bannernew6

Τελευταία Νέα

“All you want is Greece” το σύνθημα με το οποίο η Ελλάδα υποδέχεται Τουρίστες από τις 14 Μαΐου- Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Εύβοιας

Με το σύνθημα “all you want is Greece” η Ελλάδα αν όλα πάνε καλά ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες. Το μεγάλο άνοιγμα του καλοκαιριού αναμένεται να γίνει στις 14 Μαΐου αν όλα πάνε καλά ενώ ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα έχουν ληφθεί από πολίτες από ξένες Χώρες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να απολαύσουν φέτος τις θάλασσες της Ελλάδας και τον ήλιο!

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ειδικά από Χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ρωσία αλλά και από Χώρες της Β. Ευρώπης με τα ξενοδοχεία να φέρονται σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν πανέτοιμα και έχοντας τη σχετική εμπειρία.

Ωστόσο, συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στον Evripos 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μίλτος Χέλμης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα και διαθέτουν και εμπειρία έχοντας δείξει δείγματα γραφής εν μέσω πανδημίας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ακόμα δε μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν θα κυλήσει άψογα.

«Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται» είπε ο κ. Χέλμης και συνέχισε: «Οι Εγγλέζοι, με τους οποίους έχει κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα, θα βγάλουν απόφαση να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου να ταξιδεύουν. Μετά θα δούμε τι θα κάνει η Γερμανία και οι άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Το ελπιδοφόρο είναι πως θα υπάρχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα υπάρχει και το μοριακό τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ως διαβατήριο για να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Κάτι που αυξάνει αρκετά τους τουρίστες. Ακόμα είναι αχαρτογράφητο το πώς θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες Χώρες. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ αλλά εκεί επίκεινται να γίνουν διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σερβία».

Ο Πρόεδρος δηλώνει πως οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα είναι έτοιμοι. Επισημαίνει δε, ότι έχουν δώσει εξετάσεις το περσινό καλοκαίρι. Αυτό που ανησυχεί είναι το πώς και αν θα ενισχυθούν οι υποδομές υγείας σε όλους τους προορισμούς. Ο κ. Χέλμης επισήμανε πως πέρσι το καλοκαίρι δούλεψαν με το σκεπτικό ότι δεν θα ακολουθούσε όλο αυτό που έγινε και ταλανίζει με την πανδημία μέχρι σήμερα.

«Ακόμα δε νιώθουμε τόσο ασφαλείς όλοι ότι τα πράγματα θα κυλήσουν σωστά. Γιατί υπάρχουν επιπλοκές με τις μεταλλάξεις του ιού. Το φετινό καλοκαίρι όπως και να χει θα είναι καλύτερο από ότι ήταν το περσινό, για τον τουρισμό. Στόχος, το 2021 να είμαστε στο περίπου το 50% του 2019. Αν σκεφθείτε ότι το 2020 είχαμε μία πτώση 78%. Θα είναι λίγο καλύτερα…» επεσήμανε ο Πρόεδρος.

Σχετικά με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Εύβοιας, ο κ. Χέλμης ανέφερε πως και για τα Χριστούγεννα είχαν κρατήσεις αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. «Θεωρούμε κράτηση όταν μπουν οι προκαταβολές. Υπάρχει ακόμα μία ανασφάλεια. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Υπάρχει αυτή η ανασφάλεια γιατί το θέμα με τον ιό δεν έχει λήξει. Κάπως όμως θα γίνει και φέτος.»

Ο κ. Χέλμης τόνισε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο ο εσωτερικός τουρισμός. Πρέπει από τώρα να σκεφτούμε το μετά. Θα πρέπει όπως αναφέρει ο κ. Χέλμης να στηριχτούν από το Κράτος όλες οι επιχειρήσεις για να μην κλείσουν στη μετά covid 19 εποχή.

        

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΙΛΤΟΥ ΧΕΛΜΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 10:29

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr