»

 eborikosΑ

Και βέβαια, η κα Βότση προσπάθησε στη συνέχεια να τα «μπαλώσει» ισχυριζόμενη ότι δεν λέει ο Εμπορικός να μην πληρώσουν όσοι χρωστάνε στο δήμο... Αλήθεια, αν δεν είχε αντιπολιτευτική διάθεση η συγκεκριμένη επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί πριν βγει η ανακοίνωση, η κα Βότση η οποία είναι και δημοτική σύμβουλος δεν πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου που έστειλε τις βεβαιώσεις οφειλών και να ενημερωθεί γιατί αυτές εστάλησαν τώρα και αν ο δήμος ζητά να πληρωθούν άμεσα;

Ή μήπως υπήρχε και θέμα παραγραφής σε κάποιες από αυτές με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που για να κάνουν τη δουλειά τους δεν παίρνουν εντολές ούτε από το δήμαρχο ούτε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, φροντίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος; Αυτά, τα είπε κάποιος στους επιχειρηματίες που διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου, πολλοί από αυτούς είχαν την αίσθηση ότι πρέπει άμεσα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους; Που κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος(νέα ανάρτηση).

Άλλωστε, εκείνοι που φέρονται να χρωστούν στο δήμο από το 2008 όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είχαν λάβει πολλές φορές ραβασάκια βεβαίωσης οφειλών από το δήμο… Δεν ήταν η πρώτη φορά δηλαδή που ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου όπως και άλλοι δήμοι σε όλη τη Χώρα τους γνωστοποίησαν τις οφειλές προς τρίτους. Και μάλιστα σε ότι αφορά τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου βεβαιώσεις οφειλών έφτασαν αυτές τις μέρες στα χέρια δημοτών για παλιές οφειλές και στη ΔΕΥΑΚΑ.

Αυτό δε που προβληματίζει τον επιχειρηματικό κόσμο όχι μόνο του Αλιβερίου αλλά και άλλων περιοχών είναι γιατί η κα Βότση η οποία εκτός από Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου είναι και Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, δεν έκανε κάτι αντίστοιχο και για τους επιχειρηματίες σε άλλους δήμους στους οποίους επίσης εστάλησαν ανάλογες βεβαιώσεις οφειλών…

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι κανείς άλλος από τους Εμπορικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου δεν εξέδωσε αντίστοιχη ανακοίνωση. Τυχαίο λοιπόν να σχολιάζουν οι δημότες ότι η κα Βότση για ακόμα μία φορά «χρησιμοποίησε» την ιδιότητα της στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου για να κάνει αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή;

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εν μέσω πανδημίας αν δεν πληρώσεις τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ σου κόβουν τις παροχές… Και επίσης, αν δεν πληρώσεις και τις οφειλές προς τρίτους σε εφορίες και ταμεία χάνεις τις ρυθμίσεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος περνάει δύσκολα εν μέσω πανδημίας, αλλά θα τα καταφέρει. Θα ανακάμψει και θα συνεχίσει να επιβιώνει. Και ο ρόλος των Εμπορικών Συλλόγων είναι να κάνουν προτάσεις για την επίλυση σοβαρών και ουσιαστικών προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη τους.

Να στηρίζουν τους επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις αναζητώντας διάφορες λύσεις και όχι να αναλώνονται σε μικροπρέπειες δημιουργώντας θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Κάτω από αυτό το πλαίσιο και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου για να προστατέψει εν μέσω πανδημίας τα μέλη του που πήραν βεβαιώσεις οφειλών θα έπρεπε να είχε πάει στο δήμο και να είχε ενημερωθεί για το πώς θα ξεχρεώσουν τα μέλη του ή να προτείνει ακόμα και κάποια άλλη λύση, αν αυτά που θα άκουγαν από τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας δεν τους διευκολύνει. Αυτά για να ξορκίσουμε το κακό…Μέρες που είναι!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:29

Σχετικά Άρθρα