Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Υ/Πλοίαρχος και ένας ναύτης θετικοί στον κορονοϊό- Σε καραντίνα το πλοίο – Δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ την Τρίτη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το βράδυ η σύσκεψη στη Ναυτική Εταιρία της Σκύρου παρουσία του Δημάρχου Νίκου Μαυρίκου και του Προέδρου Γιάννη Ευγενικού με αφορμή τα δύο κρούσματα με κορονοϊο που προέκυψαν από τα προληπτικά μοριακά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο πλήρωμα του «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Υ/Πλοίαρχο και ένα ναύτη ενώ τα υπόλοιπα 17 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν αρνητικά. Κατόπιν τούτου ενημερωθήκαν τηλεφωνικά Λιμενικές αρχές  Κύμης - Σκύρου καθώς και ο επικεφαλής συντονισμού διαχείρισης Covid-19 της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Ιατρός Αγάλος Φωτόπουλος.  

Κατόπιν οδηγιών τους πραγματοποιήθηκε ιχνηλασία από τον Πλοίαρχο και σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε για τον λόγο αυτό διαπιστώθηκε ότι 4  μέλη του πληρώματος προέκυψαν ως στενές επαφές.   

Μετά από αυτό, για λόγους δημόσιας υγείας το πλοίο τίθεται σε καραντίνα μέχρι να πραγματοποιηθεί απολύμανση και αντικατάσταση μελών πληρώματος . Το δρομολόγιο της 23/03/2021 και ώρα 08:00  θα παραμείνει ανεκτέλεστο. Να σημειωθεί ότι τα νέα μέλη του πληρώματος θα είναι εφοδιασμένα με αρνητικά τεστ Covid-19. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 02:23

Σχετικά Άρθρα