bannernew5

Τελευταία Νέα

Ν. Μαστροκώστας: «Ανοίξτε το παλιό νοσοκομείο για τα περιστατικά covid 19- Να σώσουμε κόσμο από την πανδημία αλλά να μην χάσουμε από άλλες παθήσεις »

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας, ως οικογενειάρχης, πολίτης που ζει στην Εύβοια και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και ως αυτοδιοικητικός, καταθέτει τους προβληματισμούς του σχετικά. Επισημαίνει ότι το Νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι για όλους και πως σε ότι αφορά τα περιστατικά covid 19 θα πρέπει να ανοίξει το παλιό νοσοκομείο. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν στην προσπάθεια να μη χάσουμε ανθρώπους από την πανδημία να κινδυνεύουμε να τους χάσουμε από άλλες αιτίες, γιατί το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να κρατάει τα περιστατικά στη Χαλκίδα.

Ο κ. Μαστροκώστας επισημαίνει τα παρακάτω κάνοντας έκκληση στους Βουλευτές του Νομού, την Περιφέρεια, τους δήμους και τον κόσμο να στείλουν το μήνυμα στους αρμόδιους του Υπουργείου που παίζουν με την υγεία του κόσμου :

«Κατανοούμε τη δεδομένη στιγμή την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας αλλά η Εύβοια Είναι ένας μεγάλος νόμος και το υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Χαλκίδας κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού, της Εύβοιας μετά την Κρήτη. Έχοντας τις υποδομές και το προσωπικό, διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό να ρίχνεται στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η πανδημία covid 19 έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται ασθενείς με covid 19 στη ΜΕΘ και στις κλινικές που έχουν δημιουργηθεί, από όλη την Ελλάδα. Ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλλει εαυτό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Με έκπληξη διάβασα σήμερα στο διαδίκτυο ότι το Υπουργείο απαιτεί τη δημιουργία και άλλων κλινών για covid 19 στο ήδη βεβαρημένο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού. Και βέβαια, θα μου πείτε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ναι και θα το δεχτώ! Θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να δημιουργήσουμε και άλλο πιέζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ενός νοσοκομείου που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Το σημαντικότερο είναι ότι τα περιστατικά εκτός covid 19 θα πρέπει να μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα. Ποιός θα εγγυηθεί ότι ένα σοβαρό τροχαίο θα φτάσει στην Αθήνα; Ποιος θα πάρει την ευθύνη για κάποιον που από άλλη παθολογική αιτία θα πρέπει να κάνει άμεσα χειρουργείο και να παραμείνει στις κλινικές του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, να τον στείλει στην Αθήνα; Ποιος γιατρός θα διώξει περιστατικό για την Αθήνα όταν γνωρίζει ότι ο ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει.

Εν μέσω πανδημίας πάμε να σώσουμε τον κόσμο και όχι να χάσουμε κόσμο από άλλες αιτίες. Και πόσο μάλλον ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση που έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι αλλά κανείς δε μας λέει γιατί δεν προχωράει. Και μιλάω για το παλιό νοσοκομείο στο οποίο πριν από μήνες έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να μπορεί να δέχεται περιστατικά με κορονοϊό.

Βάζοντας πλάτη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία τα άλλα δύο του Νομού και των δυο νοσοκομείων της Βοιωτίας θα μπορούσε να δοθεί άμεσα λύση. Και παράλληλα όμως να προχωρήσουν στις προσλήψεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει σωστά χωρίς να αποδυναμώσει τα άλλα νοσοκομεία.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση! Να πάρουν αποφάσεις οι τοπικές κοινωνίες δια μέσω των δήμων, να μπουν μπροστά και βουλευτές του νομού και να στείλουν το μήνυμα στους αρμόδιους ότι με την υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό δεν μπορεί να παίζει κανείς. Πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας που καθημερινά χάνεται κόσμος. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι για όλους! Να ανοίξει το παλιό νοσοκομείο και να σταματήσει πλέον όλο αυτό που γίνεται στο νέο Νοσοκομείο. Πρέπει να σώζουμε ζωές και όχι να τις διακινδυνεύουμε!

Μαστροκωστας Νίκος

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κύμης Αλιβερίου»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 21:46

Τελευταία άρθρα από τον/την Έφη Ντίνη

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr