Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Ζέρβας: «Λιγότερος κόσμος στα μαζικά τεστ γιατί φοβάται τον κοινωνικό αποκλεισμό- Τα περισσότερα γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια»-Αρνητικά τα rapid tests στο Αλιβέρι

Από τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής έως τη μία μετά το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιβερίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 127 rapid tests με τη μέθοδο drive through τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Τα Test πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά ήταν και τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα στο εργοτάξιο του δήμου στο Αλιβέρι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19 του δήμου, γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας επεσήμανε ότι η έλευση του κόσμου σήμερα δεν ήταν μεγάλη ενώ έκανε έκκληση για ακόμα μία φορά να τηρηθούν τα μέτρα από τον κόσμο για να μην έχουμε διασπορά του ιού

«Την προηγούμενη φορά ξεπεράσαμε τα 300 tests. Σήμερα δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, αν σκεφθεί κανείς ότι σε μιάμιση ώρα έχουμε κάνει 75 rapid tests τα οποία είναι αρνητικά όπως και αυτά που έγιναν στο εργοτάξιο του δήμου» δήλωσε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε δίνοντας μία εξήγηση αναφορικά με την λιγοστή συμμετοχή του κόσμου στις ενέργειες αυτές:

«Αυτή η πανδημία δημιουργεί εκτός από υγειονομικά και διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Βλέπουμε, ότι ο κόσμος φοβάται πολύ τον κοινωνικό στιγματισμό. Από τις πληροφορίες που έχουμε στα ιδιωτικά εργαστήρια του Αλιβερίου που καλώς γίνονται τεστ, γίνονται καθημερινά πάρα πολλά τεστ. Ο κόσμος φοβάται ότι αν θα προσέλθει σε κάτι μαζικό, δε θα μπορέσει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Κάτι που δεν ισχύει. Και θα στιγματιστεί στην πόλη ή στο χωριό, στο επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον.»

Ο κ. Ζέρβας τόνισε για ακόμα μία φορά ότι ο κόσμος δεν πρέπει να έχει αυτή την αντίληψη καθώς κάποια στιγμή μπορεί όλοι μας μπορεί να νοσήσουμε από τον ιό. Στη συνέχεια, ο γιατρός αναφέρθηκε στην αναστάτωση που επικράτησε στο Αλιβέρι χτες, στα αποτελέσματα που έδωσε ο ΕΟΔΥ.

«Καταλαβαίνω ότι όλη αυτή την περίοδο οι υγειονομικές υπηρεσίες δέχονται μία τεράστια πίεση και εμφανίζονται δυστυχώς παντού κάποιες δυσλειτουργίες. Τα 15 ή 20 θετικά κρούσματα που αναφέρονται, δεν είναι αποτελέσματα μίας ημέρας. Μάλλον έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στην Υπηρεσία του ΕΟΔΥ και αφορούν το Μετόχι ή είναι αποτελέσματα μίας εβδομάδας, και δόθηκαν συνολικά χτες, προχθές. Βάση των καταστάσεων που είδα στις ηλικίες αφορούν την ιχνηλάτηση στο Μετόχι τη Δευτέρα. Υπάρχει μία τεράστια πίεση στον ΕΟΔΥ» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Θέλω στο σημείο αυτό να επισημάνω στους συμπολίτες μας ότι δεν χρειάζεται να ξέρουμε πόσα κρούσματα είναι, που είναι και ποιοι είναι. Πλέον, η πανδημία είναι αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμά της. Προσέχουμε. Τηρούμε τα μέτρα. Αυτός που είναι δίπλα μας θεωρείται εν δυνάμει, θετικός. Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για τους επόμενους ένα με ενάμιση μήνες. Και όσοι μπορούν να προσέρχονται στους εμβολιασμούς. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων. Δυστυχώς, έτσι θα πορευτούμε για τους υπόλοιπους δύο τρεις μήνες μέχρι το καλοκαίρι.»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19 του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αναφέρθηκε και στα μέτρα που πήρε ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε ότι αφορά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στο Μετόχι. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία κάνει ελέγχους στην περιοχή περιορίζοντας τις μετακινήσεις. Οι άνθρωποι στο Μετόχι, έχουν δείξει ότι πειθαρχούν και τηρούν τα μέτρα της καραντίνας.

«Με διαβεβαίωσαν και από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από την Περιφέρεια ότι θεωρούν δεδομένα τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για το Μετόχι. Απλά οι Επιτροπές της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν συνεδριάζουν κάθε μέρα» είπε ο κ. Ζέρβας ζητώντας από τον κόσμο το τριήμερο αυτό να μην μετακινηθεί προς τα χωριά. Να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή η πανδημία καλπάζει σε όλη τη χώρα. Και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ειδικά η Εύβοια δέχεται τεράστια πίεση όπως ανέφερε ο γιατρός.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στα rapid tests με τη μέθοδο drive through στο χώρο του Παζαριού, στα Χάνια Αυλωναρίου την Τρίτη 16 Μαρτίου και στην Κοινότητα των Λεπούρων από τις 9:30 το πρωί έως τις 12μ.μ. Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και σε αίτημα που είχε από τον Οξύλιθο προκειμένου να γίνουν και εκεί τεστ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε όλα τα χωριά. Ο Δήμος έχει 112 χωριά όπως είπε, γιατί δεν είναι κάτι που εξαρτάται από το Δήμο. Έχουν πρόβλημα οι ομάδες του ΕΟΔΥ καθώς και η Ομάδα της Περιφέρειας κινείται σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς. Θα κάνουν στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων και όταν υπάρχει ένα ιδιαίτερο επιδημιολογικό ενδιαφέρον, όπως την άλλη φορά έγινε στην Κοινότητα του Αγιου Ιωάννη, θα πηγαίνουν για ιχνηλατηση στο χωριό.

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με την ομάδα COVID 19 της Περιφέρειας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κελαϊδίτη, τον εντεταλμένο σύμβουλο, συνάδελφο για θέματα υγείας , τον εξαιρετικό συνάδελφο τον Ανδρέα Τοουλιά και το γιατρό δημόσιας υγείας και επικεφαλής της ομάδας COVID 19 τον κ. Αγάλο Φωτόπουλο για την άψογη συνεργασία που έχουμε και την άμεση ανταπόκριση που παρουσιάζεται στο δήμο μας. Και την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ που βρίσκεται σήμερα στο Αλιβέρι με τους οποίους έχουμε μία άψογη συνεργασία και με τον επικεφαλής τον κ. Παπαναγιώτου. Που μας βοηθάνε κάθε φορά όσο μπορούν. Έχει αγοράσει και ο δήμος τεστ. Έγινε και μία χορηγία από την ΑΓΕΤ 1000€ για να αγοράσουμε και άλλα τεστ και όπου χρειαστεί να συνδράμουν.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη διαδικασία των drive trhough tests covid 19 παρακολούθησαν από κοντά ο Αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Παπαδιόχος. Σημαντική η συμβολή και του επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας διάσωσης SAR 312, Νίκου Αποστόλου.

ΑΛΙΒΕΡΙ ΤΕΣΤ 12.3

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ COVID 19 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 16:59

Σχετικά Άρθρα