Τελευταία Νέα

Ο Γιάννης Μαραγκός για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου: «Βλέπω μία χαλαρότητα από την Ομοσπονδία Εμπόρων Εύβοιας που δεν έχει βγει να το διατυμπανίσει και να ξεκαθαρίσει ότι η αγορά θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή»

Το Επιμελητήριο είναι πολύ κοντά στα μέλη του με καθημερινή επικοινωνία για θέματα που αφορούν όλους τους κλάδους επεσήμανε σε συνέντευξη του στον EVRIPOS 90FM ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Μαραγκός με αφορμή και το άνοιγμα του λιανεμπορίου αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, ο κ Μαραγκός για ακόμα μία φορά ανέδειξε το ρόλο του Επιμελητηρίου στους δύσκολους καιρούς για την οικονομία και αναφέρθηκε στην μέριμνα του φορέα στα μέλη του. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έρευνα του Επιμελητηρίου στην οποία καλεί τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν και στις δύο πολύ σημαντικές ημερίδες που ετοιμάζει το Επιμελητήριο για τα μέλη του.

«Το Επιμελητήριο είναι πολύ κοντά σε αυτό που γίνεται με το νέο άνοιγμα της αγοράς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός και συνέχισε: «Επικοινωνούμε καθημερινά την αγορά της Χαλκίδος καθώς και με την αγορά των άλλων μεγάλων πόλεων. Αλιβέρι, Κάρυστο, Ιστιαία, Αιδηψό και Λίμνη. Στις μικρότερες πόλεις είναι κάπως πιο καλά τα πράγματα. Από τη Χαλκίδα τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι δεν υπάρχει αυτό που έγινε στο πρώτο άνοιγμα. Που βγήκε ο κόσμος έξω και υπήρχαν μεγάλες ουρές. Τώρα φαίνεται πως ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να προσέχει. Έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη την προσωπική του ασφάλεια. Είναι πιο προσεχτικός και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη κίνηση στην αγορά.»

Ο κ. Μαραγκός επισημαίνει ότι είναι σε καλό καθώς θα πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με το φόβο ότι η αγορά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξανακλείσει. «Όπως ακούσατε από Κυβερνητικά στελέχη δεν είναι αυτό ένα άνοιγμα της αγοράς. Αυτό είναι ένα προσωρινό να δούμε πως θα πάει» επισημαίνει ο Γ.Γ του Επιμελητηρίου και συνεχίζει: «Πάνω σε αυτό βλέπω και μια χαλαρότητα της Ομοσπονδίας η οποία ακούγοντας αυτό θα έπρεπε να βγει και να πει ΟΧΙ, αυτό είναι το οριστικό άνοιγμα γιατί μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δε γίνεται. Και αυτό το άνοιγμα θα είναι το τελευταίο και δε θα ξανακλείσει πλέον η αγορά. Βλέπω μια χαλαρώτητα όμως που δε νοιάζεται να το εξασφαλίσει από τώρα ότι αυτό είναι το τελικό άνοιγμα της αγοράς και δεν θα υπάρχει άλλο κλείσιμο.»

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Μαραγκός η αγορά έχει αποδείξει ότι μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες. Αναφέρει δε, ότι σαν Επιμελητήριο θα δεχθούν να υπάρχουν κάποιοι όροι έτσι ώστε να δουλέψει η αγορά με άλλους κανόνες. Και όχι το κλείσιμο της αγοράς. «Βλέπω μία χαλαρότητα όμως από την καθ’ ύλην αρμόδια αρχή που είναι η Ομοσπονδία Εμπόρων Εύβοιας που δεν έχει βγει να το διατυμπανίσει αυτό και να ξεκαθαρίσει ότι δεν δεχόμαστε τίποτε άλλο από το να παραμείνει ανοιχτή η αγορά ακόμα και με νέα μέτρα.»

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και αναφέρθηκε σε μία σειρά προτάσεων την περίοδο της προεδρίας του Γιάννη Γεροντίτη και Αντιπροεδρίας του Νίκου Μώρου, υιοθετήθηκαν από τους αρμόδιους στα Υπουργεία.

«Από τον Ιούνιο και μετά οι ανακοινώσεις που γίνονται και οι παρεμβάσεις ασκούν πιέσεις προς την Κυβέρνηση. Σας ενημερώνω ότι όταν γίνονται ανακοινώσεις, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλεί αυτούς που είναι πιο κοντά στο αντικείμενο αυτό. Παίρνει από το Νομικό σύμβουλο τη συμβουλή, τεκμηριώνει το αίτημα αυτό, το “δένει” από όλες τις πλευρές και μετά το στέλνει» είπε ο κ. Μαραγκός και συνέχισε:

«Λυπάμαι που κάποια αιτήματα από φορείς ή συλλόγους που δεν είναι των αρμοδιοτήτων τους, πηγαίνουν εντελώς πρόχειρα και εκεί κάπου χάνεται το μέτρο. Δηλαδή, μετά από τέτοιες συμπεριφορές ίσως και να μην μας υπολογίζουν και να μην μας παίρνουν στα σοβαρά αυτοί που καλούνται να δουν τα αιτήματα. Από τη δική μας πλευρά σας διαβεβαιώ ότι οποιοδήποτε αίτημα γίνεται προς αρμόδιους φορείς, γίνεται τεκμηριωμένα δύο και τρεις φορές.»

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι συνεχίζεται η έρευνα του Επιμελητηρίου για τον covid 19, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαραγκός κάνοντας έκκληση στους επιχειρηματίες να μπουν στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου και να συμπληρώσουν τη φόρμα για να υπάρξει μία εικόνα της κατάστασης.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει ημερίδα για τον αειφόρο τουρισμό που θα απευθύνεται περισσότερο σε τουριστικές επιχειρήσεις. Σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον τουρισμό. Στο τέλος εκείνοι που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πάρουν και σχετική βεβαίωση.

Τέλος, ο κ. Μαραγκός μίλησε για την ισχυρή συνεργασία του Επιμελητηρίου της Εύβοιας με τη ΓΕΣΕΒΕ με την οποία επίσης θα πραγματοποιήσουν μία ενδιαφέρουσα ημερίδα που αφορά το ψηφιακό μάρκετινγκ. Η θεματολογία του είναι 1) Δημιουργία αποτελεσματικής ιστοσελίδας 2) Διαφημίσεις μέσω προγραμματισμού 3) Μάρκετινγκ με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης 4)Πιστοποίηση μηχανισμών αναζήτησης 5) Μάρκετινγκ με τη χρήση ηλεκτρονικού μηνύματος και 6) Έλεγχος αναλυτικών στοιχείων. Μία ημερίδα που όπως είπε ο κ. Μαραγκός προγραμματίζουν να γίνει στο τέλος Απριλίου. Θα γίνει 2 μέρες και θα έχει διάρκεια 6 ώρες, με zoom. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Οι συμμετέχοντες θα υπάρξει βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης. Με τα δείγματα των συμμετοχών θα οριστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής της σημαντικής αυτής ημερίδας για τα μέλη του Επιμελητηρίου της Εύβοιας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 13:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr