Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Α. Βελισσαρίου για το «Φράγμα Σέττας- Μανικίων»: «Θα πρέπει και οι πατριώτες μου κάποια στιγμή να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε κάτι για την Περιφέρεια μας»

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε προηγηθεί, της συνέντευξη μας, ο κ. Βελισσαρίου, στη συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στις 8 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρθηκε και στο θέμα που συζητήθηκε και αφορά την επανεκκίνηση του έργου «Φράγμα Σέττας- Μανικίων», όπου ψηφίστηκε η επιλογή συμβούλου ο οποίος θα επανεντάξει το έργο αφού γίνει σχετική μελέτη που θα το ξεκολλήσει για να ενταχθεί ως χρηματοδοτικό πρωτόκολλο στο σχέδιο ανάκαμψης, δεδομένου ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσό.

«Η συμμετοχή μου και η υποστήριξη μου στο έργο αυτό είναι δεδομένη καθώς επίσης και το Όνειρο μου είναι να δω να ολοκληρώνεται το έργο αυτό, όσο και αν φαίνεται μακρινό όνειρο, ένεκα της πολύχρονης εγκατάλειψης του» είπε ο κ. Βελισσαρίου και συνέχισε αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση του έργου:

«Καταρχήν λύνεται το πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης σχεδόν της Νοτίου Ευβοίας. Καλύπτοντας και ένα μέρος του Δήμου Ερέτριας. Δεύτερον, το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και αιχμή ανάπτυξης του αθλητικοτουριστικού και αγροτουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και τρίτον η μεγάλη υδροδυναμική του ενέργεια, μπορεί να προσφέρει φθηνό ενεργειακό δυναμικό, ενδεχομένως σε κατοίκους της περιοχής μας. Εάν αυτά όλα αποτιμηθούν σωστά, μιλάμε για ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό όφελος» επισημαίνει ο κ. Βελισσαρίου και συνεχίζει:

«Για ένα έργο που χειμάζει εδώ και καιρό και που το Κράτος μας έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμυρίων μέχρι εδώ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και για την πατρίδα μου. Θα πρέπει και οι πατριώτες μου κάποια στιγμή να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε κάτι για την Περιφέρεια μας. Το Φράγμα των Μανικίων αποτέλεσε για μένα ένα ερέθισμα.

Όμως, δε θα πάψω να ενδιαφέρομαι για το τρομερό οδικό δίκτυο. Σε προηγούμενα περιφερειακά συμβούλια ήδη ετέθησαν θέματα και επιλογή συμβούλων και για την παράκαμψη της Βάθειας και για την παράκαμψη του Βασιλικού. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω και την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης. Αν ενεργοποιηθούν όλα αυτά τα έργα ενεργοποιηθούν, η Νότια Εύβοια θα εμφανίσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.»

Ο Πρόεδρος της Αργοοδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Τάσος Βελισσαρίού, ξεκαθαρίζει πως δεν εκλέχτηκε για να αντιπολιτεύεται κανέναν και πως θα ασκήσει γόνιμη αντιπολίτευση. Όμως θα συμπολιτεύεται όλους αυτούς που βοηθάνε την περιοχή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:18

Σχετικά Άρθρα