Άνοιξε τον «ασκό που Αιόλου» η στάση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης-Αιβερίου, Αρετής Μπάτσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 1η Μαρτίου με τη στάση της σε ότι αφορά το Ινστιτούτο Παπανικολάου.
Ακούγοντας τα όσα ανέφερε η κα Μπάτσα ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Διστύων απευθυνόμενος στην κα Μπάτσα είπε:
«Αν αυτός ο Παπανικολάου ο αείμνηστος, τώρα μας βλέπει από ψηλά, γιατί καπηλευόμαστε θα χαμογελάει ή θα αγανακτεί; Κα Μπάτσα κι επειδή για χρήματα μιλάμε και γύρω από αυτό γίνεται όλο αυτό το θέμα. Πέστε μας λοιπόν το 1.000.000€ που χαλάστηκε για το Ίδρυμα Παπανικολάου που πήγε τελικά και τι έγινε;
Εδώ μιλάμε για κάτι που έπρεπε να γίνει. Θα έπρεπε να σταθεί και να λειτουργήσει αυτό το Ίδρυμα Παπανικολάου. Κόβεστε συμφωνώ αλλά όμως τα χρήματα εσείς που την εποχή εκείνη διαχειριστήκατε πάνω σε αυτό το κτίριο, το οποίο δεν άνοιξε ποτέ, έρχεστε και μας λέτε ότι δεν άνοιξε. Τα χρήματα ήταν πολλά…»
Χωρίς να σχολιάσει στη συνέχεια η κα Μπάτσα τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά. Σε μία από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου θα μπορούσε να ζητηθεί από τα μέλη να γίνει ενημέρωση για τα χρήματα σχετικά με το θέμα του «Παπανικολάου» και το 1.000.000€ που όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς δε γνωρίζουν που πήγε.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ